lørdag 6. februar 2010

Uteheisen vår

Fikk omsider tatt bilde av den elektriske uteheisen vår i dag. Alfa omega for oss, hvor mannen sitter i rullestol. Før vi fikk heisen, måtte jeg legge ut kjøreskinner ned trappen hver gang han skulle ut eller inn. Fryktelig slitsomt når det er kaldt ute og skinnene er nærmest umulige å dra ut. Tunge er de også. Men denne heisen, gjør nytten sin den. Bortsett fra når gradestokken lyser 23 blå.. Da blir den også påvirket av kuldegradene. Litt kjedelig når heisen plutselig stopper midt på, og hverken vil gå opp eller ned.. Så da kan det fort skje at mannen sitter og blomstrer og venter på bedre tider.. Neida, Vi får han opp eller ned igjen til slutt altså, det kan bare ta litt tid.. Den tar maks 150 kg. Det betyr at mannen kun kan kjøre heisen med den manuelle rullestolen. Den elektriske rullestolen som veier nesten 100 kg mer, må han kjøre på skinnene med... Så det er ingen tvil om hvilken rullestol som blir brukt mest...;). Her er iallefall et par bilder av uteheisen vår, som vi var så heldige å få i hvit;).


FotoAnno2009
Foto:Anno2009
Vinduet til venstre er det ene kjøkkenvinduet. Det andre skimtes såvidt på langveggen helt til venstre. Det er liggende. Ikke store greiene det. Forrige eierne gjorde av en eller annen grunn kjøkkenvinduene mindre. Nu vel. Nok om det.

Når vi er inne på heis, legger jeg ved et bilde av heisen i mannens nye handicaptilpassede bil også.
Foto: Anno2009
Svære greier dette flaket av en bil. Hele 7 meter lang....


post signature

9 kommentarer:

-hanne sa...

Så bra at dere har fått en skikkelig uteheis, jobber selv med handicapede, og vet hvor tungvint livet kan være når man ikke har de rette hjelpemidlene.. ønsker dere lykke til med tomte-jakt, og håper ting ordner seg for dere :)
Mye fine interiør-tips her hos deg, og kjøkkenflisene ble kjempefine! Det er ikke alltid det er så mye som skal til :)

Fru Fjeldhammer sa...

tusen takk for søte ord... Bordene blir bare byttet rundt på..*S*

ha en fin helg..
klem

Guttemamma sa...

Ble mye finere på kjøkkenet deres!! Jeg drømmer og om fornyelse på kjøkkenet...ønsker meg hvitt jeg da:)
Også så søt du er ...hvit heis!!
Du har jo virkelig fått kjenne på livets utfordringer...og fordi du deler gjør du at vi andre stopper opp og tenker,det er bra!!
Og ang den lampa,var så utrolig lei av den kurvlampeskjermen jeg hadde til...og kom over den grønne til halv pris,betalte bare 214 kr...
nattaklem

Hulda sa...

Så flott å ha fått en slik heis. Det må jo gjøre alt så mye enklere.

Line fra huset på landet sa...

Så mye greiere med heis da! Gratulerer! Men det skal ikke bli mer så kaldt som 23 minus...på langt nær..det sa drømmen min inatt. Det er vår rett rundt hjørnet. Hehe. Så ta det helt med ro :)

God søndag, Line

vivian sa...

Tusen takk for det koselige besøket inne hos meg(bloggen). Varmer virkelig når noen legger igjen slike spor etter seg. ;-)

Gulvet er faktisk laminat gulv. Husker ikke merket for øyeblikket, men det kan jeg sikkert finne ut hvis du vil senere. Det er iallefall rustikk eik. Vi har det i hele huset, og er veldig fornøyd.

Smil fra vivian. ;-)

Hulda sa...

Hei! Håper du kommer med nytt innlegg snart. :) God helg!

Hulda sa...

Hei igjen :) koselig at du likte kurvstolen. Har tre kurvstoler, to har jeg fått, fordi noen skulle kaste dem. Den tredje kommer fra loppemarked. Jeg har spraymalt de, med hvit maling. Men, den ene har stått ute, den på forrige innlegg, og har fått litt grått i det hvite.

Monica sa...

Tusen takk for kjempetrivelig kommentar :) Sushi se mye vanskeligere ut å lage en det faktisk er, så mitt råd er å kjøre på :) Det finnes ikke noe freshere og deiligere å spise, jeg er rett og slett hekta. Håper du får en fin uke.