søndag 19. september 2010

Ja takk, begge deler, eller nei takk, hold deg til en stil.....? (gulv)

Det levner vel ingen tvil om at hodet mitt stort sett dreier seg om hus og interiør for tiden. Arkitekten som holder på med forslag til hustegninger trenger ennå noen dager til å gjøre seg ferdig. Så vi håper å ha tegningene i hus senest onsdag.. Selv om vi ikke aner hvordan huset vårt vil komme til å se ut, har vi (les: meg) allerede startet prosessen med å sondere terrenget for interiør rett og slett. Jeg "lider" av beslutningsvegring, dessverre... Jeg liker så mangt og meget, men i det jeg har bestemt meg, kan du være sikker på at jeg en måned senere har endret mening... Når man skal igang med husbygging, kan det være kjekt, for ikke si økonomisk å ikke endre meninger i tide og utide..;o)

Jeg har i flere år ønsket meg mørke gulv. Har Merbaugulv på kontoret og på et av barnerommene, gulnet tregulv i stue og på kjøkken og ask eller bøkelaminat i hall oppe og nede... De to andre soverommene har en type mellombrun eikelaminat... En salig blanding av gulv i dette huse kan man si.. Vi hadde planer om å legge  Merbaugulv i resten av huset, men ulykken til mannen satte en stopper for det. Er vel igrunn like greit, da jeg etter hvert fant ut at jeg faktisk liker Valnøttgulv bedre....;).Men, så har jeg fått opp øynene for lyse gulv igjen da... Så, nå begynner moroa her.... Valnøttgulv på de gulv som ikke skal ha fliser i nyhuset? Eller lyse gulv??? Eller hva med begge deler? Er det pent å ha lyse gulv nede og valnøtt oppe i tv-stuen f.eks? Synes lyse gulv fremhever møbler og gjør rommene lysere. Mens mørke gulv på sin side stjeler mye lys og er mer dominerende.. Men, likevel flott da.... *sukk*.

Ask hvitoljet laminat/tregulv seiler inn som en stor favoritt hos meg:

Foto: Maxbo

Valnøttgulv er jo også pent da:

Foto: Maxbo

Eller hva med dette gulvet her da. Lekkert!!!!. Vet ikke hva det heter. Men det er heltre gulv iallefall.

Foto: Flottegulv.no

Ikke enkelt dette her. Trenger ikke ta noen avgjørelse ennå da men.. Det er jo ikke sånn at vi skal flytte inn neste måned heller hehe... Men, det kan være greit å kanskje ha bestemt seg NÅR vi MÅ velge.. En annen ting vi tenker på er om vi skal velge tregulv, parkett eller laminat.. Hva er mest slitesterkt? Vet av erfaring at tegulv fort kan bli stygge.... Gulvene i vårt hus må tåle barn og mann med rullestol, rett og slett;).

Når det gjelder fliser er jeg likedan.... Mørke eller lyse??? Vi har grå/sorte fliser i yttergang nå. Veldig pent, men skitt og støv synes veldig lett da... Så ønsker iallefall fliser med litt mer sjatteringer slik at ikke all støv og lort synes.. Dette er noe vi må tenke mer på og ikke minst ta noen runder i butikkene... Den siste tiden har jeg fundert litt på om vi skal ha fliser eller vanlig gulv på kjøkkenet.. Trodde jeg hadde bestemt meg for mange år siden, men nå har jeg altså begynt å tvile... Skal ikke gå videre på flisebiten. Fliser skal jeg ta for meg senere en gang.. Først må vi finne ut av gulv, gulvtype og farge i resten av huset (som ikke er ferdig tegnet en gang, *fnis*)..... :o).

Nå skal jeg surfe litt videre for mer inspirasjon, før jeg tar kvelden;).

Ps. Nok en gang tusen takk for alle koselige kommentarer. Det varmer stort!!!!!!!

God natt og ha en flott uke;)

post signature

18 kommentarer:

Emidoras verden sa...

Hei Marilinn!
Skjønner godt det er valgets kvaler:)
Jammen ikke enkelt å bestemme seg.Er jo så mye flott å velge i mellom.
Lykke til med den biten:)det blir nok flere valg å ta stilling til etterhvert som bygget tar form:)
Ha en fin uke!
Klem♥

Vibeke / Mammas Hus sa...

Vi har gulvet på øverste bildet (begge bildene er fra Alloc) og er superfornøyd med det! Ja, ting synes på det, men så holder vi det renere da. ;)

Vi har det gulvet på ALLE rom i hoved- og overetasjen, bortsett fra bad og yttergang. På badet har vi lyse fliser (som ALT synes på, skulle hatt de enda litt mørkere gitt) og i yttergangen har vi laminatfliser med varme under.

Lykke til med alle valgene du må gjennom ♥

charm design sa...

Hei
Tusen takk for hyggelig kommentar:)
Gulvet vi har i hele huset er orginalt og gammelt fra husets byggeår.
Vi slipet gulvet når vi flyttet inn og lakket det med en lakk med litt hvitt i.
mvh Heidi

Gammel stil sa...

Hei du!!:):)

Så mange fine gulv:) Alle var kjempefine!! Det går jo helt fint å mikse litt stiler da! Vi har ikke bare en stil i vårt hus:) Mye hvitt, men også mye rosemalt:) Litt nytt, en del gammelt:)

Kleeeem:)

Sarita sa...

Hei,

Tusen takk for kommentar inne hos meg:-). Vi har valgt hvitojet eik. Litt grålig faktisk. Hadde hvitoljet Ask der vi bodde før og det var også lekkert. Det var ikke få som kommenterte det fine guvet da...nå har vi laminat gulv...pga. slitasjen ask guvet fikk. Et lite tips fra meg er å lakkere den .... det blir fort store synlige riper i den når den kun er oljet:-). (Litt slitt er i mine øyne pent altså...men det kan bi veldig stygt om det blir for mye:-)).

Klems Sarita

Emilies interiør sa...

Hei, her var det jo mange flotte gulv! Er helt enig med deg, er vanskelig å bestemme seg! Selv hadde jeg fullstendig bestemt meg for å ha hvitoljete tregulv i vårt hus da vi flyttet inn, men endte opp med askehvitt laminatgulv... Ikke like fint som tregulv selvfølgelig, men hvertfall en ok etterligning... og veldig praktisk med småbarn i hus:)

Line fra huset på landet sa...

Hei Marilinn. Så glad jeg blir på dine vegne som endelig kan planlegge hus. Du har en utrolig spennende tid foran deg:)
Gulv ja. Vanskelig. Men jeg har alltid hatt god erfaring med å huske på hva jeg alltid har likt..uansett hvordan trender og tider forandrer seg. Jeg kommer alltid tilbake til den samme stilen. Så da må det være det jeg liker best..og det er det jeg anbefaler deg rett og slett: velg det som ligger ditt hjertet nærmest, som oftest blir det mest vellykket. Smaken er som baken vet du...spesifikke råd er vanskelig å gi og få. Vi liker alle forskjellige ting;) Du viser jo mye fint her da. Blir spennende når du tilslutt velger gulv. Har vel hørt at gulvet på kjøkkenet bør gjenspeile benkeplaten på innredningen. Men her har vi gått helt en annen vei. Vi har nærmest sort benkeplate (jeg elsker kontrasten sort/hvitt), og eikeparkett. Parketten har en lun farge, hverken gul, grønn eller rødt i seg som eik mange ganger kan få. Heller mer brunt vil jeg si..og det passe godt til vår benkeplate.
Vi lurte på fliser på kjøkkenet, men er glad vi ikke tok det. Alt som faller ned vil knuse, det er kaldt å gå på, og ikke minst..hardt å gå på! Og hardt gulv å gå og stå på på kjøkkenet er ikke å anbefale for beina. Levende tre hadde jeg valgt. Ikke laminat. Tre er mye mykere å stå på. Dessuten gir parkett et helt annet liv og glød enn laminat. Vi har laminat på ett soverom, og jeg angrer... :( Det ser livløst og "flatt" ut på en måte.

Gleder meg til å høre mer Marilinn.
Gode klemmer fra Line

Anonym sa...

Heisann
Mange valg du skal ta og det er sannelig ikke alltid lett. Mye å velge i
Vi pusset opp i fjor å valgte ett gulv som ligner på det på siste bilde
Er litt breiere planker og er heltre eik i hvitolja utførsel,,kjempefornøyd med det

LYKKE TIL MED VALGENE

Guttemamma sa...

Marilinn!!
Ikke lett...på en måte et luksus problem,men allikevel! Jeg er jo helt på hvitmalte tregulv jeg da...hi hi,kjempepraktisk. Parkett fins i masse flotte varianter synes jeg, vi har mørk og jeg synes den er fin. Om jeg skulle valgt på nytt ville jeg nok allikevel valgt lys parkett, men ikke eik som "alle" har..
Må dere ha laminat pga rullestolen??Vi har laminat på barnerom og jeg villE ALDRI valgt det på nytt,rett og slett fordi det er så kaldt. Men om dere må, så stiller jo saken seg annerledes. Lykke til,gleder meg til å se hva det blir!!
klem♥♥♥

Hildegunn sa...

ÅÅÅ det er en super spennende og krevende tid dere er inne i nå.Husker jeg satt til sene kvelder etter hele hurven hadde lagt seg og planlagt ting i detalj-DET er glad for jeg gjorde i dag.
Ikke tenk at det finner du ut av etterhvert el lignende etter du flytter inn, jeg planlagte ned til detaljer når jeg satt i mitt gamle hus.Og derfor ble resultatet veldig gjennomført og praktisk.hihi
Jeg er veldig fornøyd med vårt gulv som heter hvitpigmentert ,oljet furugulv fra Moelven.Vi fikk prutet det ned i 245 kr for kv meteren og det er ikke gale.Vi bestilte det til hele huset, utenom bad og vaskerom/gang.
Lett å vaske og nyyydelig i ett hus som skal ha gammel stil-anbefales !!!!
Kjøkkenet vårt er 23 kvm. Og er nesten nødv når vi er 7 rundt bordet. Digg !

Anonym sa...

Fant bloggen din idag:)

Vi har prøvd litt forskjellig med tanke på både gulvtyper og rullestol.(den rullestolen er historie nå;)

Lurt å være praktisk. Mørk flis i entreen vil gjøre at søle og skitt synes godt. Med rullestol så har du den greia med at den skal inn i entreen og da er ikke hjula helt rene. Smart å velge en nøytral farge på flis som skjuler litt sånn at en slipper å dra frem gulvkluten unødvendig ofte.

Der vi bodde før hadde vi eikeparkett og jeg hadde helt klart ikke valgt det dersom det vil være mye rullestolbruk i rommet. Kommer også an på om en bruker samme stol ute som inne. Litt fukt på hjulene så syntes det spor på parketten.En innestol vil selvsagt lage litt ekstra slitasje når den blir rulla i og snur etc. Flis er i så måte temmelig uslitelig.

Dit vi flytta hadde jeg lyst til å ha flis hele 1. etg basert på hundene. Parkett og hunder er ingen fin kombinasjon. Pga av min egen form så ble flis valgt bort da det er alt for hardt å gå på. Hundene fikk et avstengt område i entreen samt hunderom i kjelleren. Det ble lagt valnøttparkett og innført hundeforbud på stue og kjøkken. Angrer litt på at vi ikke heller la grå eik eller noe i den dur. Absolutt alt synes på valnøttparketten....men fin er den å se på;)

I 2. etg. la vi nettopp Pergo, eik plank. Ripesikkert, trestruktur og anbefalt lagt i offentlig miljø. Hundene og ungene kan boltre seg uten å tenke på gulvet....og null støv synes:)Kaldt? tja, har ikke tenkt over det. Synes det ble veldig bra og fint.

Her ble det avhandling gitt ....men for å sammenfatte (og hvis vi fortsatt hadde hatt rullestolbruker i hus) så hadde jeg gjort sånn:

Nøytrale fliser i 1. etg med størst trafikk...entre, wc/bad/vaskerom, kjøkken, stue, evnt. kontor/arbeidsrom (hadde planløst sånn at det viktigste var på 1. plan) Lagt noen tepper litt strategisk plassert sånn at de minste kan ha noen mykere plasser å tømme lekekassa utover. Samtidig passa på å ikke legge teppene sånn at det blir konflikt med rullestolhjula.

Parkett på områder med lite trafikk som soverom og kanskje hvis det er ekstra stue...evnt. i en 2. etg.

Mitt innspill og så håper jeg du får mange mange tips. Viktig planlegging dere holder på med.

Ha en fin kveld videre:)

Hege sa...

Heisann!
Tusen takk for kjempe-koselig kommentar:-D
- har så smått starta en liten blogshop,men må nok arbeide litt mer med den først:-)
Og gulv - valg..?- har fliser i hele huset jeg, og det er ihvertfall slitesterkt!
Har jordvarme og er kjempe-fornøyd:-D
Lykke til med valget deres.
Riktig god helg Marilinn,
klem Hege.

madam mim sa...

Hei, takk for koselig kommentar! Ja, vimplene ble ikke så verst, til tross for at det var litt amper stemning mellom meg og symaskinen en stund .-)

Gulv ja.....jeg vil ha hvitmalte tregulv (upraktisk når man ikke svinger vaskekosten hver dag, men det er jo SÅ fint) og sjakkrutete på kjøkken og bad. Dessverre er ikke min kjære helt enig da :-)

lavendel mio sa...

Oi, ikke enkelt å velge gulv, er jo så masse lekkert:)
Vi skal skifte alle gulv om ikke så lenge, aner ikke hvilket gulv enda.
Ønsker deg en koselig kveld, klem Hanne

Trine sa...

Åååå, jeg kjenner meg så igjen! Valgets kvaler ;) Ikke bare bare når det er så mye lekkert å velge i! ;)

Uff, nå ser jeg at det er to kommentarer jeg ikke har fått svart på fra deg her. Jeg pleier ofte å tenke at dersom jeg har litt dårlig med tid, så venter jeg heller med å svare til jeg har litt bedre tid, så jeg kan få svart ordentlig. Da får jeg jo aldri svart ;)

Jeg har såvidt vært innom bloggen til mannen din, men jeg må få brukt litt bedre tid der inne også :) Mannen min har også vurdert å begynne å blogge, jeg kan jo vise han blogen til din mann :) Helge har ikke begynt i jobb enda, han er fortsatt under rehabilitering. Han ble syk i Januar, og går fire dager i uken til fysio og ergoterapeut, og etter at han ble skrevet ut fra kysthospitalet i Stavern (hvor han var innlagt), så har han hatt to kortere opphold der siden. Han skal inn på et nytt opphold etter jul.

Takk for gode tips og råd ang spisestuen og vitrineskapet:) Jeg må nok starte forhåndlinger her ;) Da jeg malte kommoden for litt siden, var han redd for at jeg hadde planer om å gjøre om leiligheten til et sykehus (!), da han synes det var for mye hvitt (!!) her nå.. ;) Men, han innrømmer hver gang etter mine maleprosjekter at han synes det er fint også da, så det er nok håp ;)

Større ting i vinduskarmen er nok ikke dumt, nei.. Tusen takk for råd, gode deg! ♥

Ønsker deg en fortsatt fin kveld og helg!
Kos deg masse :))

Klem fra Trine

Gloomy sa...

Ååååå, jeg gleder meg til dette prosjektet.. Og håper du fortsatt vet at du bare må spørre meg om jeg kan bidra med noe:-)

Selv om jeg ikke kommenterer så ofte her, så vit at jeg leser alt du skriver - og vi prates jo som oftest ukentlig på et eller annet vis, da..

Du har en spennende tid i møte, mange valg og avgjørelser skal tas.. Men stortsett så blir dette for deg - som et barn i en godtebutikk -, tror jeg.. Når planløsningen er i boks;-)

God kveld i stua..

Klem..

Siljes Hobbyrom sa...

Jeg skjønner dilemmaet!! ;) Er jo så mange fine gulv..

Lyse tregulv syntes jeg er utrolig fine da! Vi har selv mørkt trebelegg i store deler av 1.etg. Og hvitt laminat i hele 2.etg.. Elsker det hvite!! Ble laminat av økonomiske årsaker..

Lykke til med valget! (ellers så syntes jeg det er mega fint med lyse fliser på kjøkkenet, med en liten brun/beige tone i (marmorlignende) ;))

Ha ei flott ny uke!
Klem

Huset på landet - Fredrikstad sa...

Hei!
Fant bloggen din inne hos Line`s blogg Morsomme ting. Det var jo hyggelig!
Så fin plass dere har! Blir nok spennende å følge deg...
Vi bygde huset vårt for 11 år siden. Og jeg husker at det var veldig mange avgjørelser å ta i løpet av veldig kort tid. Derfor er det nok smart å gjøre som dere - gå igjennom ting i god tid! Vi valgte Merbau parkett i stuene (en hard og robust parkett)og merbau laminat i annen etasje. Må si at parketten er mye deiligere. Mer levende på en måte.
I hallen, vaskerommet, bad og på kjøkkenet har vi fliser. Det er vi strålende fornøyd med! Det eneste som er dumt er at om man mister noe i gulvet - så knuser det! Virkelig knuser!
Men jeg ønsker dere riktig lykke til med den spennede tiden og alle de morsomme valgene!
Klem fra Line fra Fredrikstad.