fredag 15. juli 2011

Litt mer vaskerom

Det levner vel ingen tvil om at det går i vaskerom for tiden;). Selv har jeg ikke fått gjort så mye med den biten de siste dagene av forskjellige grunner, men det har Marit (Nr14) gjort. Hun har kommet med flere forslag, basert på våre egne ønsker og ideer som hun selv sprudler over av. Hun har blogget en del om vaskerommet vårt, men siden vi har gjort noen få endringer på hustegningen, velger jeg å vise de siste forslagene hennes.


Endringene vi har gjort er å flytte utgangsdøren nærmere teknisk rom. I åpningen hvor døren tidligere var plassert, er det nå satt inn et vindu. Det smale vinduet som var ved siden av døren er selvfølgelig fjernet. I dette forslaget er det satt inn en skyvedørsgarderobe ved døren inn til vaskerommet. Her inne kan vi ha kleskurver, klesstenger for å henge opp og evt tørke klær på kleshengere, oppbevaring av bøtter og vaskekoster osv. Marit foreslår også blant annet at man kan ha kurver på hjul hvor stryketøyet kan ligge, slik at det kan trilles bort til strykebrettet. Evt, et kurvstativ/tralle på hjul som kan frakte ferdig strøket/brettet tøy opp til soverom. Vi skal ha sjaktheis, og da blir ikke det noe problem;). Veldig smart, og noe vi defintitivt skal ta med i planleggingen. Skyvedørsgarderoben må også innredes slik at den blir praktisk å bruke for mannen. Jeg er en person som er svært aktiv med strykejernet, og ønsket meg i utgangspunktet et strykebrett integrert i et skap. Ikea har ikke denne løsningen, og vi må da evt ha et vegghengt strykebrett. Et vegghengt strykebrett kan bla. plasseres på kortveggen på skyvedørsgarderoben, ved siden av tørketrommelen, som Marit har tegnet inn her:


 Strykebrettet kan lett foldes ut ved bruk, og klappes sammen når det ikke er i bruk. Skyvedører er ikke tegnet på skyvedørsgarderoben, men vi skal ha det dersom vi velger denne løsningen;). Fordelen med et vegghengt strykebrett er ikke bare at det er plassbesparende, men mannen kan sitte å stryke litt han også;).For når strykebrettet er foldet ut, kan mannen sitte under dette med bena sine, noe som er vanskelig å få til med et gulvstående strykebrett. Eksempler på utfellbare strykebrett kan sees HERNIBU har litt andre varianter, med utrekkbare strykebrett fra skap/skuffer. Skriv strykebrett i søk-funksjonen, så får du opp deres løsninger.

Siden vi har flyttet døren, gir det muligheter til mer benkeplass. Her er det tegnet inn benk med åpning under og avrundet ende. Dette skal gjøre det enklere å manøvrere seg rundt med rullestol, uten å støte borti noe.

Mulig vi velger å ha en skufferekke på enden av benkeplaten og bare åpning under vasken.. Men, må se det an ift plassen. Om det blir for trang passasje mellom benk og hjørne ved skittentøyssjakt. Synes det er vanskelig å bestemme seg, bare ut fra en tegning. Det er vanskelig å tenke seg til hva som er praktisk og hva som ikke er praktisk ut fra tegninger og tanker en har om vaskerommet. Ofte ser man når innredningen er oppe og man har brukt den en stund, hva man kunne ha gjort annerledes og hva man kunne ha sløyfet osv.. Dersom du går inn på bloggen til Marit, kan du ta en titt på hennes 360 graders visning av vaskerommet. Utrolig kult å se;).

Skittentøys-løsningen med sjakt, blir noe ala bildet under her.


Vi er litt usikre på hvordan denne løsningen fysisk skal se ut. Skal det være skap helt ned eller slik som på tegningen eller en egen dør på underdelen? osv... Skapet på klessjakta må uansett gå helt opp til taket, eller bygges opp med plater slik at sjakta ikke synes.


Rommet til venstre under trappen (bak skittentøyssjakta), kan brukes som en sorteringssenral for skittentøy i f.eks kurver med hjul. Plassen under trappen, må vi se nærmere på, da vi ikke vet hva slags trapp vi må ha ennå. Men, vi ønsker å benytte så mye som mulig av dette rommet, hvis det lar seg gjennomføre da. Snekkeren kan helt sikkert gi oss noe svar på det. Håper det det går bra, for da slipper vi å bruke opp plassen under benken til sortering av tøy;).

Alle bilder er hentet fra Marit og hennes blogg Nr14
Veldig kjekt da, med en slik plass i en vegg (under trappen) til uttrekkbar kurv, kanskje flere kurver også. Avhengig av dybde og bredde selvfølgelig.

 Vi er ganske sikre på at vi kommer til å velge denne type vaskeromsløsning og plassering av den. Hva vi velger av benkeskuffer, hvor store åpninger vi skal ha under benken, vaskemaskin og trommel på gulv eller litt opp fra gulvet med skuffer under osv, er ting vi får ta underveis. Det viktigste er at vi er sikre på hvor vi skal ha vask, skittentøyssjakt osv, da det må planlegges tidlig i byggeprosessen. Veldig kjekt å få denne biten ut av verden. Nå er det bare badet igjen, men der også føler vi igrunn at vi har bestemt oss for plasseringen av toalett,  klessjakt, badekar og servanter;). Nå er det bare å bruke tid på type baderomsinnredning og valg av leverandør.

Vi venter fortsatt i spenning på godkjenning av byggesøknaden, og håper den går i orden så fort fellesferien er over. Rett etter den er godkjent begynner huset vårt å bygges. Mer om det senere.

Da er det kvelden her;). God helg til alle som er innom!

Tuddeluu fra Marilinn

( Spennende med det nye prosjektet ditt Line;). Men synd du ikke vil blogge mer, men jeg håper likevel du vil blogge igjen jeg da.. Du kan jo selge noe av det du lager over nettet også vettu.. Hint hint hehe. Nok en gang, god sommer til deg og dine og lykke til med planlegging av vaskerom og prosjektet ditt;))

9 kommentarer:

Anonym sa...

Morn morn:)

En liten ting jeg tenkte på. Tenk litt på benkearmaturen ved vasken. Hvis vinduet felles inn i rommet så kan det bli kræsj...Tenker på ved lufting eller ved vindusvasking. Kommer an på hvilke type vindu dere velger eller har valgt.

Ny dag med knallsol i trøndelag:) Håper dere har samme vær:)

Elisabeth sa...

dette ser sannelig ut som en drøm av et vaskerom........gleeeeder meg til å "se" det ferdig

JACQUELINE sa...

I Love your Blog !

Thank you for the beautiful photos !
I am your new follower

greatings from switzerland
Jacqueline ♡

http://jacquelineswhitehome.blogspot.com

Anette Willemine sa...

Så fine skissene av vaskerommet ser ut. Deilig å ha kommet så langt. Det er mye å ta hensyn til. Skjønner godt at dere er spente på svaret om godkjenning av byggesøknaden.
Snille Marit som hjelper deg. :) Hun har gode idéer og tenker bra i helhet.

Håper sommeren din har vært fin, Marilinn!

Klem,
AW

Anonym sa...

Jeg har deg alltid i bakhodet;) og snubla over en litt fin link: http://www.klikk.no/bolig/rom123/idebanken/article693325.ece

En god del smarte ting til vaskerommet :)

Villa Minde sa...

Hei hei! Lenge siden sist, håper du og dine har hatt en fin sommer! Vaskerommet blir nok kjempefint, og ikke minst praktisk! Gleder meg til å se endelig resultat ;o) Klem fra meg

lavendel mio sa...

Dette blir et vaskerom med mange gode løsninger, jammen viktig å ta seg god tid å tenke hvordan en vil ha det, for vi er jo ganske mange timer på vaskerommet i løpet av livet:) Jeg kunne godt tenkt meg å bygd nytt vaskerom, enda jeg syns jeg tenkte gode løsninger da vi bygde for 13 år siden;)
Blir spennende å følge byggingen deres.
Ønsker deg en fin uke, klem Hanne

Sommerlyst sa...

Takk for den koselige kommentaren. Blir så glad!

Skal si du planlegger drømme-vaskerommet!!! U lucky girl!

Anette Willemine sa...

Hei, Marilinn!

Er bare en liten tur innom for å ønske deg en glad og fin dag!

Klem,
AW