torsdag 29. desember 2011

Tilbake etter en bloggpause

Jammen ble det en bloggpause igjen, også sånn midt oppi selve husbyggingen da gitt;). Desembermåned fikk ben å gå på i år. Når man har tre stk barn, blir det noen juleavslutninger både her og der. Som om det ikke var nok, så har vi hatt besøk av spysyken også.. Da man trodde at sykdom var forduftet fra annoheimen, ble mor selv syk, og mor er først på bena i disse dager.. Så det var julen 2011 - da fruen selv så mer til doskålen enn familien sin. Neste år kanskje.. Hihihi.. Nuvel, nok om det. Fikk mange flotte julegaver da, som skal beskues sånn rett over nyåret. Da har man mer tid til slike sysler;)).

Huset.. Huset har fått tett tak og takstein på. Ikke værst det, mtp at snekkerne var to dager forsinket pga dårlig vær. Taksteinen skulle derfor etter planen opp på nyåret. Så de rakk det likevel, huset ble tett til jul;). Slike ting kan jo en husbygger like:). Ikke så veldig mye som har skjedd. Tror snekkeren vår og gjengen hans hadde mer en nok med å få på plass tak og takstein gitt;)). Må legge til at vi er meget fornøyd med snekkermannen vår, og arbeiderne hans!


Siden jeg ikke rager mange cm over bakken, er et bilde av garasjen den eneste måten å få vist frem taksteinen på.. Som du ser, så er bildet tatt mens det ennå var snø...


Veggene på innsiden har blitt lektet ut, og venter på et lag til med isolasjon, før veggplater kommer på. Det synes ikke så godt bak plasten, men det blir faktisk en vinduspost jeg kan ha både lamper og blomsterpotter i.. Skulle veldig gjerne ha pyntet litt til jul i vinduene, sånn bare for deg Aase, men tør ikke rive av plasten... Ennå... Fnis..

Når man bygger, så skal man visstnok ha byggedører, har jeg lært.. Og her er vår første byggedør...;))


Gulbrun og fin kontordør, med eget nummer på.. ;). Med tider og stunder byttes denne ut med en branndør, og den får nok en litt annen farge..

Som mange andre hus som bygges, må også vårt hus tørke en periode. Siden jeg ikke har vært i nyhuset siden før jul, vet jeg ikke om det tørkes i disse dager, eller om denne prosessen starter snart. Men, det stod noen esker der inne, som vitterlig så ut til å ha noe med tørkeperioden å gjøre iallefall..

Alle foto: Anno 2009

Skal ta meg en tur bort og titte i løpet av helgen, se hva som har skjedd den siste uken. Vet iallefall at huset og stillaset fortsatt står der, etter at Dagmar tok en runde i området vårt;). Ingen selvfølge det, så vi har vært veldig heldige.

Takker så mye for alle de hyggelige kommentarene dere legger igjen, selv når jeg pauser litt. Setter stor pris på hver og en av dem. Tar snart turen innom dere alle sammen. Før det er det planlegging av nyttårsaften som står på plakaten, i tillegg til alt det jeg ikke har fått gjort av husarbeid og klesvask osv den siste uken(e)...;).

Ønsker dere en en fortsatt god jul (det som er igjen av den) og alt godt for det nye året ;))

Et rungene TUDDELUUU fra
post signature

5 kommentarer:

lavendel mio sa...

Ååå så langt dere har kommet på huset, dette er spennende altså:)
Syns du skulle ha pyntet litt i vinduet da;)
Jammen uheldige dere som har ligget å spydd i julen.
Har ikke vert så mye til jul her heller, med orkan og uten strøm i dagesvis, og en hage som er rasert, men vi har jo kost oss for det, spilt mye brettspill med hodelykter:)Må jo gjøre det beste ut av situasjonen da vettu;)
Ønsker deg en fortsatt fin jul, klem Hanne

Villa Fagerbakken sa...

Spennende å se bilder, jeg er jo av de spesielt interesserte sikkert, og syns det er veldig kjekt med byggebilder: ) Fortsett med det!

Så bra at dere fikk tett hus til jul da, det fikk ikke vi, og nå er det triste greier...
Alt tørker jo opp igjen, men vi må sikkert inn med en heftig byggtørker, og det vil nok ta litt ekstra tid siden alt er så vått...

Hørtes ikke noe kjekt ut med omgangssjuke...det har vi vært skikkelig "gode på" de siste par årene og mor blir alltid hardest rammet..uffa...
Bra dere er i form igjen i allefall..
Her har vi to med halsbetennelse og AB kurer, og hvis jeg kjenner ekstra godt etter kan det hende jeg står for tur..Nei, vi får krysse fingrene: )

Klem Iris

Anonym sa...

Fint at "Dagmar" ikke fikk gjort noe ugang hos dere og ting ser jo veldig så bra ut:)

Kommer tilbake igjen jeg også når kalkunen er fortært:)

Godt nyttår:)

Marte sa...

Hei Marilinn!

Fant bloggen din på en inspirasjonsrunde. Holder på å opprette egen blogg i forbindelse med overtagelse av nytt rekkehus. Veldig inspirerende å finne fler som driver med bygging/oppussing. Ønsker deg et godt nyttår, legger meg til som følger, for deg vil jeg følge videre :)

Gode tanker fra Marte

Anonym sa...

Veldig bra at ting skjer nesten da raskere enn dere hadde trodd.. i og med at dere måtte vente så lenge i byggesøknadsperioden! Utrolig deilig med romslige vindusposter. Det kommer du nok til å få stor glede av.
her planlegger vi å pusse opp et barnerom over nyttår. Men å finne et sted for tre stykker å sove mens det holder på..ja, det er ikke altfor lett skal jeg jammen si;)
Men.. i gamle dager bodde vel hele familien på et rom og kjøkken, så vi skal nok klare å "stue oss sammen" en måneds tid vel:o)
Godt nytt år, du gode Marilinn.
Koselig å se innlegg fra deg:)
Klemmer fra Line