søndag 16. desember 2012

Julen er på vei inn i nyhuset (OBS bilderas)

På tide med et lite innlegg igjen vel, sånn midt oppi julestria. Som i mange andre hjem, så har også julepynten så smått begynt å innta heimen hos oss. Kan ikke annet si at det virkelig er artig å pynte til jul i år altså, og må virkelig ta meg sammen for å ikke ta helt av. Fikk opp vårt nyinnkjøpte plastjuletre med ledlys i dag. Det skal få pynt på seg i morgen. Synes selvsagt at ekte trær er penest, men har man allergi i familien, så har man allergi. Er fornøyd uansett;).

Har tidligere nevnt dette bordet vi bestilte i sommer, fra Home & Cottage, og jammen meg kom det ikke torsdag ettermiddag. I grevens tid vil jeg si. Vi hadde nemmlig gløggfest med gode venner på fredagen og bordet var ialler høyeste grad ønsket for anledningen. Det er et digert og solid bord, 120 cm bredt og over 3 meter langt (jada, glemte å måle før den ene ileggsplata ble tatt ut). Man kan sitte minst 16 stk rundt bordet, og det er virkelig kjekt å kunne plassere alle gjester rundt det samme bordet. Virkelig digger vårt nyinnkjøpte spisestuebord som vi må kjøpe nye spisestuestoler til etter hvert. Det viser seg at det er litt for høyt til de stolene vi har fra før.. Det var jo synd..;). Fordelen med høyden på bordet, og som var utslagsgivende for valget vårt er at mannen kommer under bordet med ben og rullestol. Ikke mange spisetuebord har den muligheten har vi erfart.

Her følger et bilderas av vårt begynnende julehjem:Kjøkkenkroken begynner å ta litt mer form nå, og ser ikke så naken ut lenger. Bordet som står her, blir kontorpult på nyåret, og nye bordet flyttes inn.
 Den gamle sjenken, kjøpt på Fretex for en del år siden, skal byttes ut med tider og stunder. Ønsker meg en sjenk med mange skuffer isteden.


For å få plass til alle gjestene vi skal ha iløpet av julen, har vi ommøblert litt og plassert stuebordet i stuen. Bordet flyttes inn på kjøkkenet på nyåret. Det blir litt av en jobb for den som må gjøre det, for bordet er rimelig tungt.

Alle foto: Anno 2009

Til slutt et bilde av vrihasselen som kom i hus for noen dager siden. Håper ingen i huset reagerer på den, slik at den må fjernes. Liker den nemmlig veldig godt.

Litt varierende kvalitet på disse bildene ser jeg. Har kjøpt meg et nytt og mindre kamera jeg driver og tester ut. Et kamera jeg kan putte i lomma. Speilrefleksen er litt stor for mine lommer.

Nok en gang er det tid for legging. Kommer plutselig tilbake. Rommene i 2 etasjen tar mer form nå, så bilder kommer snart. Tusen takk til dere som er innom og leser og til dere som legger igjen kommentarer:),

God natt fra Marilinn

8 kommentarer:

Therese sa...

Dere har et nydelig hus! For et palass! Rart ingen av oss gikk oss bort på fredag. ;) Og skulle trollhasselen skape problemer i heimen så må du bare si i fra. Den kan nok få et godt liv litt lengre bort i gata. ;)

Lille familien i nr.9 sa...

Dere har fått det nydelig :)
Kjempenydelig bord!!! :) Supert at det kan oppfylle kravene til deres familie OG se "stunning" ut :)

ingridsboble sa...

Her var virkelig stemingen på vei inn ser jeg! Og gratulerer med nytt bord :) skal si det tok sin tid, så godt å høre at dere er fornøyd! Vi bestilte bord og stoler i slutten av oktober og skal visst få det i uke 1.
Ha en fin adventssøndag videre :)
Ingrid

Anonym sa...

Åååå sååå fiiiint Marilinn!!:) Kjempekoselig har det blitt!
.. den kroken på kjøkkenet der kunne jeg ha krøpet opp i for en stund gitt:)
Det er virkelig blitt lekkert altså!
God Jul til deg og dine Marilinn:)
Klemmer fra Line

Elisabeth sa...

Nydelig.....igjen jeg lurer fælt på stjerna med lys i....hvor er den kjøpt...sånn vil jeg og ha...men finne ingen...

Anonym sa...

Julestemning i nyhuset er koselig å se:)

Vrihassel er dekorativt:) Jeg plantet faktisk et par slike i hagen. De var fine til helt til det kom valp i hus.....nå er Vrihasselen gnagd helt ned til rota grrrr.

Ønsker dere ei kjempefin og koselig jul i nye huset. Hils til hele gjengen:)

Juleklæm fra Marit

Lille familien i nr.9 sa...

RE:
Blir åpent mellom kjøkken og stue.. Så spisebordet blir stående midt mellom...
Men kan jo kjøpe begge, og bytte litt ;) hihi....

Ja, det går unna... Gleder oss veldig nå til å komme oss inn.. Sukk...

Ha en fortsatt fin fin jul :)

Line sa...

Hallo i luken:) Har du noen fine juledager med dine kjære?:)
Nå har den nye bloggen min såvidt våknet. Hvis du går inn på 7th-heaven.no, så finner du meg der:)

Klemmer fra Line