mandag 31. oktober 2011

Kontor/gjesterom/hobbyrom

Det har blitt en del stueplanlegging i de siste blogginnleggene. Så denne gangen beveger jeg meg inn på det rommet som skal fungere som kontor, gjesterom og hobbyrom. Ønskene for dette rommet, er at dette skal være et sted hvor ungene kan gjøre lekser, et oppbevaringssted for bøker, permer, skriver/kopimaskin og annet. Siden dette også blir mitt hobbyrom, håper jeg at jeg skal få plass til symaskiner og annet hobbyduppeditter som nå ligger og slenger over alt. Ellers er det planer om mange hyller, noen reoler og kanskje en kommode (?) med store skuffer. En sovesofa må inn, da vi har familie som bor langt unna. Mange ting og mange planer... Er veldig spent på om det blir plass til alt dette;). Sammen med Marit har vi kommet frem til et forslag til møblering. Legger ved fire bilder fra forskjellige vinkler:


Alle bilder: Marit

Mannen har ytret ønske om et skrivebord med hev- og senkfunksjon, og det må vi da prøve å få til. Marit har på den siste tegningen tegnet inn et skrivebord (til høyre) som skal forestille bord med hev- og senkfunskjon. Siden badet i første etasje er plassert innenfor kontoret, vil det bli en del gjennomgang her inne. Derfor er det viktig å tenke nøye gjennom møbleringen. Mannen vil komme til å bruke dette badet mye, og da bør han slippe å støte borti møbler med rullestolen sin på vei inn til badet. Det er derfor foreslått å ha reolsystem på vegg til høyre, i det du kommer inn i rommet. Denne løsningen bygger ikke like mye ut som et srivebord vil gjøre på samme plassen. Sovesofaen flyttet vi til under vinduet, slik at den ikke kommer i konflikt med gangpasasjen, når den er utslått. Kontoret er på ingen måte ferdig planlagt, men heller et meget godt utgangspunkt, slik det er tegnet nå;).

Har ikke hatt så mye tid til hverken blogging eller bloggbesøk den siste tiden. Grunnen er rett og slett av vi bygger hus hehe.. Har benyttet den siste uken å finne ut av hvor vi skal ha flis, hvor vi skal ha tapet, malte vegger, panelvegger osv.. At det var SÅ stor jobb, hadde jeg igrunn ikke forestillt meg.. En morsom jobb, for all del.. Men, plutselig ble det veldig mye en måtte bestemme seg for på en gang.. Et luksusproblem egentlig.. Men, for en som lider av beslutningsvegring, og som ombestemmer seg like fort som hun har bestemt seg, så er det et lite problem likevel;). Torsdag hadde vi byggemøte, og der ble vi fortalt at elementene til huset kommer i uke 48-49. To uker etter dette skal huset etter planen være tett... Jøss, det går jammen meg fremover;)).

Men, før elementene kommer på plass, så må selvsagt platen støpes ferdig først, og i disse dager er iallefall ringmuren støpt. Nå gjenstår bare det som er i midten;). Regner med resten støpes om kort tid;).

Foto: Nabo og mannen (øverste)

Begynner å se konturene av et hus nå;).

Innimellom stresset med alle valgene vi måtte ta, var jeg også på en heller "ufrivillig" interiørshoppingrunde... Jeg har gitt meg selv shoppestopp inntil huset er ferdig, men med flere gavekort i interiørforretninger som selvfølgelig gikk ut uken som var, hadde jeg intet valg;). Kjøpte masse lekkert, og gleder meg til å se det i nyhuset.. Men, nå blir det ikke mer innkjøp til nyhuset på lang, lang stund...

Neste blogginnlegg skal jeg ta for meg badet innenfor kontoret;).

Takker så mye for alle koselige kommentarer fra dere;)

Da er det natt her, og en ny uke har igrunn allerede startet.

God natt og tuddeluu fra
post signature

lørdag 22. oktober 2011

Stueplanlegging, del 3, Peis, tv-stue og penstue

Det går i stue- og peisplanlegging for øyeblikket;).  Torsdag var vi en runde rundt og tittet på fliser, tapet og peis selvfølgelig. Fant noen fliser som vi har lyst på, det samme med tapeter. Men, må ut flere ganger og titte ennå mer, før vi bestemmer oss. Så var det dette med peis da.. Der finnes det jammen meg mange flotte utgaver. Litt for mange egentlig. Vi har jo hatt veldig lyst på en firkantet peis, men etter å ha sett noen fine runde peiser, så fikk vi lyst på det også. Fordelen med rund peis, er selvfølgelig at den ikke tar like mye veggplass. Det blir ikke veldig mye veggplass i penstuen, så det gjelder å tenke seg litt om før vi bestemmer oss. For å velge type peis vi vil ha, så må man jo se hvordan den gjør seg i vår pensute.. Og hva gjør man da?? Jo, man "roper" på Marit ;).

Penstue med rund peisovn:

Bilde: Marit
Ikke så værst med rund peis heller da.. Peisen Marit har tegnet inn på dette bildet er en krympet utgave av en kakkelovn.

Typen peis vi liker og skal vurdere er Nordpeis sin Roma:

Foto: Nordpeis

Legger ved et bilde av den andre peisen vi også vurderer, Nordpeis sin Sydney:

Foto: Nordpeis
Så får vi se nå da, om det blir en rund eller firkantet peis...Like flott begge deler synes vi.

Legger ved noen oppdaterte tegninger av tv-stuen:

Bilde: Marit
Her har rundtømmerpanelet kommet bak sofaen og de andre veggene har fått stripete tapet.

Bilde: Marit
Bilde: Marit
En glassdør med sidefelt er satt inn, istedet for en enkel og hel tredør. Her ser vi inn til tv-stuen da;). Lekkert eller hva;).

Så til slutt, nok et bilde fra tomta vår, slik den så ut på torsdag ettermiddag:

Foto: Anno 2009
Bildet er tatt fra nabohuset. Kjekt med naboer som følger med, og som sørger for oppdateringer;).

Torsdag er det duket for byggemøte, og innen da må vi ha bestemt oss for hvor vi skal ha tapet, fliser, vanlig gulv, malteveggflater osv.. Vi bygger faktisk hus altså........ *LYKKE*;).

Da er det natta her. I morgen skal vi til Hønefoss og se på huset til svigerinne og svoger. De har renovert et eldre hus, og ut fra bildene vi har sett, har vi noe flott å se frem til:).

Ha en god helg;).

Tuddeluuuu fra
post signature

onsdag 19. oktober 2011

Stueplanlegging, del 2, tv-stue

Fortsetter litt til med stueplanlegging. Denne gang er det tv-stuen som står for tur. Her inne har vi bestemt oss for å kjøre en litt avslappet og lun stil. Det er dette rommet som nok vil bli mest brukt i hverdagen, og hvor hele gjengen er samlet for å se på tv, iallefall ennå noen år til;). Siden rommet ikke er veldig stort, vil det ikke bli stappfullt med møbler. Satser på å få inn en hjørnesofa, sofabord, og godstolen til mannen, i tillegg til tv selvfølgelig. Håper det blir stor nok "tumleplass" for mannen, slik at han lett kan manøvrere seg rundt der inne med rullestolen. Nok en gang har jeg fått hjelp fra Marit til å tegne ned litt forslag.

Bilde: Marit
Veggen bak den lengste delen på sofaen her har jeg planer om å ha rundtømmerpanel i fargen Drivved. På de andre veggene ser jeg for meg en offwhite tapet med lysebrune striper, eller bare malte vegger i en lys farge.. Ikke helt bestemt meg mao;).

Bilde: Marit
 I hjørnet hvor det på tegningen er plassert en reol, skal mannen få ha "plassen" sin. Da har han kort vei inn og kort vei ut igjen. Veggen til høyre er "dørveggen".

Bilde: Marit
Det blir dessverre ikke tofløyet dør, da det tar for mye av veggplassen. Men, vi håper deriomot at vi får til en glassdør med sidefelt her, slik at det virker mer åpnet og ikke så lukket.

Bilde:Marit
Tv`n skal få henge på veggen i denne stuen, og er vi heldige klarer vi å få bygget inn dekoder og alt annet rot som har med tv å  gjøre inn i veggen. Får vi ikke det til, må vi finne en annen løsning. Ledninger skal uansett gå i veggen. Kjenner det skal bli veldig, veldig kjekt med mindre ledningsrot ja...

Ang peisen i penstuen, så har vi ikke helt bestemt oss for om det blir en slik type ennå. Kan hende den blir høyere og smalere, eller at vi plukker ut noe annet;). Inne i  hodet mitt har den "peisveggen" vært mye lenger enn det som fremkommer på tegneforslagene. Så må nok tenke litt størrelse på peisen når vi må bestemme oss.

Line: Høres veldig spennende ut med denne nye og mer røffere peisen i stuen da. Burde ha vært blogget vettu;)). Setter pris på alle innspill jeg får, så ingen fare med det. Bare å fortsette å komme med forlsag;). Ikke sikkert alt blir som vi hadde planlagt heller. Erfaringsmessig så dukker det opp ting underveis, som gjør at man finner andre løsninger. Synes det er veldig vanskelig å skulle planlegge et hus som ikke er der... Da er det veldig kjekt med disse tegneprogrammene, så får man et godt inntrykk iallefall;). Savner kjøkkenbord selv, og det får vi i det nye huset, selv om spiseplassen blir mye mindre enn vi hadde håpet på i utgangpunktet;). Men, sånn er det innimellom. Kan jo ikke få alt her i verden;)

På tomta så skjer det litt forandringer hver dag, om ikke digre så er det iallefall ruslasjon der.

Foto: Anno2009
Vi var en liten tur på tomta på lørdag for å myse litt. Da var det et digert hull der, og røropplegget lå synlig. I går så det slik som på bildet over ut. Rør var godt pakket ned av jord, og pukk, og de er igang med å planere og gjøre klart til støping.  Ikke veldig spenstig oppdatgering fra tomta akkurat da. Men, for oss som har ventet lenge på at dette skulle skje, betyr det litt ekstra;).

Nå er det over leggetid, og vel så det for denne fruen. I morgen skal mannen og jeg på flis- og tapetrunde. Gleder meg veldig;)).

God natt og tuddeluuu fra
post signature

fredag 14. oktober 2011

Stueplanlegging, del 1, ovn og plassbygget benk

Om ikke altfor lenge må vi bestemme oss for hva slags type ildsted vi skal ha. Ildstedet skal være i "penstuen", eller den stuen vi ikke skal ha tv i;).  I utgangspunktet hadde vi allerede bestemt oss for en grå klebersteins ovn. Men, i den senere tid har jeg fått mer sansen for hvit enkel peis med innsats istedet. Om det blir fint og vil passe inn er jo vanskelig å si, ettersom huset vårt foreløpig er begrenset til et stort hull i bakken;)). Da er det jo kjekt å kunne rope på Marit og få henne til å tegne peiseovnen inn i stuen, sammen med øvrig interiør. Så får jeg på den måten et større inntrykk av hvordan det kan bli seende ut;).

Akkurat slik tenker jeg peisovnen vår i nyhuset. Om den skal være like stor som på tegningen, eller litt mindre har jeg ikke tatt noen stilling til ennå. Bare morsomt å se det jeg tenker;). Siden Marit synes plasseringen av pipa er noe "uheldig", har hun tegnet inn en plassbygget benk som går under vinduene bak pipa. Dette for å utnytte plassen bak til noe fornuftig, og det ble jo knallfint. Med puter og pledd oppå benken og kurver til ved under, blir jo dette hjørnet utnyttet maksimalt. Dette skal definitivt vurderes;)

Foto: Marit
Foto: Marit
Foto: Marit
Her har Marit tegnet peisen i flere forskjellige vinkler. Flott eller hva?;). Den dama der fortjener mer enn bare et klapp på skulderen altså. Sjekk ut bloggen hennes http://nr14.wordpress.com/ , og se på hennes mange gode og smarte løsninger på interiør;).

Siden jeg er så godt i gang, fortsetter jeg med resten av stuen;) Karnappet her, lager litt forskjell på veggen til høyre. Dvs at karnappveggen går noen cm inn i rommet enn veggen ved siden av. Det betyr at sofaen da blir stående skjevt, om det står inntil veggen. Derfor har jeg funnet ut at jeg ønsker å utjevne denne forskjellen med å lage et slags konsollbord, som "bygger" ut veggen. Da kan vi plassere sofaen foran dette hjemmelagede bordet, og slipper å ha hele sofaen midt på gulvet.. Etter et lengre avsnitt med en heller dårlig forklaring, forstod Marit hva jeg mente og tegnet akkurat hva jeg ønsker.

Foto: Marit
Slik ser jeg for meg konsollbordet. Om jeg skal ha en hylle i midten vet jeg ikke ennå. Får se. Bredden på konsollbordet avhenger av forskjellen på veggen i karnappet. Dette bordet kommer til å lages etter vi har flyttet inn. Vet ikke ennå om det blir toseteren eller treseteren som skal få pryde plassen foran konsollbordet.. På sikt skal vi ha ny sofa, og det har jo også noe å si på str på konsollbordet.

Et bilde av konsollbordet med sofa foran. Håper bordet blir bredt nok til å ha en lampe der, i tillegg til noen bilder;).

Foto: Marit

Til slutt et oversiktsbilde av vår kommende penstue. Til høyre på bildet er døren ut til hallen/gangen. Den delen er et annet prosjekt jeg jobber med oppi hodet mitt..

Foto: Marit

Det var penstuen vår. Etter hvert kommer tv-stuen og kontoret. Marit har allerede tegnet ferdig forslagene;).

En liten oppdatering på tomta. Graveren og rørleggeren har gjort jobben sin for denne gang, og støpebilen er ikke langt unna. Vi har bestilt byggestrøm og container, så nå er det bare å få opp huset og få det tett før all nedbøren og kulda setter inn;). I morgen skal jeg rusle bortom og myse litt på jobben som er gjort. Ikke sikkert det er SÅ spennende å se da, men..;).

Da er det helgevask som står på prgogrammet her. God helg til deg som leser;). I kveld er det gullrekka og Gullbrød som gjelder...;))

post signature

tirsdag 11. oktober 2011

Graving påbegynt og hjemme igjen fra en minihøstferie

Da vi var på vei opp til svigers på Geilo nå i høstferien, fikk vi et mms bilde av vår kommende nabo. Et bilde som viser en en gravemaskin som graver på tomta vår!! Vi ble noe overrasket, siden gravingen først skulle starte denne uken her, men ble selvfølgelig svært fornøyd altså. De er på ingen måte ferdig med gravingen, men å starte noen dager før kan kanskje være kjekt på denne årstiden.

Legger ved det aller første gravebildet;))

Foto: Anno 2009

Dette bildet ble tatt på torsdag, de har selvfølgelig kommet lengre nå. Skal ta meg en rusletur bort og titte på lørdag. Da er det forhåpentligvis mye større endringer å se. Gleder meg allerede.

Vi har hatt en minihøstferie hos svigers, og fikk en liten snartur på svigershytta også. Skal legge ut noen nye bilder derfra litt senere. Har skjedd litt der også siden sist jeg blogget svigershytta;). Utrolig deilig å komme seg bort litt, og kjenne skikkelig høst- og fjell-luft. Hadde sol og blå himmel under hele oppholdet, helt til vi skulle reise hjem. Da våknet vi til et hvitt teppe av snø. Ungene var selvfølgelig i ekstase, og fikk endelig mulighet til å ha en aldri så etterlengtet snøballkrig;).

Foto: Anno 2009
Utrolig flott å se på, og må innrømme at jeg fikk et snev av julestemning. Bildene er tatt rett utenfor svigers sitt hus. På vei hjem, ble vi sittende i kø og har vel igrunn aldri brukt så lang tid på å komme oss hjem før. Fullstendig kaos rådet et godt stykke ned på Riksvei 7. Folk skiftet faktisk om til vinterdekk midt i veibanen. Ikke rart det var kø. Unødvendig, mtp at de kunne ha skiftet om FØR de la ut på veien.. Nu vel, skal ikke bry meg jeg altså. Heldigvis la vi om til vinterdekk før vi reiste oppover, ellers hadde det vel vært natta før vi kom hjem;)). Lot forøvrig snøen bli liggende igjen der oppe. Kan godt vente med snø til huset vårt er satt opp synes jeg;)

Da er det omsider lalletid her. I morgen skal jeg blogge noen forslag til stuebilder i nyhuset;)

Nattinatt frta Marilinn