lørdag 28. januar 2012

Kjøkken, noen endringer

I utgangspunktet var vi mer eller mindre ferdige med kjøkkeninnredningen. Det gjenstod kun litt småplukk som bla valg av håndtak.. Men, jeg har egentlig hele veien vært litt usikker på denne forhøyningen på kjøkkenøya. Syntes det var virkelig lekkert på utstillingsmodellen i studioet til Sigdal Kjøkken, men da var dørene i glass. Det valgte vi bort, siden disse skapene blir rett ved spiseplassen, og stoler lett kan komme borti og knuse glasset. Inntrykket ble da litt annet. I tillegg stjeler det litt benkeplass, derfor har vi valgt å fjerne forhøyningen.

Anno 2009

Ved å fjerne denne forhøyningen, får vi et litt mer åpent uttrykk, og ikke minst en  bredere arbeidsflate. Mannen kan også sitte på den ene siden og servere ungene mat (les: pølser hehe) på andre siden av kjøkkenøya. I tillegg vil det være rom for å kunne forsyne seg derfra også, fra serveringsfat eller langpanner som jo tar litt plass om det står på spisebordet;).

Anno 2009

Vi kan sikkert få to dører til åpningen under kokeplate også, men siden denne ikke synes så godt, har vi valgt å la det stå åpent.

Under vasken derimot, har vi valgt å ha dører som skjuler røropplegget. Kan love at det ikke har vært noen enkel oppgave å få til dette, da det avhenger litt av type hengsler man bruker og at det da ville være åpning der det normalt skulle ha vært sokkel. Hadde et forslag inne i hodet på hvordan man kunne løse akkurat dette lille problemet med sokkel. Men, det var ikke så enkelt å få kjøkkenkonsulenten til å helt forstå hva jeg mente. Helt til Linn med bloggen Villa Wikan sendte meg noen linker, hvorav en av de viste et bilde av nettopp hva jeg har prøvt å forklare kjøkkenkonsulenten;). Tusen takk nok en gang;)


Om dørene vil svinge inn eller ut er jeg foreløpig litt usikker på. Men så langt er vi forespeilet  pianohengsler. Om de er fjerbelastet slik at de går i lukket posisjon uten selv lukke de skal kjøkkenkonsulenten vår undersøke nærmere. Vi foreslo saloonliknende lukking, men hengsler til akkurat det er visst umulig å få tak i gitt.

Anno 2009

Er jo fint med dør under vasken da;). Døren inn til matboden som skimtes helt til venstre, måtte faktisk flyttes, da den var plassert helt innpå der innredningen kommer, ja faktisk så nærme at innredningen ville ha gått litt forbi lista. Godt det ble oppdaget nå, og ikke når innredningen skulle monteres;).

Vi har også valgt bort det ene hjørneskapet som forbinder øya med resten av innredningen med hjørneskuffer istedet (se bilde nr 2). Vi har to hjørneskap på vårt nåværende kjøkken, hvorav det ene inneholder kjeler og stekepanner og det andre plastbokser og annet... Er ikke veldig glad i å krabbe inni disse skapene for å plukke ut ting som har ramlet av karusellen, så hjørneskuffer var veldig attraktivt for oss.


Ser kanskje litt rart ut, men det er helt sikkert en vanesak. Et vennepar av oss, har dette og er svært fornøyde. Jeg ser faktisk for meg alle grydderiene mine oppi en slik hjørneskuff, så slipper jeg å ha det stående fremme på benken;)

Nevnte håndtak sånn innledningsvis her, og valget falt på disse:


Innredningen må jo også ha en benkeplate, og valget vårt ble til slutt eik chamonix.


Det eneste som gjenstår nå er belysning, valg av fliser og farge på veggene. Tror vi har bestemt oss nå, er vel 97 1/2 % sikker på at vi har valgt farge, men avventer litt til med å "røpe" valget.. Jeg kan fort endre mening nemlig;)).

Vi har også valgt å fjerne spottene over vinduet ved vasken. Har mer lyst på en lampe (pendel) av ett eller annet slag.

Anno 2009

Ikke så lett å se. Men her ser du såvidt denne "kassa" med spotter i. Ikke utenkelig at jeg plutselig ombesemmer meg her også, vinglete som jeg er. Kommer litt an på om jeg finner den "rette" lampa;).

Da var det sannelig natta igjen her, og sengen kaller. God natt og ha en strålende helg;).

Tuddelluuu fra
post signature

8 kommentarer:

Villa Wikan sa...

Dette ser super bra ut. Helt enig med deg med den krypinga inni hjørneskapene.. Eller en overfylt karusell som ikke kan vendes for alt rotet i bakkant ;)Geniale de skuffene der =)
Dere har ihvertfall tenkt på alt! =)Skikkelig detaljert og gjennomført. Blir artig å se det "live" =)

Bare kjekt å kunne hjelpe vettu.
Ha en strålende lørdag =)
Klem Linn

Anonym sa...

Byggmakker har svingdørhengsler: http://www.byggmakker.no/Pages/Product.aspx?cat=Byggmakker%20Norway%20VCatalog&category=N1605100%28Rautakesko%20Norway%20Catalog%29&pid=000000000427762764%28Rautakesko%20Norway%20Catalog%29

og sikkert mange fler også. Gjorde bare ett enkelt søk.

Hjørneskuffene blir supre:)

Vibeke / Mammas Hus sa...

Kjøkken ER vanskelig! Og når dere i tillegg har et helt hus å innrede, skjønner jeg det er mye å tenke på! Vi har tatt rom for rom, og har endret meninger mange ganger underveis. ;)

Håper dere har fine dager og at uka blir bra! ♥

vartnyehjem sa...

For et drømmekjøkken dere får! :-) Det blir kjempefint og jeg synes det virker som at dere har tenkt på ALT!

De hjørneskuffene var jo rett og slett geniale. Tror ikke dere kommer til å angre på de og synes egentlig ikke de så så rare ut heller jeg.... Synd for meg at IKEA ikke har sånne... Hehe... :-p

Gleder meg til å følge dere videre! Klem fra Lena

Lena Marie, LillMi sa...

Så gøy å plutselig dumpe innom en husbyggeblogg også en så fin husbyggeblogg da:)
Vi skal igang med vårt 2. byggeprosjekt til iløpet av året, men selv om vi har bygd før er det veldig spennende å se hva andre planlegger og tenker på:)

La meg til som følger jeg;)
Håper du får en flott kveld!

Lena Marie, LillMi sa...

Åh, du! Hvis du sliter med kommentarer ol kan det fungere å bytte til google chrome, det fikset alle mine problemer med blogging og internett:)

Villa Minde sa...

Du og du så lekkert det blir!! Og hjørneskuffene er helt klart geniale :o) Så deilig med så stor kjøkkenøy - dere får rikelig med arbeidsplass på kjøkkenet ja. Fargen på stueveggen hos oss har kode S-2005-Y50R. Den har ikke noe navn fordi vi fikk den laget ved å måle fargen på tapeten i en maskin hos Maxbo :) Lykke til med alle valgene som tas i disse dager, det er så moro å følge med!! Klem fra meg

Villa Fagerbakken sa...

Ser ut til å bli et kjempebra kjøkken!
Da jeg leste "endringer på kjøkken", tenkte jeg "skal vi endre noe, vi har jo fortsatt tid" Men har (tror jeg) slått meg til ro med det vi har kommet frem til: ) Ikke bra å ha for mye tid til å tenke på sånt heller: )
Gleder oss til nye bilder: )

Klem Iris