lørdag 20. mars 2010

Ferdig med barnesengprosjektet

Endelig, kan jeg si at oppussingen av sengen til minstefrøkna er ferdig. Sannelig på tide, siden voksesesengen har fyllt stuegulvet siden før vinterferien. Men, etter to sykdomsrunder i heimen, har jeg altså greid det kunststykket å få den ferdig. Dette sengeprosjektet ble en del fremskyndet siden minstefrøkna greide å regelrett plukke fra hverandre sprinkelsengen sin. Flinke jenta til mamman sin det - eller kanskje ikke.

Sprinkelsengen hennes har de siste ukene vært støttet opp med to kofferter og et bord, så sengen ikke skulle kollapse helt og for å hindre at vesla trillet ut av sengen.. Hun hadde selvfølgelig også fjernet flesteparten av sprinklene også.. Det sier vel kanskje mer om kvaliteten på sengen enn denne jenta da men...;). Derfor måtte jeg altså pusse opp sengen nå og ikke til sommeren. Kunne selvfølgelig lett på loftet etter de to andre sprinkelsengene, men de er så godt pakket bort at jeg droppet det.. Dessuten fikk jeg denne voksesesengen gratis av min bror. Sengen kan maks bli 150 lang, så frøkna vil nok ikke ha sengen til hun begynner på videregående akkurat;)

Sengen er et et loppisfunn, så den har aldri vært i bruk av vår familie. Min bror skulle bruke den til sin datter, men gadd ikke gå på prosjektet og kjøpte en prinsesseseng istedet.. Den var veldig stygg altså, og er nok ikke så gammel som jeg først trodde. Men, jeg syntes den hadde et godt potensiale og sa ikke nei takk til den.

Sengen er satt sammen av rent tre og finèrplater, og det virker som sengen har vært utsatt for fukt, da finèrplatene har slått seg og spriker veldig.. Speilene i gavlene var tapesert, og ellers var det mye hakk og skader i treverket. Skrapet av tapetet, vasket deretter hele sengen. Pusset med sandpapir det jeg orket med en betent skulder, men resultatet ble ikke så veldig bra likevel. Ble litt lei alt forarbeidet uten at det vistes særlig godt, og hoppet rett på med grunning og avsluttet med to strøk oljemaling (egghvit). Sikkert ikke så veldig lurt, men skitt au. Min far måtte lage ny bunn, og finne opp en måte å få koblet sengen sammen på, OG mulighet til å skyve sengen på lengden.. Skal ikke stikke under en stol at min far ønsket å kappe opp sengen til pinneved og han kunne ikke skjønne hvorfor jeg måtte dra noe sånt gammelt ræl inn i huset.. hehe. Men, han innrømmet at den ikke så så ille ut da, når den hadde fått litt maling på seg;). Den er nå hvit, og hvis man myser skikkelig, så ser den rålekker ut.. Men, det er klart at underlaget kommer godt frem med oljemaling med glansgrad 40... Men, den får duge. Jenta som eier den er iallefall fornøyd, og greier hun å ødelegge denne også, får hun ligge på en madrass på gulvet istedet...;)

Her er noen før og etterbilder av voksesengen:

Før:


Etter:

Neste prosjekt som står for tur nå er en kurvstol som skal spraylakkeres i en lysere farge og få trukket om sitteputen, og en dukkeseng min far laget til meg på min 2 års dag. Den er ferdig vasket og pusset og venter bare på å bli grunnet;). Slik ser den ut i skrivende stund, malt i 70-talls knallgul bengalakk:

Alle foto: Anno2009.

Kan nesten ikke vente med å komme igang med prosjektene...;-)

post signature

8 kommentarer:

Elisabeth sa...

flinke du er!! og den senga så jo virkelig ut som ei drømmeseng spør du meg ;o)

ja, je ghar noen sånne ting her også jeg skulle ha gjort noe med, men jeg har rett og slett ikke anelse om jeg ødelegger de gamle krakkene eller om jeg bevarer dem hvis jeg maler de fra bruuunbeis til hvitt......hmmm, skummelt liksom......er jo arvegods liksom...tenke-tenke

Emidoras verden sa...

..så flott sengen ble!!
Du er jammen kreativ og flink:)
Skjønner godt at jenta er fornøyd.
Lykke til med de neste prosjektene.
Klem Nina

Vibeke / Mammas Hus sa...

Så flott seng! :)

Det er første gang jeg er her inne ogh ar nå lagt meg som følger, det blir spennende å følge deres bygging av hus tilpasset rullestolbruker! :D

Håper dere har gode dager!

Vibeke :)

Guttemamma sa...

Wow, for en innsats. Sengen ble knallfin!!
Bevilger meg en tidlig påskeferie fra bloggen og derfor:en riktig god påske til deg og dine!!
klem

Mitt Blogglandia sa...

Sengen ble kjempefin! For en jobb du har hatt med den!

Line fra huset på landet sa...

Næmmen så fin den ble da Marilinn! Kjempefin. Flink er du! Er det ikke moro når man ser det ferdige resultatet ? Det gjør det ekstra gøy å holde på i grunn.

Ønsker deg en fin uke, uten sykdom!!

God klem fra Line

Gloomy sa...

Den ble KJEMPEFIIIIIIN♥

Du er kjempeflink - alt du gjør blir omgjort fra gråstein til gull:-)Jeg syns stuen din er helt nydelig.. Velbalansert, stilrent, gjennomført og god energi:-)

Du har helt klart nese for dette, og (som jeg har sagt før) du burde virkelig satse på dette når dere "kommer ut i andre enden"..

Klem♥

Ingunn sa...

Ååå... så flott seng! Gleder meg til snuppa her skal ha ny seng også.
Er jo så koselig hos deg! Blir så innspirert av bloggen din! Du har det så koselig! Skikkelig gjennomført stil :-)

Ha en fin dag!

Ingunn