torsdag 1. desember 2011

1 etasjen er endelig på plass

I dag var dagen vi har ventet lenge og vel på. Både mannen og jeg var på plass fra morgenen av, for å få med oss denne store begivenheten. Helt utrolig hvor fort det egentlig gikk. Da vi kom, var allerede to og en halv vegg satt opp, og etter noen få og KALDE timer var alle vegger på plass. Sånt må man jo bare like;). Jeg var veldig spent på forhånd, og ikke minst nysgjerrig på om det var noen feil eller misforståelser. Det så iallefall ikke sånn ut. Regner med du puster lettet ut nå Tom;)). Mens vi bivånet det hele, fikk vi kongelig oppvartning av vår kommende nabopar. De vartet opp med pledd, kaffe og skolebrød. Slike naboer må man ta godt vare på. Tusen hjertelig takk til dere begge to:)

Under følger et bilderas fra dagens arbeid på tomta;). Beklager den dårlige bildekvaliteten, men det var ikke det beste lyset til å ta bilde i.

Foto: Anno 2009


2 etasjen kommer neste onsdag. Da kommer mest sannsynlig elementene til garasjen også. Når dette er på plass, vil takstoler bli montert, og deretter taket selvfølgelig. Huset skal etter planen være tett til jul;). En ting er iallefall helt sikkert, jeg har nok trodd at både penstue og kjøkken ville bli på en str med en "ballsal", og må nok revurdere en del småplaner når det gjelder møblering...;). Denne plassbygde benken jeg skulle ha under vinduene ved peisen i penstuen, er jeg redd vi må droppe. Blir litt i trangeste laget dessverre. Når det gjelder valget av peis, så virker det som om vi må ramle ned på den runde varianten, da den tar mindre plass.. Men, skal ikke bestemme oss før jeg har vært inne i huset og sett og ikke minst målt vegger osv... Synes jeg fikk plass til så mye på tegningene.. Nu vel, den tid, den sorg;). Snekkerne skal holde på ut uka, så det skal bli spennende å se i løpet av helgen, hva de har fått gjort;).

Vi har nå så vidt lagt bak oss en meget hektisk novembermåned, og går nå inn i en ny og hektisk måned. Jeg har ikke fått begynt på julegavene ennå, men skal kaste meg rundt allerede til lørdag. Da skal jeg til Oslo med en venninne. Men, før det er det duket for to julearrangement, og videre de nærmeste ukene, er det juleavslutninger og sist men ikke minst juleforberedelser og husplanlegging. Tenker nok jeg skal få slippe å kjede meg før romjulen iallefall, men det gledes likevel å gå inn i denne søte juletid:).

Da er det natta her. Kommer plutselig tilbake, har egentlig nok av bloggestoff, det gjelder bare å finne tid til å sette seg ned å få gjort noe med det;).

God natt og et rungende tuddeluuu frapost signature

9 kommentarer:

Heims lille verdenshjørne sa...

Så flott det blir:D Genial måte å bygge hus på:D

Gleder meg til å følge med videre:D

Ha en fin dag!

Anonym sa...

NÅ skjer det store ting ja:) Tipper det blir nok plass i stua og ting virker anderledes når det blir ferdig så greit å avvente litt før dere endrer på ting. Det finnes forresten flere runde peiser men synes den vi har blogget tidligere var veldig fin...passelig lubben og stilig:)

Herlige naboer dere får:)

Roter med litt mye i bakkant av bloggen nå men kommer tilbake:)

Gleder meg til å se når resten av huset kommer på plass. Føles så "kjent" også huset for jeg har liksom vært i alle rommene fra før;)

Go helg:)

Vibeke / Mammas Hus sa...

Oioioi, så spennende! :D Og så fort som det går, i alle fall skallet. ;)

Håper dere har gode dager!! :D

Emidoras verden sa...

Oi..nå går det unna!!
Såå spennende da Marilinn.
Nå er dere endelig godt i gang:)
God tur til Oslo!
Klem fra meg.

Livets drøm/Eva Elisabeth sa...

spennende... dette kommer til å bli kjempe bra.

Anonym sa...

Så spennende da! Hehe, synes jeg ser dere med pledd og kaffekos. Slike naboer er ikke så ofte man opplever. Skjønner godt dere føler dere heldige.
Dette ser jo veldig bra ut Marilinn!! Må være morsomt. Og du.. rund peis er utrolig fint!!.. og velger dere kleberstein så får dere en vanvittig varmekilde i tillegg og kan spare endel strømutgifter der også!
Et lite tips: hvis du ikke finner julegavene i butikken, så finner du haugevis på nett også.
Ellers kan du jo alltids bestille puter fra meg med teksten du ønsker selv;) vel, vel.. uansett.. kos deg i førjulstiden. Jeg tror jeg starter opp å blogge igjen på ny-året forresten, med blogg under et annet navn. Blir så morsomt å blogge om tilbygg og annet spennende som skjer her... ;)
Kos og klem fra Line

vivian sa...

Hei å hå!

Så deilig for dere at ting begynner å komme på plass. Og skal si det går unna når en gjør det på den måten. SMART!!!

Ser du har tenkt å velge ROMA peisen. DEN HAR VI... Veldig fin, men...... hvis det er for varme sin del, så tror jeg at jeg ikke hadde valgt den i dag. Den er litt treig å få varm på en måte. Men nå når vi har kjøpt oss varmepumpe, så er den helt super. Skulle jeg ha kjøpt peis I DAG, så hadde det blitt en slik med vindu på flere sider. Men det er meg da!!!

Det er mange ting en kunne ha tenkt og gjort anderledes etter en stund. Jeg angrer bl.a. på at vi ikke valgte gulvbelegg i hele huset. Du kan få tak i belegg som ser ut og føles som tregulv. NYYYYDELIG er de.

Husk å velg nok stikk kontakter. Utrolig irriterendes senere. Husk stikk ute også.

Lykke til videre med husbyggingen, dette blir bra!

Skal der ha varmepumpe?

det store hvite huset sa...

Her begynner det virkelig og skje ting. den prosessen dere er inne i er bare helt utrolig gøy. Rommene blir anderledes enn sånn som en har tenkt utfra tegninger, sånn er det bestandig. Blir sikkert kjempebra. Plutselig er vi forbi, da skal jeg kikke ekstra godt på huset deres. Lykke til videre :)

Min lille interiør og hverdags dagbok sa...

Spennende,ser kjempe flott ut !
legger meg til som følger så jeg får følge med videre!
-Beate-