lørdag 3. august 2013

Hjemmesnekrede utemøbler

I et skikkelig "høstvær" kan man sitte inne og kose seg. Her er stearinlys tent, ungene drikker kakao og ser på Trollmannen fra Oz. I alle fall hun minste.. De to eldste er fortapt i hver sin iPad...

For noen dager siden var været litt annerledes og da fikk jeg knipset noen få bilder av utemøblene pappa laget til oss. Vi har et hjørne på plattingen som er litt vanskelig å møblere på grunn av den ene søylen. Hadde et ønske om en vinkelsofa der, men søylen er som nevnt i veien. Kunne selvfølgelig kjøpt en stor kurvstol med en fotskammel til, men ønsket noe en kan slenge seg ned på og ligge litt komfortabelt. Hintet til min far om et ønske om en benk som passet rett inn mellom søylen og vinduet.. Men, det var til neste sommer... To dager tok det, så hadde vi tre sittebenker og ett bord.. Liker å ha litt å pusle med han der med andre ord :).


Benk nummer 1, som min far hadde planer om å lage til oss uansett. Ikke se på rotet bak, det er ryddigere der nå. Dette bildet ble tatt før vi dro på ferie.


 

Benk nummer to og tre i tillegg til bordet. Møblene er laget med imprignerte materialer, og skal males neste sommer. Putene som pynter opp, er bare midlertidig. Skal trekke om en madrass som skal ligge på benken under vinduet. Putene som ligger her er altfor myke og må byttes ut med noen som er litt fastere. Har ligget utpå her noen ganger nå, og tro meg når jeg sier at alle putene må legges bak ryggen for å få skikkelig ryggstøtte.. Myke puter ja... ;).

Er ikke akkurat vinkelsofa i rotting, men vi er så langt fornøyde likevel :).

Når jeg ligger på benken min og titter utover det som snart blir en plen med frukttrær (etter hvert), er det dette jeg ser akkurat nå... Ikke pent, men skal prøve å gjøre det beste ut av det.. Må bare smøre seg med en god porsjon tålmodighet, så blir det sikkert bra til slutt... Håper frukttrær og syrinbusker osv kan skjerme litt for den fæle fabrikken vi titter rett på fra stuevinduene i "penstuen".

Alle foto: Anno 2009


Jordhaugene virker ikke så store på bildet, men det er en høydeforskjell på tomta og det ligger faktisk 12 lass der... De første lassene ble planert ut før de haugene som ligger der nå kom... Plenen blir faktisk en del større enn det vi først trodde.. Ikke det aller værste det.

Nå er det gamlehuset som gjelder fremover. Skal male/flikke ferdig, vinduer skal pusset og huset skal vaskes utvendig. Så er det til salgs, endelig!!!

Ha en fin lørdag videre. Plutselig er jeg tilbake igjen.

Tuddelluu fra Marilinn


3 kommentarer:

Heims verden sa...

Knallfine!! Så smart å lage selv, ble jo kjempe bra:D

ingridsboble sa...

De ble jo kjempefine! Flink pappa du har :)
Her går det også sakte fremover ute; håper å kunne slenge meg på en benk neste sommer!

Nyt helga og lykke til i gamlehuset :)
Klem fra Ingrid

7th-heaven sa...

Det ble en fin sittegruppe:) Snill og flink pappa du har!:)
Ojoj for noen jordhauger, og jeg skjønner at dere vil skjule utsikten mot fabrikken. Men så bra da at det finnes høye trær eller hekker. Bøkehekk er kanskje det dere burde ha mot fabrikken. Synes å huske jeg har hørt at den vokser seg høy og flott ganske raskt.. så slipper du å måtte vente i 8 år før du slipper å se på en fabrikk liksom;)
Det høres jo superkoselig ut med syrintrær da! Jeg elsker syriner. Så deilig med en positiv overraskelse over at plenen er større enn dere trodde da! Da er det jo bare å sette igang og lage uteområdet:)
Det kommer sikkert til å bli kjempefint, med dine kyndige hender:)
Klemmer fra Line