tirsdag 6. september 2011

Når kommunen er litt vanskelig.. En liten oppdatering på byggesøknaden vår

Med fare for at dette innlegget kan oppfattes som et sutreinnlegg, skal jeg forsøke å fatte meg i korthet. Vi har jo i en tid nå ventet på svar på byggesøknaden vår, og i går fikk den ene husprosjektøren vår telefon fra vår saksbehandler i kommunen. Teknisk sjef er ikke helt fornøyd med  materialbruken på huset vi skal bygge, og mener vi ikke har tatt hensyn til brannforskrifter. På tomta vår er det allerede et eldre hus, som da kommunen mener er for nærme det huset vi skal bygge... Teknisk sett er alle regler i forhold til avstand til tomtegrenser fulgt, og ingen kan pukke på det. Likevel er ikke denne mannen fornøyd, og  mener vi må rive det gamle huset. Det blir dyrt og er derfor uaktuelt. Å rive hus i seg selv, er kanskje ikke det dyreste, men når tomta kostet flesk, da blir det alt i alt for dyrt. Husprosjektøren vår mener at dette kun er en teknisk greie som fort kan ordnes, ved å ta i bruk brannsikkert materiale i fronten på nyhuset som vender mot det gamle. Han mener også at dette skulle gå veldig greit. Han får støtte fra saksbehandleren vår, men det er altså sjefen hans igjen som er problemet da...

Men, det stopper ikke der da, for denne tekniske sjefen mener også at nyhuset vårt blir en stilkræsj med de andre husene i området!!!!! Er det virkelig mulig sier nå jeg.. For i området der vi skal bygge, er det igrunn ingen bestemt stil, men snarere snakk om hummer og kanari.. Nærmeste naboen til huset blir det gamle huset, som forøvrig er vårt og et digert lagerlokale til fabrikken like ved.... Pussig det der altså, for ingen av naboene har kommet med noen innsigelser. Vi er klare til å anke, om han fortsatt setter seg på bakbena. Taper vi den, selger vi hele greiene og finner noe annet rett og slett. Skal vi først bygge, så vil vi bygge noe vi selv vil ha, og ikke hva "noen" i kommunen har bestemt;)..

Under vises tomten vår, som grenser til fabrikkens lagerlokaler.. En av de bygningene som vårt hus er i "stilkræsj" med...;)).

Foto: Anno 2009
Vi får nå uansett svar i løpet av uken eller rett over helgen. Så, det blir noen spennende dager dette her. Håper selvfølgelig på at vi får klarsignal om å starte byggingen, man kan jo ikke male fanden på veggen heller;).

Å fatte seg i korthet er ikke så enkelt ser jeg, men nok sutring for i dag;). Straks er det tannlege her. God dag til deg som er innom og leser;).
post signature

9 kommentarer:

Christel - Bakketun sa...

Jeg vet akkurat hvordan du har det!!!!!! Vi jobber og sliter med kommunen for å få bygge vi også, så jeg føler med dere. Tålmodighet er en dyd!!! At noen skal sitte på toppen, stikke fingeren i været og si at sånn kan man ikke gjøre det, uten at det egentlig er noen grunn for det annet enn at det er fordi han mener det,er utrolig frustrerende! Kjenner jeg blir irritert bare jeg tenker på det.

Vi har kommet så langt at om ikke alt blir avklart innen jul så finner vi oss noe annet! 6 år har vi jobbet med saken vår nå og er rimelig lei.

Håper saken deres løses snart :) Lykke til videre!

Klem, Christel

Anonym sa...

Sutre ivei du for det har du god grunn til. Stilkræsjen skjønner jeg ingen ting av for selve huset er jo veldig så tradisjonelt utseendemessig. Blir litt sint på vegne av dere og håper virkelig de tar til fornuft ganske kjapt.

....og tannlege på toppen så håper det er null hull;)

Huset mitt havna i Aftenposten idag: http://www.aftenposten.no/bolig/inspirasjon/article4217904.ece

Litt skummelt og litt gøy;)

Vibeke / Mammas Hus sa...

Så innmari teit, og surt. :(

Tvitvi ♥

Villa Drømmeverden sa...

Skjønner hva du er igjennom!
Vi fikk byggetillatelse i sommerferien, etter en veeeeldig lang kamp:(
Så lenge det ikke står noe om byggeskikk og stil i kommuneplanene for deres område kan de ikke si noe på dette! Så lenge dere følger plan og bygningsloven kan ikke tekisk sjef bestemme. Vi reiste opp i kommunen og snakket med de personlig, det hjalp:)
Ser du står under eiker, det er ikke tilfeldigvis modum kommune du har med å gjøre? Det var nemlig de vi kjempet mot..

Stå på klem fra Margit

Anette Willemine sa...

Også nå som jeg trodde at dere endelig fikk igjennom alt. Så kjedelig, kan ikke forstå begrunnelsen. Håper inderlig at det går igjennom tilslutt. Skjønner dere er spente nå.

Vasen fra Wik & Walsøe er så vakker. Jeg var så heldig å få den av min gode svigermor til bursdagen i august. Den hadde jeg ønsket meg lenge. Så når minstejenta vår var på besøk på slutten av skoleferien, visket hun et par ord i øret til farmoren sin. Hi, hi, litt av en luring. Ante ikke at hun hadde fått det med seg en gang. Har begynt å ane at hun har arvet noen av design-genene av meg. :) Hun tegner nemlig støtt.

Alvens symbolikk har også hatt stor betydning for hvorfor jeg har falt slik for denne serien...

Ønsker deg en fin kveld!Anette Willemine

Emidoras verden sa...

Hei Marilinn!
Så kjedelig at det skal drøye sånn..
Skjønner godt at du er litt lei.
Håper dere snart får klarsignal og kan starte med husbyggingen.
Stå på!!
Ønsker deg og dine en riktig god helg!
Godklem..

Anonym sa...

Fy søren så kjedelig!! Det er helt utrolig med noen som har lyst til å sette stopper for ting og tang.Det er det samme i vår kommune dersom det er noen trøst:(
Nå trodde jeg dere var i boks jeg.. og ventet nærmest å se bilder av en gravemaskin eller lignende.
Stakkars dere. Nå håper jeg virkelig det skjer noe for dere snart! Jeg krysser alle fingre her.
Ps: vi har tatt idéen deres om skittentøysjakt, så når vi bygger tilbygget til våren så lager vi en sjakt fra badet oppe (som ligger i samme etasje som alle soverommene) og ned til vaskerommet i etasjen under;)Takk for tipset.
Klem fra Line

Anonym sa...

Det er så typisk!! Krysser fingrene for at kommunen tar til vett! Hos oss brukte kommuen laaaaaang tid før de klarte å bestemme seg!! Men heldigvis gikk det bra! lykke til!!

Villa Minde sa...

Er det mulig?? Skulle likt å se hvilket hus teknisk sjef mener harmonerer bedre med fabrikkens lagerlokaler.. Grr, kjenner jeg blir arg på deres vegne!! Jeg krysser fingrene for at kommunen tar til vett og gir dere kontrabeskjed snarest! God støtteklem fra meg ;o)