fredag 23. september 2011

Små forberedelser på tomta allerede

 Seeeeee, tomta vår er merket og målt allerede... Vår snille og kommende nabo sendte oss bilder på mobilen nå i ettermiddag. Kanskje ikke SÅ interessant for andre, men for oss er det rene lykken på en fredag. I morgen skal vi rusle bort og se hvor stort huset egentlig blir, og se om vi kan få reddet noen frukttrær.. Men, tror vi må fjerne alle. Det var iallefall den beskjeden vi fikk. Trefellingen starter vel allerede til uken en gang..

Bilde: Anno 2009

Litt usikker på eksakt tidspunkt når huset blir påbegynt, men det skjer så fort de får tilsendt godkjennelsen på byggesøknaden. Vi skal som jeg har nevnt før bygge elementhus, og skal bruke produksjonsbedriften 1-2-Tre. På hjemmesiden deres nevner de følgende fordeler ved elementhus:

"
  • Kortere byggetid
  • Redusert fuktighet i bygg
  • Kostnadseffektivt
  • Produksjon innendørs.

Elementene produseres i mange ulike varianter og kan tilpasses de fleste ønsker, alt i henhold til forskriftene. Vi dokumenterer produktene og beregningene.
En av fordelene er at elementene produseres ferdig innendørs slik at man er uavhengig av vær- og klimaforhold på byggeplassen. Vanligvis leveres elementene med overflatebehandlet kledning fra fabrikk, vinduer innsatt med belistning og vannbrett, vindsperre og utlekting, isolasjon og transportplast."   (1-2-Tre)

Dette tiltalte iallefall oss, og det blir spennende å se hvordan det blir. 1-2-Tre skal altså bygge huset og sette det på plass på tomta. Det blir imidlertid et lokalt byggfirma som tar seg av all innvendig snekring.. Nå har vi ikke rukket å ha et fremdriftsmøte ennå, siden søknaden jo ble godkjent på onsdag. Så hva som skjer og når ting skal skje vet jeg selvfølgelig ikke ennå.

Da er det natta her, selv om fruen i huset ikke er SÅ trøtt.. Spenning og en myyyye bedre form har vel kanskje litt å si her tenker jeg...;)).

God helg:)
post signature

8 kommentarer:

aase sa...

WOW Marilinn, så gledelig å se her inn på morgen!! Jammen godt dere endelig er i gang!! Nå håper jeg virkelig at alt går som det skal og dere "snart" kan flytte inn i drømmehuset!!

Skjer ting her og, jeg har begynt på skole(en kveld i uka) og jeg begynner å jobbe på akuttavd på Lier på mandag...ved siden av butikken foreløpig. Mannen min begynner på AMK igjen i oktober....livet endres...ihvertfall kontoen...deilig!!

Ha en fin tur til tomta idag!!
Iler avgårde til marked....heidå!!

Anonym sa...

Ojoj.. SÅ gøy!:))
Dette var gode nyheter. Tenker det er artig å måle opp og se for seg huset deres på tomta nå.. når endelig alt er i boks!! Tenk det! :)
Masse gratulerer Marilinn. Dette fortjener dere. For en lang og kronglete vei dette har vært for dere. Men.. den som venter på noe godt osv.. ;)
Klemmer fra Line

Therese sa...

Grattis med fremdrift! Nå gleder jeg meg til Gløggfest 2012, i nyhuset! ;-)

Vigleik sa...

Grattis med tomtemerkingen. Da er dere iallefall i gang. Det skal bli spennende å se hvordan fremdriften blir.

Når begynner dere med husbyggingen?

Anette Willemine sa...

Så fantastiske nyheter, Marilinn!! GRATULERER! Så deilig å endelig ha dette i boks.
Nå blir det en rekke spennende ting å se frem til. :)

Godt å høre at du er i bedre form, ja glede kan ha en finger med i spillet ;)

Nå skal jeg hoppe i seng. Blir nok en overgang å sove i vår seng etter å ha ligget i en seng som var en dronning verdig. Nydelige rom. Vi kom hjem nå i kveld fra Danmark og gullbryllupet. En veldig hyggelig helg, med herlig selskap, masse god mat og akk så deilig vin. Kommer kanskje til å dele noen av bildene fra slottet. Må bare gå igjennom de først å se om det kan egne seg til et blogg-innlegg. :)

Igjen,- gratulerer med godkjennelsen. Jeg ble så glad på deres vegne. :)

Varm klem,
AW

Anette Willemine sa...

PS! Glemte å spørre deg: Har du sett at det skal være bloggtreff i Oslo 8. oktober? Har du lyst til å komme? Det hadde vært superkoselig!

:)
AW

Anonym sa...

Morsomt at ting begynner å skje:) Synd å fjerne alle de frukttrærne men må man så må man....dere kan jo høre med gravemaskinfører om han kan sette ned ett av frukttrærne på ett annet sted på tomta. Kan jo være at det går.

Nettopp kommet hjem etter ei fantastisk høsthelg på hytta....fjellet er virkelig flott i høstsol:)

Villa Minde sa...

Weee jeg vet akkurat hvordan det føles å se de små pinnene i jorda! Herlig <3!! Vårt hus er også bygget inne i veggelementer som ble satt sammen på grunnmuren. Vårt hus var det første byggefirmaet bygde på den måten. Og de sa at heretter kommer de kun til å bygge hus "inne på fabrikk". Det er visstnok en klar fordel, ikke minst med tanke på kulde og fukt om vinteren. Ha en herlig uke, jeg gleder meg til fortsettelsen av prosjektet deres! Klem fra meg