onsdag 29. juni 2011

Litt baderomstanker

Baderom ja.. Ett av de rommene i tillegg til vaskerommet i nyhuset jeg har viet minst tid på... Men, skal vi få vasket og stelt oss i vårt nye hjem, er det vel på tide å komme litt i baderomsmodus. Badet skal iallefall inneholde: toalett (vegghengt), to stk servanter, baderomsinnredning, skap, badekar, dusj med klappsete og klessjakt. Mannen synes i likhet med oss andre det er kjekt å være ren og pen av og til, så da må vi tenke tilgjengelighet her inne også.

Type innredning er ikke bestemt ennå, men vi må iallefall ha åpning under servantene, slik at han kan sitte med bena under benken(vasken). Benkeplaten med vaskeservanter bør plasseres i en høyde som er tilpasset en sittende person, slik at stellet ikke oppleves som anstrengende. Vi ønsker nemmlig ikke hev- og senkbar løsning her inne heller. Om benken blir noe lavere enn det som er normalen, så spiller det liten rolle, da jeg selv ikke rager mange meterne over bakken. Dersom ungene skulle vokse mor mange meter over hodet, så får de finne seg i å bøye seg litt ekstra den tiden de bor hjemme.. *gruuusom mor* ;). Vi skal forøvrig ha et bad i 1 etasje også da, og det blir mer normal standard;). Tipper dette badet blir hyppig brukt når småtrolla blir tenåringstroll om noen år..

Vi må selvfølgelig ha et sted å oppbevare ting og tang, og da håper vi å få plassert en skuffeseksjon under benken. I tillegg regner jeg med det blir et langskap i den ene enden av innredningen, hvor klessjakta er bygget inn i den underste delen på skapet. Skal også ha et større skap som kan romme håndklær og medisinsk utstyr mannen daglig bruker. Nå oppbevarer han dette i to bedrollere på baderomsbenken... Hjørnebadekar håper vi også å klare å presse inn, det må vi bare, siden vi har lovet ungene det... I dusjnisjen skal vi ha et klappsete mannen kan sitte på, når han dusjer. I dag har han en dusjstol som er like stor som rullestolen hans. Den tar veldig stor plass når den ikke er i bruk.

baderomsgulvet er vi veldig i tvil om hva vi skal velge. Vi ønsker fliser, men har blitt anbefalt å bruke belegg der inne av ergoterapaut på hjelpemiddelsentralen, da det er mer sklisikkert ift vått gulv og forflytning fra dusj til rullestol... Har lest litt på nettet om belegg, og må si jeg er litt skeptisk mtp misfarging om man er uheldig å sette fra seg ting som avfarger. Belegg er iallefall positivt ift råteskader, og det finnes mange stilige varianter. Dette er et emne jeg kan for lite om, og må lese litt mer på dette området. Skal høre med fagfolk om det er mulig å ha belegg i dusjnisjen og litt på utsiden, og fliser på resten av gulvet..

Jeg ga Marit (Nr14 ) frie tøyler til å komme med et innredningsforslag, da jeg selv var helt blank. Synes dette forslaget var veldig bra, og vil ta utgangspunkt i dette:

Bilde: Marit, Nr14
Her ser du mot dusjnisjen og toalettet. Store skap til høyre i bildet.

Bilde: Marit, Nr14
Her sees badet fra døren og inn. Dusjnisjen er nå plassert bak hjørnet ved toalettet. Baderomsinnredningen blir ikke helt slik, og vi skal heller ikke ha skipsgulv inne på badet, men poenget er plasseringen av innredningen som vi ønsker å gå for;). Marit jobber fortsatt med badet vårt, og vi er veldig spent på hva hun tryller frem etter hvert..;).

Ser frem til å jobbe mer med bad fremover. Nå er det en liten bloggerunde før kvelden avsluttes:)

Tuddeluu fra Marilinn

4 kommentarer:

Villa Minde sa...

Det er ikke lett å tegne baderomsinnredning i utgangspunktet synes jeg, og når man får noen ekstra hensyn å ta så blir det jo ikke akkurat lettere. Så heldig at du har funnet Nr14 som hjelper til meg tips og inspirasjon! Det kommer til å bli kjempefint, det er jeg sikker på ;o) Ha en fin dag! Klem fra meg

Anonym sa...

Skal stupe ned i den badromsproblematikken din innimellom ting her:) Stikker bare hodet innom for å si at det skipsgulvet jeg tilfeldig putta inn på bildet er baderomsbelegg fra Tarkett:)...ett av mange. Jeg skal finne en annen variant på neste.

Regn og litt surt vær i Trøndelag...håper dere ser sola hos dere:)

Emidoras verden sa...

Ser flott ut på tegningene.
Men når det er litt forskjellige
behov,så er det sikkert en utfordring.
Kos deg videre i ferien Marilinn!!
Her er det ferie fra i morra;)
Godklem..

Guttemamma sa...

Så moro med profesjonell hjelp da!! Dette blir nok lekkert! Det var blenderdelen på kenwood- kjøkkenmaskinen vår som knela, så den har gjort jobben sin...så jeg har heller ikke erfaring med vanlige blendere.
klem♥