torsdag 19. mars 2009

Jakten på den rette arkitekten

Tomten vi har så lyst på er fortsatt ikke solgt, noe vi er svært glade for, men pga. størrelse (710 kvm) og form er vi usikre på om vi kan få et stort nok hus plassert på akkurat denne tomten da.

Nå er vi altså igang med å lete etter en arkitekt som kan se på tomten og vurdere om den er aktuell for oss. Tomtens utnyttelsesgrad er på ca 30%, dvs. at vi i utgangspunktet ikke kan bygge større enn ca 200 kvm (inkl garasje). Dette er grovt regnet. Vi trenger større plass enn dette. Vi ønsker å ta utgangspunkt i et ferdighus og har falt for Blink sitt hus Hvalstad. Dette må isåfall tegnes en del om og lages større. Ifølge ergoterapauter og andre rullestolbrukere bør man legge til 20-25% i størrelse. Huset må være tilrettelagt slik at mannen kan bevege seg fritt i hele huset og kan klare seg helt på egenhånd. Videre er det behov for masse bodplass. 4-5 rullestoler og barnevogner tar jo litt plass...

Mannen skal ta kontakt med LARS (Landsforeningen for trafikkskadde) i håp om å få tips om noen gode arkitekter som har erfaring på området. Selv skal jeg ringe Blink Hus og forhøre meg litt der.

Blir spennende dette her. Håper vi får tak i en arkitekt ganske snart. Tomten kan faktisk bli solgt i morgen.......

Her er huset vi ønsker å ta utgangspunkt i. Hustype Hvalstad.

Bildet er hentet fra Blink Hus sine nettsider.

Ingen kommentarer: