fredag 3. september 2010

Møte med mulige "husprosjektører"

I går hadde vi et møte med mulige husprosjektører. Vi hadde i utgangspunktet planer om å bruke Blink Hus, men de har dessverre vært litt trege på avtrekkeren, og rett og slett ikke svart på våre henvendelser. Derfor starter vi med de som har vist oss interesse. Mulig vi prøver Blink Hus en gang til, dersom vi velger bort husprosjektørene..

Fordelen med husprosjektørene er at de faktisk gjør alt for oss (papirarbeid, søknader, anbud, kontakt med arkitekt osv). Vi kommer med ønsker, de forsøker å innfri etter beste evne. De ordner rett og slett alt fra A til Å. Vi får nøkkelen og kan flytte rett inn... Som oftest er det eieren selv som står for tapetsering og maling osv. Dette kan selvfølgelig ikke vi gjøre, da er det kjekt med noen som ordner dette for oss.

For første gang fikk vi erfare hvor vanskelig det er å legge frem hva slags type hus vi ønsker.. Altså, jeg vet jo hva jeg vil ha.. Mindehuset fra Blink Hus er drømmehuset, men det har to etasjer.. Altså er ikke det aktuelt for oss, dessverre.. Derfor la vi frem de hustypene vi liker godt, og nå er det opp til arkitekten å skissere noe med utgangspuktet i disse hustypene.. Det kan bli interessant.

Her er de hustypene vi har lagt frem for arkitekten:


Blink Hus: Minde

Blink Hus: Hvalstad

Nordbohus: Scorpio

Nordbohus: Orion

Nå gjenstår det å se om arkitekten greier å fange vår "stil/smak". Spennende å se hva han kommer med av forslag. Det blir en lang prosess dette her, da det vil bli flere aktører inne i bildet.

Da er det snart ladetid, og klargjøring for eldstemann sin fotballcup som starter allerede klokken 8 i morgen tidlig;)
post signature

16 kommentarer:

Hege sa...

SÅ spennende!
Riktig god helg,
klem Hege.

Guttemamma sa...

Valgets kval...og kjempespennende!!
Ta dere god tid ...(lette sikkert), så det blir akkurat slik dere trenger og ønsker det!!
klemmer♥

Vibeke / Mammas Hus sa...

Dette er jo så spennende! Lykke til!!!

Siden det kom TO spørsmpl på runden min svarer jeg deg her. ;)

Veggfargen i stua heter DELIKAT.
Std.nr 2499
Den er lyyyyyyys brun, og vi er superfornøyd.

Vi har stuevinduer i alle retninger, bortsett fra nord, og dermed kan farger variere mye.

Den vi hadde før (Skagen) ble lilla med kveldsol på ;P Delikat er like fin når tid på døgn og årstid! (Skagen fungerer supert på kjøkkenet hvor vinduet er på nordøst siden)

Jeg har også anbefalt den til flere gjennom jobben, og de har kommet tilbake og elsker den!
Løp og kjøp! ;)

Cathrine Strøm sa...

tusen takk for hilsen... albumen til min3 åring er heller ikke klar... det er kansje på tide når nr 3 kommer snart :/ Blink Hus sitt Hvalstad har jeg bygd :D hadde den tiden bloggen "livet i hvalstad" nydelig hus. som rett og slett kommet helt feil ut på bildene de har på siden sin..

http://livet-i-hvalstad.blogspot.com/2009/05/hage-og-vei.html

ANETTESHUS.COM sa...

Så spennende, Marilinn!!! Masse lykke til med alt sammen!!

Klem klem
ANETTE:)

Line fra huset på landet sa...

Så fine hus Marilinn!! Jeg falt veldig for Scorpio her jeg da;)Mange spennende detaljer og vinkler på det.
Det blir morsomt å følge med framover:)Gleder meg.
Klem fra Line

Emidoras verden sa...

Spennende Marilinn!!
Gleder meg til å følge prosjektet:)
Fortsatt fin uke!
Klem.

Elisabeth sa...

åh, du altså, de husene er akkurat slik jeg ser for meg mitt drømmehus også.....så dette gleder jeg meg mye til å følge med på altså...oh yes....tralla-la....

Elisabeth sa...

Mange fine hus! Siden dere skal ha en etg, så var jo scorpio fint, Store vinduer, mye lys -mmmmmmm! Drømme, drømme. Lykke til i alle fall.

Når det gjelder konditorfarge, så bruker jeg noe som heter Wilton. De er ganske dyre, 60 kr stk, men de varer i det uendelige siden du nesten ikke trenger noen ting for å farge marsipan, glasur og muffinsrøre. Det beste er som sagt at den ikke setter smak. Jeg har kjøpt mine i spesialforetning, men tror de også har på nettbuttiken til bakekake.no.

Ha en fin kveld du også1

Guttemamma sa...

Hei du!! Mange valg som skal tas når en skal bygge!! Huset vårt er på 230 kvm,(grunnflate 120 i vår 1.etasje) i tillegg har vi utleie og garasje i kjelleren. Inngangsdøren er av merket Sweedoor.Hyggelig at du likte huset vårt!!
klem♥

Vibeke / Mammas Hus sa...

God kveld (natt) ;)

Det er Jotun ja, om du har med både nummer og navn er du helt sikker på å få riktig farge. :) (Husker ikke om det er flere som heter Delikat)

Vi har malt med Lady Vegg 10, men husk at den kan du bare bruke på dødt materiale (altså ikke panel). Jeg liker den veldig godt så matt på veggen. :) Skal du male panel finnes Interiør Tre 15, bittelitt blankere. Husker ikke nå om du kan bruke Easy Clean 10 på panel, men det bør de vite i butikken. (Ikke for det, svigers fikk med Vegg 10 til panelvegger ;P)

Anette sa...

Hei;) tusen takk for koselig kommentar fra deg her for leden dag!! ;)
Koppene er fra Home & Cottage! Skal sjekke merket når jeg kommer hjem etterpå, også sier jeg ifra til deg! Lurer på om det er Bastion......

Klem

Villasol sa...

For et spennende prosjekt dere driver med. Kan tenke meg at det er vanskelig og velge. Blink huset fra Minde ligger på ønskelisten min også. Ser vi har samme hus smak. Er så mye lekre hus.
Tusen takk for koselige ord på bloggen min. Hatt en kjempefin husmorferie.
Ønsker dere lykke til med arkitekten!

Klem Ingunn

Hege sa...

Hei igjen!
Og tusen takk for koselig kommentar:-)
Som du sier svamp , "gjerrig" med mengde maling( legge heller på litt der det mangler etterpå med en liten pensel) OG legg nok PRESS på sjablongen(jeg pleier å teipe fast både stof og sjablong for å unngå at det sklir):-)
Og selvsagt bruk stoff som ikke "suger" for mye maling - tynne bomullstoff har jeg dårlig erfaring med..
Masse lykke til - og vis frem det du lager da vel:-D
Klem, Hege.

Gammel stil sa...

For en nyyydelig blogg du har:) Du viser kjempemange vakre bilder :) Vi la deg til som følger, tror vi får mye glede av din blogg fremover:)

Klem:)

Gammel stil sa...

Tusen takk for koooselig kommentar tilbake til oss:) Så flott at vi fant hverandre:) Gleder oss til å følge deg videre:)

Stor klem:)