søndag 15. januar 2012

Litt oppdatering på nyhuset og kommentering på blogger

Aller først må jeg få rette en stor takk til dere som kommer med tips og linker. Det setter jeg stor pris på, og jeg kan love dere at de vil bli vurdert i den videre planleggingen;). Jeg skjønte til slutt hva du mente Line, hehe. Det er nemmelig et stort ønske om at hvert familiemedlem skal få hver sin skuff;) Et veldig godt forslag, som jeg nok skal høre med Marit om hun kan få tegnet inn på veggen i hallen.. Hint hint Marit...;)).

Så over til huset vi bygger. Snekkerne holder på med rominndelingen der, og er ferdig med 1 etasjen. Jeg måtte en tur bort i uken som var for å oppklare noen uklarheter, og da var de jammen meg igang med rominndelingen til 2 etasje også;). Så for aller første gang, fikk jeg meg en runde i 2 etasjen. Det var virkelig artig altså.


Bildet er tatt mot soveromsdelen. Ungenes rom blir til venstre og vårt rom til høyre.


Her ser vi mot loftstuen (de to vinduene nederst til høyre) og master bedroom som får utgang til veranda;). Var igrunn ikke klar over at soveromsvinduene gikk så langt ned mot gulvet. Det betyr jo at vi får mye lys inn, og det er jo kjekt;)


Her ser vi mot det som blir hovedbadet (til venstre med grønn kant langs gulvet) og en bod. I det store hullet rett frem, kommer trapp og sjaktheis. Rørene som vises på bildene hører til ventilasjonsanlegget;)


Må legge ved et bilde av den lille søte inngangen til loftet også. Den blir ikke tilrettelagt for rullestolbruker altså, om noen skulle lure på akkurat det;).

Siden snekkerne er ferdige med inndelingen i 1 etasjen, legger jeg vet noen bilder derfra også.


Starter med hallen. Her ser vi mot vaskerom (til venstre), trappeoppgang og sjaktheisområdet.. Litt morsomt egentlig, siden jeg har en tegning i innlegget under som viser samme vinkel, men da med vegger, trapp, heis og møbler;)


Videre inn i huset. Kjøkkenet lengst fremme.


Denne veggen vil nok hele familien komme til å titte mye på i årene som kommer. Iallefall på tv`en som får plassen sin her. Dette er mao tv-stuen.


Her har jeg forsøkt å ta bilde av det som blir kjølerom (til venstre) og matboden (til høyre). Ikke så lett å få tatt noe bilde, så dette var det beste av de veldig mange jeg tok. Stod "på badet" da jeg knipset;) Både kjølerom og matbod blir relativt romslig, mye større enn jeg først trodde. Kjøkkenet er til høyre for inngangen til matboden.

Begynner å få mer og mer romfølelse inne i huset nå, og det er virkelig morsomt å se huset vårt ta form. Tipper det ikke vil bli noe mindre artig fremover heller..;)

Alle bilder: Anno 2009

Snekkerne lufter på kjøkkenet...;)).

Det blir noen endringer på dørene i stuedelen. Dessverre vil det ikke bli noe sidefeldt i glass ved siden av dørene ut til hall, inn til tv-stue og kjøkken.. Det er visst vanskelig å få dette til når man skal ha skyvedør. Nå har ikke jeg undersøkt om det finnes ennå, men skal ta meg en rundt og sjekke det ut. Alternativet er å sette inn et vindu ved siden av de nevnte dørene, men tror ikke det blir så fint, så det er uaktuelt. Så vi får se hva det blir til. Nå blir døråpningene i huset ca 90 cm brede, så det blir sikkert pent med en glassdør uten sidefeldt også. Men, tenkte et sidefeldt i glass ville kompensere for tofløyet dør, og ta mindre plass, men likevel gi en viss grad av "åpenhet". Men, skal som sagt sjekke litt rundt.

Da var det natta igjen, og vel så det. God natt og ha en fin fin søndag;).

Søndag: Skulle gjerne ha kommentert inne på flere blogger, men får ikke opp kommentarskjema og skjermen blir helt hvit. Får håpe det bare er noe som går over av seg selv da..

Tuddelluu fra
post signature

9 kommentarer:

Anonym sa...

Fin fotorunde du har vært på:)

Tegner "plassbygget" løsning i gangen mot wc-vegg når vi vet hvor lang den veggen egentlig blir....og samtidig mål for hvor dør fra gangen inn til stue er plassert på veggen.

Hos oss ble det litt byggestopp på gameroom etter at Mac kom i hus. Artig liten fyr som har fått mye oppmerksomhet disse dagene. Søndagsfrokost her. Mac sover og Espresso er sammen med gubben på skitur. God kaffe og fyr på kakkelovnen...perfekt:) ha en fin søndag videre

Anno 2009 Hjem og sånt sa...

Måtte bare teste om jeg får svart inne hos meg selv, og det gikk jo bra det;).

Marit: Du kan få vente litt til, før du tegner inn flere forslag i hallen;).

Kos deg fortsatt med det nye tilskuddet i familien du. Han trenger det for å bli trygg vettu;)

Villa Wikan sa...

Se her går det fremover! Det ser jammen meg stort ut. Det skal bli godt til dere tenker jeg =)
Sideglass og skyvedør går vel ikke helt overens nei =) Skjønner at du vil kompensere for to fløyede dører. Om du også gjør det for å slippe lyset frem, er det veldig fint med vindu over dørene. Gjerne med spiler som matcher dørene. Finner sikkert mye bilder av det på google.
Ha en fin fin søndag =)

vartnyehjem sa...

Jøss, her går det jammen unna!! :-) Har desverre ingen tips med tanke på skyvedør og sidefelt, men skal i alle fall krysse fingrene for at du finner en løsning du blir fornøyd med. :-)

Moccamamma sa...

Hei!
Følger med husbyggingen din fra sidelinja. Du får jo virkelig oversikt over hvor det går rør og ledninger i vegger og tak :) Spennende å se hvordan bygg reiser seg, og rom blir til inni huset.

Har du funnet noe svar på feilen med kommenteringen rundt omkring? Har det problemet på egen blogg, samt noen andre, og det er på pc på jobb også, så jeg vet ikke om det er nettleser eller blogger.

Lykke til videre i husbyggingen!

Hilsen fra Moccamamma :)

Anonym sa...

pst Marilinn: Stikk innom hos Villa Wikan for der er Roma-peisen montert:)

Guttemamma sa...

Dette blir GØY, klør du ikke etter å komme inn??
Jeg strever veldig med endel blogger om dagen...veldig irriterende.
TUSEN takk for kompliment, det er nok meg:-)
Klemmer♥

Mita på landet sa...

Spennende å følge byggingen, det blir lekkert!:)

Sliter med samme problem som deg når det gjelder kommentering på mange blogger, utrolig frustrerende.. Setter pris på om du gir et lite hint om du finner ut av problemet;)

Ha en fin uke!

Galekroken sa...

Så fint det blir! Jeg må bare innrømme at dette et år med bygging blir jeg øøørlitegranne kvalm av å se reisverk og mur.. :-) Men det blir jo så bra!! Lykke til med innspurten!! Jeg lover at du får en fantastisk følelse når du er ferdig! klem klem