mandag 27. september 2010

Fikk hustegninger, forkastet hustegninger..

Torsdag hadde vi møte med arkitekten, og fikk se hustegningene for første gang... Og tja, hva skal jeg si.. Ble vel en smule (la oss si mange smuler) skuffet. Han hadde fått med seg noen av behovene/ønskene våre, men han hadde en litt annen prioritering enn oss kan man si.. Skal ikke gå i detaljer, men vi synes at å prioritere et trimrom på 26 kvm, og samtidig plassere det som et blikkfang ved inngangspartiet var litt i spesielle laget. Vi skal ha et trimrom vi altså, men ikke på 26 kvm og aller helst litt mer tilbaketrukket.. Mannen er avhengig av å trene for å holde seg i form og ikke bli svak og avhengig av hjelp, derfor må vi ha et trimrom for han;). Arkitekten er en hyggelig mann, og regner med at vi sikkert kom til å endre på noe;). Det har vi også gjort (ler, ler masse faktisk), for vi har endret på alt;). Vi har beholdt grunnflata/sålen som han tegnet, deretter speilvendte vi denne (for å få inn/utkjørsel på et annet sted på tomten) og laget egen romfordeling. Min far tok på seg oppgaven og tegnet inn alt på korrekte mål osv.  Allerede lørdag leverte vi inn vårt forslag.. Så nå er vi spente på om dette faktisk lar seg gjennomføre, eller om vi må gjøre om eller begynne med nye tegninger... Trodde ærlig talt ikke at det skulle være så mye jobb med hustegninger, men det er det da jammen meg.. Og vi har såvidt begynt.... *sukk*.. Må si jeg nok heller gleder meg til interiørdelen av dette husprosjektet altså;o). Men, ser helt klart viktigheten i å planlegge godt på dette stadiet, slik at en får det slik en ønsker, iallefall så langt det lar seg gjøre;)

Noen stemningsbilder fra stuen vår i går kveld;)


Hmmm, vanskelig det plutselig skulle være å få bildene ved siden av hverandre nå da.....

Tusen takk for alle tips og tilbakemeldinger på innlegget under, ang. valg av gulv :o). Det skal ikke være lett, men vet iallefall at vi kommer til å ha et gulv i huset, bare det er jo en god begynnelse da *hihi*. Uansett hva slags type gulv som blir valgt er det bestemt at vi skal ha vannbåren varme. Mannen min som er ryggmargskadet og dermed fryser lett, er avhengig av en lun og jevn temperatur hele tiden, og da ble vi  anbefalt vannbåren varme;).

Da er det ladetid, god natt :).

Høstklemmer fra
post signature

9 kommentarer:

Villa Minde sa...

Det er mye arbeid med plantegninger ja! Vi har også forandret de opprinnelige tegningene totalt. Det ble mange runder frem og tilbake, men vi er glade for at vi brukte god tid på dette for huset fungerer faktisk akkurat sånn som vi ønsket :0) Det var ikke alle våre ideer som lot seg gjennomføre fullstendig på grunn av tekniske hindringer, men vi fikk likevel løsninger som ble bra synes vi. Vi har også vannbåren varme i alle gulv og det er veldig behagelig! Lykke til med tegningene! Klem fra meg

Gammel stil sa...

Hmm, så kjedelig.. Håper det ordner seg fort:) Det er mye arbeid med slike ting!

Bildene var helt herlige:) Du har det vakkert!

Stor klem:)

Vibeke / Mammas Hus sa...

Så kjedelig at det ble helt feil. Får krysse fingrene for at dere blir fornøyd ved neste møte. :)

Håper du har en fin mandag!

Line fra huset på landet sa...

Nei, det er jammen ikke alltid arkitekter har "hodet" med seg!! Synes jeg ofte er borti arkitekter som helst vll sette sitt eget preg på huset...en "signatur" liksom. Kjedelig.
Håper dere får huset akkurat som dere ønsker det. Synes det ofte kan være best å tegne selv, og heller få ting finjustert av proffe jeg i grunn. Sånn gjorde vi det med kjøkkenet.
Dere har helt sikkert tegnet det helt perfekt etter deres behov, og da er det jo som oftest slik at man blir best fornøyd;)
Det kan jammen være en tidkrevende prosess også ja..
Ha en god kveld, Marilinn.
Klemmer fra Line

Besta sa...

Ja arkitekter har noen rare prioriteringer til tider. Det samme skjedde hos oss da vi skulle bygge ut. Vi fikk et forslag, forkastet det, tegnet vårt eget og ga det til arkitekten for å få alt riktig. Og det ble bra til slutt.
klem fra marilyn

Guttemamma sa...

Kjedelig at dere måtte gjøre om på mye da...en vanskelig prosess, men det er jo superviktig at det er gjennomtekt!
klem og god natt♥

Anonym sa...

Dropper innom for å ønske deg/dere ei god helg. Måtte innom for å "hilse" på mannen din også:)

Finvær her på hytta men litt vind. Gubben og eldste hunden gikk videre til semifinale på Sølvhundprøven på Kongsvoll igår. Nå er det gjennomføring av dette og uttak til finale i morgen.....Der kommer de vel IKKE til å delta for så gode er de rett og slett ikke, men gøy likevel. Surrer rundt med noe småtteri her på hytta og blogger med treigt mobilbånd;)

Tenkte litt sånn uff og akk etter det du skrev i mailen for det hørtes skikkelig tungvint med den planløsninga du skrev om. Er det noen som må ha det innmari praktisk så er det faktisk dere:) Gleder meg til å se hva dere "risser" opp:)

GO HELG:)

Marit

Villasol sa...

Så dum det gikk så dårlig da. Får håpe det ordner seg nå da etter at dere har endre på det.
Vi har vannboren varme. Helt herlig. fryser egentlig aldri. Fyrer i peisen i tillegg på det kaldeste. Lykke til med arkitekten og hustegninger!
Ha en fin lørdagskveld!

Klem Ingunn

lavendel mio sa...

Hei!
Arkitekter er noe skruer av og til...
Men det er viktig å stå på kravene.
Jeg gikk å passet på hele tiden da vi bygde for 12 år siden, hadde jeg ikke gjort det vet jeg ikke hvordan det ville ha sett ut her:)Mannen var på sjøen, så han måtte stole på meg:)
Håper dere får huset dere drømmer om, men det er mye papirarbeid før alt er i boks.
Klem Hanne