mandag 9. januar 2012

Hallen i nyhuset

Hallen i nyhuset har jeg ikke blogget før. Det vil si, det er jo ikke noen hall der ennå, men det som blir en hall da. Akkurat nå er vel hele første etasjen en eneste stor hall;).

Når man bygger hus, er det stort sett ett og annet rom som innredes inne i hodet til enhver tid. Hallen er intet unntak. Er en stund siden jeg tenkte hall, men da gikk det på farger på vegg, gulvflis og ytterdør. Dette skal jeg ta for meg i et annet innlegg.

Denne gang gjelder det møblering/innredning av hallen. For noen møbler må en jo ha her inne også. Spørsmålet er bare hva slags møbler... Aller først hadde jeg kun tenkt å ha en lang slagbenk med oppbevaringsrom under, og et konsollbord på en av de andre veggene som det passer seg å ha noe sånt.. Vi skal ha et eget garderoberom rett på innsiden av ytterdøren, hvor det blir mange klesstenger til oppheng av jakker. I tillegg kommer det flere skohyller. Men, siden rommet ikke er veldig stort, blir det liten plass til kommode der inne også. Vil derfor vurdere andre løsninger også, enn det jeg først hadde planlagt.. Tenker bla. på plassbygget skap og skuffesystem med en benk på enden.. Men, siden den eneste veggen vi kan ha noe møbel på ikke er lenger enn to meter, blir det litt knapt med plass å få til alt det der.. Tenker derfor litt enklere varianter også. Så har man litt å velge mellom. Ikke sikkert vi trenger skap i gangen i tillegg til garderoberommet, kan hende det holder med en kommode også..

Marit har nok en gang tegnet litt for meg. Litt enklere å tenke innredning, når en ser hvordan rommet blir;).


Her er da altså denne berømte veggen, jeg har diverse planer om. Marit har tegnet inn et Hemnesskap og en tv-benk som kan fungere som sittebenk. Rommet bak er gjestetoalettet. Den store hvite døren til høyre på tegningen skal være ytterdøren;).

Flere tegninger av hallen:


Mot stuen, med heissjakt til venstre i bildet.


Mot garderoberommet som er rett frem til venstre, med slusen ved siden av. Litt av trappen sees til høyre i bildet.

Alle tegninger: Marit

Til slutt et bilde som viser hallen fra inngangspartiet. Vaskerommet blir da rett frem til venstre, ved siden av trappen, som igjen er plassert ved siden av heissjakten. Lengst til høyre er inn til stuen. Litt artig å se denne tegningen, for man får virkelig sett hvordan trappen blir iforhold til heissjakten. Tror dette blir veldig bra;). Disse tegningene bidrar virkelig i prosessen med å finne løsninger i hallen. Tusen takk Marit!!!

I nyhuset skjer det ikke så veldig mye akkurat nå. Alle åpninger er skalket igjen for byggtørking. Hvor lenge det skal tørke vet vi ikke. Til det er tørt iallefall.. ;).

Takker nok en gang for alle kommentarer og ønsker velkommen til nye følgere;).

Da er det langt over sengetid for meg. Skal tidlig opp i morgen (i dag), så får hoppe i seng med en gang. God natt og god uke til deg som leser;).

Tuddelluu fra

post signature

9 kommentarer:

Villa Minde sa...

Å det blir så utrolig bra!!! Jeg er kjempeimponert over løsningene!! Ønsker deg en fiin mandag ;o) Klem fra meg

Elisabeth sa...

sååååå flott! løsningene her er bare så kreative og innholdsrike....dette blir drømmehuset til både dere og andre (meg inkludert..hihi)

Anonym sa...

Blogga gangen/hallen både du og jeg idag:)

Morsom fase av husbygginga dere er inne i. Tanker og ideer som har spunnet litt vilt tidligere skal plukkes ned til å bli noe konkret. Masse beslutninger skal gjøres og jeg tror dere har tenkt så mye at beslutningene vil bli gode.

Jeg har forresten kjørt meg litt fast på badet i 2. etg med tanke på å bygge "skap" under vasken isteden for å ha det åpent..... Har ikke gitt opp men til nå virker det mer upraktisk enn praktisk.....

Eldens Hage sa...

Det så kjempeflott ut! Ser ut til at dere får et nydelig hus! Er så spent på å se hvordan det blir i virkeligheten!

Villa Wikan sa...

Ser veldig bra ut =) Utrolig flott med trapp i midten =)
Ha en fin uke!
Klem Linn

Anette Willemine sa...

Hei, Marilinn! Godt nyttår først og fremst!
Nå har jeg sittet og oppdatert meg på byggingen, og det ser jo bare så spennende ut! Du verden så fort det gikk å få opp andre etasje. Nå som taket er på har det jo virkelig blitt et hus! Synes plutselig ikke det var lenge siden du skrev om frustrasjonen med tegninger, treghet i systemet og godkjenninger. Ja, det er godt å legge slike stunder fra seg og gå inn i det nye året og vite at det er i dette året dere kan flytte inn i det nye huset! Dere må jo glede dere enormt!

Ønsker deg en god start på året og en ny uke!

Klem,
AW

Anonym sa...

Hei og godt nytt år Marilinn:) så fin hallen blir:)
Vil bare fortelle hva vi kom frem til til vår nye hall (vi har jo fire.. kanskje fem;) ) barn, og derfor må vi også ha mye oppbevaring. Vi skal også ha et eget rom(vaskerom med eget lite garerobe-rom) med inngang første dør til venstre fra inngangsdøren (les: for sølete lekedresser, sko, hund osv). I selve gangen har vi tenkt å plassbygge en benk med èn skuff til hvert familiemedlem (til å ha egne votter, luer osv)og over blir et åpent skap til å henge fra seg for gjester. Skapet blir også plassbygget og bygget heelt opp til taket slik at det rommer så mye som mulig (en hattehylle på toppen). Det kan jo også du lage på den vinkelveggen der du har tegnt inn benk og skap. Hvis du kjøper Ikea kjøkkeninnredning med skuff f.eks. så har du masse plass under. Hvis dere også lager dette litt høyt, kan du få to i høyden kanskje til og med ?! Slik at det blir en fin sittehøyde. Oppå denne benken og helt til taket kan dere da mot døren til stua montere et skap (bolte fast i veggen bak) (Ikea har flere både høyder og løsninger)med eller uten skapdører, akkurat som dere selv vil.. enten med kroker eller hengere. Hvis dere kjøper fine profilerte lister så blir det en kjempefin omramming rundt det hele og vips, så ser det plassbygget og helt integrert ut og noe som alltid har vært der.
Vet ikke om du skjønte noe av forklaringen min?! Det ble mange ord. He, he.
Du er heldig som får en så stor og flott gang/hall. Det er virkelig deilig å komme hjem med et slikt møte:)
Gode klemmer fra Line

vartnyehjem sa...

Herre min, så flott dette blir! :-) Så romslig! Jeg er grønn av misunnelse her jeg sitter... (Hehe... Blir nok bra hos meg også, men atskillige trangere gangen min gitt :-p).

Ellers synes jeg det er bra plan å ha skap og benk på den veggen, men jeg ville nok hatt skap som går helt opp til taket (jeg hater at det samler seg støv oppå skapene og lagringsplass får man da aldri nok av!.)

God tørking! ;-)

Klem far Lena

Vibeke / Mammas Hus sa...

Det blir så spennende å se hvordan det blir når det ikke bare er "plank". :D Marit er flink!

Håper dere har fine dager. ♥