tirsdag 3. januar 2012

Litt vaskerom igjen og godt nytt år

Da skriver vi 2012, et nytt år med mange nye muligheter og ikke minst det året vi flytter inn i et splitter nytt hus;). Nyttårsfeiringen foregikk hjemme hos oss sammen med min far og bror med familie, og vi koste oss med kalkun med tilbehør, og masse godt attåt. Både små og store koste seg helt til siste slutt. Selv måtte jeg være inne med minstejenta når det braket løs ved midnatt, fordi hun er redd for raketter. Men, vi fikk da sett masse fra vinduene også vi;). De eventuelle kiloene som skal ha rast av i jula som følge av sykdom, er behørig på plass igjen kjenner jeg. Men i år.. Da skal de bort....;))

Er en stund siden jeg blogget om vaskerom nå, og jeg tror ikke jeg har vist frem de siste tegningene som Marit tegnet for oss. For de av dere som har vært inne på bloggen til Marit
http://nr14.wordpress.com/ er dette sikkert gammelt nytt, men må jo nesten ha bilder av vaskerommet her også;).

Starter aller først med en generell oversikt av vaskerommet og av hvordan innredningen er plassert. Dør og vindu har blitt endret etter at denne tegningen ble laget, så utgangsdøren til høyre i bildet er ikke fullt så nærme døren inn til teknisk rom (til høyre, ved "innhugget"). Vinduet tror jeg har riktig plassering.


Som jeg har nevnt tidligere, så håper vi å få utnyttet mest mulig av plassen under trappen, som blir på utsiden av den blå streken til høyre. Her er det ønskelig å plassere diverse skittentøyskurver. Tok det opp med snekkeren for noen uker siden, og han kunne ikke gi noe svar på om det gikk, eller ikke akkurat nå. Vi skal se litt nærmere på dette litt lenger ut i byggeprosessen;).


Litt enklere enn hva som er tegnet tidligere, men likevel i samme sjangeren . Her kan du se tidligere tegneforslag. Til venstre er det tegnet inn tre langskap, hvor skapet inntil veggen skal romme tøyet som kommer ned fra skittentøyssjakten fra badet i 2 etasje. Vi har hele tiden ønsket å ha vaskemaskin og tørketrommel litt opp fra gulvet, med skuffer under, men så fort at vi da ville miste en del benkeplass. Vaskerommet er litt større enn gjennomsnittet, men pga selve formen på rommet, med tre dører og et vindu, er det ikke bare enkelt å innrede. Med denne innredningsløsningen vil det bli godt med gulvplass for mannen, slik at han kan holde på der inne med både stryking og ikke minst håndtering av skittentøyskurver;). Noen endringer blir det helt sikkert, for vi er absolutt ikke 100% ferdige med dette rommet.. Men, det vi vet nå, er at det blir noe sånt som på disse tegningene..;)

Alle tegninger : Marit

Vasken kommer under vinduet. Hvordan løsningen blir under vasken er ikke bestemt ennå. Enten blir det en åpen løsning slik som på bildet. Eller en kombinert løsning, hvor det er en skuffeseksjon på enden av benken, men åpent under selve vasken. Synes jo det peneste er å ikke ha åpning under der i det hele tatt, men hvis vaskerommet skal tilpasses mannen, må det nok være åpent. I allefall under vasken. Vi får se hva det blir til.

Nå er det langt over leggetid for min del, men før jeg kobler av, så vil jeg ønske nye følgere velkommen. Hyggelig at dere fant veien hit og vil følge med;).

God natt!

Tuddeluuu fra

post signature

8 kommentarer:

Anonym sa...

Føles som evigheter siden vi jobba med vaskerommet. Vi må kanskje ta en runde etterhvert for å oppdatere litt i forhold til ting og tang. Det hadde vært veldig greit om de snart fant ut hvordan det blir under trappe-repoet....om det kan brukes til å plassere skittentøyskurver eller ikke. Det blir jo helt anderledes nå som du faktisk kan traske rundt i selve rommet mens tankene surrer rundt i hodet.

Vi snakkes:)

Vibeke / Mammas Hus sa...

Æsj, du var før meg i dag igjen!

Åpnet siden din for å hilse på før vi dro på sykehuset, men innen vi var hjemme igjen (1,5 time forsinkelse hos legen!!!) hadde du kommentert hos meg. ;)

Tusen takk for 2011, det har vært veldig hyggelig! Håper dere får et fantastisk 2012, det blir spennende å følge dere videre!

*klem*

Emidoras verden sa...

Godt nyttår Marilinn!
Her går det jammen unna med huset.
For et fint og praktisk vaskerom.
Deilig med god benkplass,mye skap og god plass.
Fortsatt fin uke til deg!
Klem.

Elisabeth sa...

Hei hei!

Ser flott ut! Så spennende med nytt hus, da! Legger meg til som følger jeg!

Velkommen inn til meg! Hilsen Elisabeth.

Guttemamma sa...

Godt nytt år til deg og dine!
Gøy å se at huset tar form! Vaskerom og menn...,ja vi får se da vettu:-)
Klem♥

Villa Wikan sa...

Hei!
Takk for hyggelig hilsen på bloggen min =) Har tittet litt på din nå og legger deg til på leselisten. Blir spennende å følge med =)
Det du kan gjøre under vasken er å sette på en skuffefront i fremkant, under benkeplaten. På den måten får du skjult litt av "innmaten" til vasken. Den vil nok ikke bygge så langt ned at den blir i veien for din mann.
Vil du absolutt kle det helt igjen, kan du sette inn to sidevegger som hører til en stamme, (inntil skapene du har) og montere dører på. Da bør du nok skru fast en tynn list under/langs benkeplaten, som dørene kan hvile på. Du kan også skru sokkel på dørene med to beslag på innsiden, slik at du ikke får åpenrom ned til gulvet. Da ser ser det ut som du har et skap, men det er ingen innmat, slik at man kommer til med rullestol. Var ikke så lett å forklare uten å tegne, men håper du skjønner hva jeg mener ;-)
Ha en riktig god helg.
Klem Linn

Villa Wikan sa...

Her fant jeg et bilde av den første løsningen: http://www.google.no/imgres?q=wheelchair+kitchen+sink&um=1&hl=no&biw=1366&bih=677&tbm=isch&tbnid=3DhVgcogFcBXWM:&imgrefurl=http://www.homedesignersoftware.com/support/displayfaq.php%3FfaqNumber%3D836&docid=LvyH6HJA_qEk9M&imgurl=http://www.homedesignersoftware.com/support/get_image.php%253Fimageid%253D3786&w=540&h=647&ei=QqEHT-G_Iejc4QTN0NWNCA&zoom=1&iact=hc&vpx=553&vpy=194&dur=7131&hovh=246&hovw=205&tx=105&ty=128&sig=117589436732164760588&page=4&tbnh=141&tbnw=118&start=58&ndsp=18&ved=1t:

Litt lang link bare.. ;-)
Linn

Villa Wikan sa...

Hei igjen =)

Bare hyggelig! Måtte se litt i rundt på nett i går, dette var en utfordring jeg ikke har vært borti før. Litt spennende å prøve å finne annerledes løsninger =)
Jeg fant litt mer også. Om du ser på linken under, så har de lagt en dekkside i bakkant av åpningen, det gir en mye mer helhet av kjøkkenet, enn bare en åpning inn mot veggen. Bilde nr2: http://www.wgillconstructionco.com/?page_id=67
Her ser du også en løsning på dører foran vasken:
http://www.google.no/imgres?q=wheelchair+kitchen&start=369&hl=no&gbv=2&biw=1366&bih=677&tbm=isch&tbnid=ms8Fso0WFgIFaM:&imgrefurl=http://m-acustomwoodworks.com/commercial_samples_office_laminate_kitchen_cabinets.html&docid=1xhJQkaCkRBIyM&imgurl=http://m-acustomwoodworks.com/assets/images/Gallery_Images/office_laminate_kitchen_cabinets/8_Sink_cabinet_with_ADA_measurments_for_wheelchair_access.JPG&w=510&h=383&ei=pTsIT8y8Huj44QSm6ayqBg&zoom=1&chk=sbg&iact=hc&vpx=182&vpy=344&dur=357&hovh=194&hovw=259&tx=114&ty=105&sig=117589436732164760588&page=21&tbnh=136&tbnw=182&ndsp=19&ved=1t:429,r:6,s:369
Bare rop ut om du trenger hjelp til andre utfordringer. Er veldig glad i å lete etter alternative løsninger =))
Klem Linn