lørdag 22. oktober 2011

Stueplanlegging, del 3, Peis, tv-stue og penstue

Det går i stue- og peisplanlegging for øyeblikket;).  Torsdag var vi en runde rundt og tittet på fliser, tapet og peis selvfølgelig. Fant noen fliser som vi har lyst på, det samme med tapeter. Men, må ut flere ganger og titte ennå mer, før vi bestemmer oss. Så var det dette med peis da.. Der finnes det jammen meg mange flotte utgaver. Litt for mange egentlig. Vi har jo hatt veldig lyst på en firkantet peis, men etter å ha sett noen fine runde peiser, så fikk vi lyst på det også. Fordelen med rund peis, er selvfølgelig at den ikke tar like mye veggplass. Det blir ikke veldig mye veggplass i penstuen, så det gjelder å tenke seg litt om før vi bestemmer oss. For å velge type peis vi vil ha, så må man jo se hvordan den gjør seg i vår pensute.. Og hva gjør man da?? Jo, man "roper" på Marit ;).

Penstue med rund peisovn:

Bilde: Marit
Ikke så værst med rund peis heller da.. Peisen Marit har tegnet inn på dette bildet er en krympet utgave av en kakkelovn.

Typen peis vi liker og skal vurdere er Nordpeis sin Roma:

Foto: Nordpeis

Legger ved et bilde av den andre peisen vi også vurderer, Nordpeis sin Sydney:

Foto: Nordpeis
Så får vi se nå da, om det blir en rund eller firkantet peis...Like flott begge deler synes vi.

Legger ved noen oppdaterte tegninger av tv-stuen:

Bilde: Marit
Her har rundtømmerpanelet kommet bak sofaen og de andre veggene har fått stripete tapet.

Bilde: Marit
Bilde: Marit
En glassdør med sidefelt er satt inn, istedet for en enkel og hel tredør. Her ser vi inn til tv-stuen da;). Lekkert eller hva;).

Så til slutt, nok et bilde fra tomta vår, slik den så ut på torsdag ettermiddag:

Foto: Anno 2009
Bildet er tatt fra nabohuset. Kjekt med naboer som følger med, og som sørger for oppdateringer;).

Torsdag er det duket for byggemøte, og innen da må vi ha bestemt oss for hvor vi skal ha tapet, fliser, vanlig gulv, malteveggflater osv.. Vi bygger faktisk hus altså........ *LYKKE*;).

Da er det natta her. I morgen skal vi til Hønefoss og se på huset til svigerinne og svoger. De har renovert et eldre hus, og ut fra bildene vi har sett, har vi noe flott å se frem til:).

Ha en god helg;).

Tuddeluuuu fra
post signature

5 kommentarer:

aase sa...

God lørdagsmorgen!!

Jeg falt for den kakkelovn utgaven her ja, mye flottere enn de andre firkanta du viser og den i forrige peis innlegg virket så stoe synes jeg!!

Runde ovner er lekkert og blir ike så stramt!! Lykke til meg alle valg....lett er det ikke!! Jeg har mer enn nok bare å bestemme med for ny komfyr og platetopp...har sagt takk for seg begge deler etter 32 år...

Jeg skal i dag ut å bestille en induksjonstopp og ny stekeovn...

Ellers "grugleder" vi oss litt her...mannen starter jo i 100 % stilling igjen på mandag....

Ha en finfin helg!!

Skogland sa...

Gøy når ting begynner "å ta litt form"! :)
Vi har Roma (lav) fra Nordpeis,og er veldig fornøyd. Skulle gjerne hatt den høye, men pga lav takhøyde falt valget på den lave. Den har perfekt høyde til å lene seg mot og varme fingrene på toppen når det er iiiiskaldt ;)

Lyke til med prosjektet og alle valg som skal tas!

Klem fra Fru K

det store hvite huset sa...

å det kommer til og bli så fint hos dere :). Rund ovn er bare helt nydelig :)...

Anonym sa...

Morn:) Lykke til på byggemøte idag. Laga ett veggpanelinnlegg for dere på bloggen idag....(som om dere ikke hadde nok å tenke på allerede;) Og imorgen kommer gangen i 2. etg. i ett innlegg.

Spent på hva dere kommer til å velge av rund eller firkanta ovn i stua.

Vi snakkes

Marit

Guttemamma sa...

Moror å følge med...men kjenner og jeg er glad vi ikke har noen store prosjketer akkuart nå...lov at du legger inn noen pauser!
Klem♥