fredag 27. august 2010

Svigershytta tar form

Aller først må jeg få takke for gratulasjonene i forrige innlegg. Dere kan tro jeg er fornøyd og lettet om dagen;). Har SÅ lyst til å blogge om hus med en gang. Men må få sortert tanker og slikt først *litt ivrig*. Derfor starter jeg med litt blogging av hytta som mine svigerforeldre er godt igang med å bygge opp;)
Opprinnelig var hytta som svigers kjøpte i november 2008 brukt som kjøttbu på Ål. Det gamle tømmeret i hytta er fra ca 17-1800 tallet. Så dette er en liten bu/hytte med sjel og historie. Kjøttbua ble på 50-tallet flyttet fra Ål og satt opp på fjellet der den står i dag. Siden den lille kjøttbua var på 35 kvm, ble det bygget på 8-10 kvm, og bua ble en liten hytte med stue, gang, kjøkken og vedbod. Inne i selve hytta var det også en liten hems med sovepass til to, men den ble revet av de tidligere eierne. I tillegg ble kjøkkenet gjort om til soverom.

Da svigers overtok, startet de umiddelbart planleggingen av påbygging av hytta. De fikk godkjent 50 kvm påbygg, og begynte så smått med å rive det gamle tilbygget som var fra før. Slik så hytta ut FØR de startet rivingen. En liten og sjarmerende hytte;). De har beholdt den gamle tømmerstua, eller det som var opprinnelig kjøttbu da.

En liten bildeserie av fremgangen på hytta så langt:Tilbygget har på en måte bygget inn den gamle delen, slik at den vil fungere som en stue. Deler av taket og veggen vil være synbart på kjøkkenet. Nye vinduer er satt inn i gamledelen, slik at den skal bli lik den nye delen.


Spiseplassen på det som skal bli kjøkken. Deler av taket (med skifer el. takstein) av gamlebygget er på venstre side av bildene. Blir veldig stilig og orginalt. Her blir det også utgang til terrasse.

Gamlestua/bua. Tømmerveggene blir grundig vasket rent av svigermor. Ingen enkel oppgave å fjerne mange års skitt. Peisen skal byttes ut med en mindre peisovn, som varmer mer. Dette området blir tatt til sist, da tilbygget må prioriteres.

Alle foto: GJBT

Her er toalettet, fotografert i sommer. Toalettet er til venstre;). Liker veldig godt vaskevannsfatet på denne sjarmerende stolen. Pr. dags dato er nå toalettrommet nesten klart, mangler kun fliser på gulvet. To soverom er nesten klare og badet på hytta blir fliselagt i løpet av kort tid. Hytta er isolert og ferdig plastet og kledt nå. Det er mye som gjenstår, men det går da unna når en gjeng dugnadsarbeidere er med å ta noen jafs innimelom;). Vi har planer om å ta turen opp i høstferien og ser frem til å se endringer fra i sommer. Akkurat nå er det vanskelig å ta bilder innvendig i hytta da den er fyllt med materialer, verktøy og masse annet. Men lover det blir mye bra bilder etter hvert;).

Fredag 3 september er det kontraktsmøte vedr. eiendommen vi har kjøpt, og overtagelsen skjer 24 september. Gjett hvem som skal på epleslang i sin egen hage da..... *fnis*

Nå er det snart natt for min del. Må lade opp til nok en travel dag;).

post signature

5 kommentarer:

Guttemamma sa...

Skjønner godt at du svever....!!
Den hytta blir bare så utrolig koselig, og beliggenheten ved det vannet ser bare så idyllisk ut!!
Ha en herlig helg!
klem♥

Siljes Hobbyrom sa...

Så spennende!! ;) Håper det blir noen gamle vinduer på deg :))

Ønsker deg ei super ny uke!
Klem

vivian sa...

Hei å hå!
Hmmm.... har problemer med å legge inn kommentar hos deg. Dette er tredje forsøk.

Jeg prøver igjen......

Gratulerer masse med tomten. Dette var en utrolig flott nyhet. Er veldig glad på deres vegner.

Endelig kan du planlegge for fullt. ;-)

Tusen takk for mege koselig kommentar inne hos meg. Det varmer utolig mye.

Ha en fin uke videre.

Klem fra vivian

Merete sa...

Hei og takk for mange hyggelige kommentarer inne hos meg:)
Gratulerer så mye med tomt og med husbygging om ikke lenge:)
Så moro!!!
Kos deg med planlegginga da:)
Klem

Littshabby littslitt og baremitt. blogspot.com/ sa...

Grattis med tomt! * dør av misunnelse*.. Ha en fin helg! Klem Cecilie