torsdag 27. januar 2011

Da blir det hus med to etasjer..

Det gjør det gitt. Nå har både vi og arkitekt jobbet med en og samme tegning i mange måneder, og det blir omtrent like dyrt uansett hvordan man snur og vender på det. Siden alt ble på en flate, var str på huset ganske stort, og taket likeså. Mye takkonstruksjon koster flesk, og selv om taket ble gjort helt om, ble det alt for mye spenn i det og da måtte det til med ekstra og dyre støttematerialer (har ikke greie på materialer, så utdyper ikke det noe mer). Siden dette ikke dreier seg om noen skarve tusner, men en god del mer enn det, har vi forkastet tegningene. Neste uke blir det et nytt møte med arkitekt og prosjekteringsfirmaet, og da starter vi altså på nytt. Litt kjedelig, men tror det blir greit også. Med to etasjer får vi det kanskje mer som vi ønsker. Ikke minst får vi større hage også;). Vi skal ha sjaktheis, så det spiller ikke så stor rolle om vi har en eller to etasjer. Men, hadde vel helst sett at alle soverommene var på bakkeplan mtp brann. Får vel finne en eller annen evakueringsløsning på akkurat det. Regner med at det ikke vil ta så lang tid å få tegnet ferdig et nytt hus. Arkitekten og vi vet hvilke ønsker vi har, så sånn sett har det første prosjektet vært utrolig lærerikt. Det sies at man må bygge tre ganger for å bli helt fornøyd.. Det har ikke vi tenkt til, men kanskje vi tegner tre forskjellige hus istedet, før vi blir fornøyde.. Nuvel, håper egentlig på at det holder med en tegning til;). Føler igrunn lite behov for å lære så veldig mye mer om denne prosessen vi fortsatt befinner oss i..

I morgen skal jeg titte på kjøkken- og baderomsinnredninger, og innhente litt informasjon og brosjyrer. Trenger vel ikke si at jeg ser frem til det vel??

Takker nok en gang for kommentarene deres. Har ikke vært så aktiv, men tipper jeg blir det nå fremover..  Skal ta meg en skikkelig bloggrunde i helgen. På tide!!!

Tuddeluu fra

post signature

onsdag 5. januar 2011

Litt kjøkkeninspirasjon/kjøkkentanker

Selv om hustegningene på ingen måte er i boks, har jeg startet med å myse litt rundt på kjøkken. Ikke så enkelt å finne kjøkkeninspirasjon synes jeg, men håper det tar seg til etter hvert. Vi ønsker oss en litt landlig stil på kjøkkenet, uten altfor mye dilldall som gjør at det fort ser rotete ut. Slik har vi det pr i dag, og det kan til tider føre til en del frustrasjon. Siden vi i dag har et kirsebærfarget kjøkken med svart benk, er det ønskelig med et hvitt kjøkken med en lysere benkeplate. Men, synes jo svart granitt er veldig lekkert også...

Dette kjøkkenet fra Sigdal Kjøkken, Herregaard liker vi svært godt. Liker særlig løsningen, med en kjøkkenøy som henger sammen med resten av kjøkkenet, u-løsning. Det er denne løsningen vi håper å få plass til på kjøkkenet vårt. Det er tenkt at vi skal ha kokeplate og en liten vask på denne øya. Under kokeplaten skal det være en åpning, slik at mannen kan sitte under denne, med plass til ben og rullestol og kokkelere (les: koke pølser :)). På andre siden av øya ønsker vi sitteplasser, slik at mannen faktisk kan lage mat og servere ungene og evt meg, uten at han behøver å løfte kjeler eller stekepanner. Siden han er lam, vil han ikke kjenne om han søler kokevarmt vann eller annen varm mat, og da er det mest praktisk å ha en slik løsning. Videre har vi blitt enige om å ha mange store skuffer, fremfor mye skap og mange små upraktiske skuffer. Mesteparten av glass og stengods vil vi ha i skuffene, slik at  mannen blir mer selvhjulpen på kjøkkenet.

Foto: Sigdal Kjøkken
Hvordan vi skal løse servantproblemet har vi ikke helt bestemt ennå. Vi blir anbefalt å ha åpen løsning under vasken, men det er uaktuelt for oss. Det er ikke særlig pent syn, å se underdelen på en vask, for ikke nevne rørene under der... Vi har lyst til å sette opp en dør foran vasken, så kan mannen åpne den, og trille under med ben og stol. Men, det har vi fått litt motstridene tilbakemeldinger på og begrunnes med at det kan bli både kronglete og trangt.. Vi får nå se da ;). Vi er også anbefalt å ha hev- og senkbare løsninger. Det betyr at vi ikke kan ha så mange skuffer, og det blir åpne løsninger under det meste av kjøkkenbenken. Overskap får hev og senk, og det betyr at vi må være forsiktige med hva vi setter på benken, under overskapene... Med unger i huset kan det kanskje bli mye ødelagte gjenstander (?).. Vi ønsker å ha en så normal innredning/interiør som mulig, og da er en hev- og senkbar løsning uaktuelt. I tillegg til at vi finner det mindre pent, vil det fort se litt institusjonsaktig ut. Derfor bruker vi mye tid på å tenke ut andre løsninger som er praktiske for mannen som sitter i rullestol, men som samtidig ser pent ut i tillegg. Gulv og fliser har vi ikke rukket å tenke på ennå, men heller mot hvite fasettslipte fliser, fordi de er nøytrale og tidløst. Men, liker jo steinfliser også da, i lyse toner... Godt vi ikke må bestemme oss riktig ennå..

Kjøkkenet under er utrolig lekkert, og en nytelse å hvile øynene på.. Bildet har jeg lånt fra Maison Interiør.

Foto: Sølvi Dos santos
Hvite fliser på gulvet er ikke noe alternativ hos oss, men flott å se på, det er det iallefall. Kommer med ennå mer inspirasjon fra kjøkken og annet etterhvert... Men, først er det lalletid.

Takker nok en gang for hyggelige kommentarer fra dere, dere er jo utrolig søte da. Nye følgere har jeg jammen fått også, tenk det da. Takk for at dere ønsker å følge denne lille puslete bloggen min da;-D

God natt.

Klem

post signature

lørdag 1. januar 2011

Nytt år og nye muligheter

Ikke akkurat et bloggifeserbart nyttårsbord fra Anno-heimen. Borddekking er vel noe jeg bør kurses i;). Men maten var usedvanlig god da. Kalkun slår aldri feil på nyttårsaften..

Så var det jammen meg et helt nytt år, igjen. Synes ikke det er lenge siden sist jeg satt og tenkte det samme... 2010 har for oss gått vanvittig fort. Mange begivenhetsrike opplevelser. Noen store og noen små. At vi fikk oss tomt er vel blant de store opplevelsene;).  Året som har gått er vel kanskje det året som har vært roligst, sammenliknet med de to/tre foregående årene, og godt er det...Det har da vært travelt nok, for all del, men det har vært levelig likevel. Året 2011 stiller vi med blanke ark og fargestifter, og ser frem til at både ønsker og drømmer oppfylles. Førstkommende torsdag starter vi med et av ønskene våre, nemmlig å få ferdig disse hustegningene vi har jobbet med en god stund. Da skal vi ha nytt møte med husprosjektørene våre og vi er endelig i gang igjen! Et annet ønske som vil bli en realitet om kort tid, er den nye bilen jeg snart får. Vel, får og får, må nok betale for den gitt. Jeg har vært uten bil nå i 2 måneder, og det merkes når en har tre små som skal fraktes både hit og dit. Tiden hvor alle tre gikk i samme barnehage er definitivt forbi. Det svir litt å måtte innrømme at vi faktisk trenger to biler i familien... Iallefall mens de er så små som nå..;). Sånn er det bare.

Da er det straks middag her, etterfulgt av barnetv og kos, med påfølgende legging av husets små mennesker. Etter det skal jeg prøve å få meg en skikkelig bloggrunde..

Håper alle har hatt en like trivelig nyttårsfeiring som oss. Godt nytt år til deg som leser dette;).

Klem fra
post signature