søndag 20. mars 2011

Noen små glimt fra spisestuen vår

Etter snøværet i går, fikk vi ut på dagen hilse på solen igen. Været skifter for hver dag, og man vet liksom aldri om våren har kommet eller om kong vinter fortsatt blir værende...Når sola først er her, er det bare å knipse i vei.. Har planer om å få tatt bilder fra hvert rom i hele huset, men for øyeblikket er det rot, rot og atter rot her i heimen. Er mer eller mindre ferdig i andre etasje, og skal nå ta for meg første etasje. På sikt skal jeg skrive ut bloggen min i bokform, for å kunne se tilbake på hvordan vi hadde det her vi bor nå, forberedelser, byggeprosess og det nye huset. Må jo være artig å bla i en slik bok når en sitter på gamlehjemmet en gang i fremtiden;).

Stua vår er ikke veldig stor, og inneholder vel nærmest alt vi eier av møbler. Dvs. at det er OVERMØBLERT. Den ene delen er tv-krok, mens den andre delen fungerer som spisestue. For øyeblikket fungerer spisestuebordet som malebord, og har stablet opp flere skuffer som skal males ferdig.. Ikke akkurat et pent skue.

På bildet under her er tallerkenhylla som vi fikk av ungenes snille oldebeste på Voss. Den var trehvit med messinghåndtak. Nå er den hvit og håndtakene er spraymalt i svart. Denne hylla skal henge på kjøkkenet i det nye huset, og da vil den komme mye bedre frem da veggene ikke skal være eggehvite som her. Tallerknene i hylla er bryllupsgave mine foreldre fikk da de giftet seg. Fatet og muggene som henger under er arv etter min farmor.

Skulle selvfølgelig ha flyttet mannens elektriske ståstol før jeg tok bildet, men siden den ikke var ladet opp, lot det seg dessverre ikke gjøre. Den veier en del kilo for å si det slik. Denne hengesaken (fra Lobelia) i taket, ble hengt opp for lenge siden, ser litt malplassert ut, men den får nå bare henge der til vi flytter.
Disse muggene er hengt opp for bildets skyld. De er plassert i glasskapet til vanlig;)
Man skal selvfølgelig ikke ta bilde mot sollys, men gjorde et lite unntak her;)


Flotte blomster mannen fikk etter et foredrag han holdt på torsdag. Begynner å henge litt allerede, så de blir nok ikke stående så altfor lenge *manglende grønne fingre*.

"Bloggeblomsten" Hortensia må jeg ha sånn innimellom. Liker den veldig godt, bare så synd denne blomstertypen ikke trives så godt hjemme hos oss. Men, flott er den uansett!

Årets første påskeblomst, og sikkert ikke den siste. Den begynner å skrante den som de andre blomstene i huset. Det var disse grønne fingrene som manglet da...

Aller siste bildet fra Spisestuen viser hvordan vi har det akkurat nå.......... Bildet taler vel for seg selv.... *sukk*.

Mannens digitale trommesett. I følge han tar det ikke så stor plass, i tillegg bråker det ikke siden lyden går via øretelefoner... Tja, vet ikke om jeg skal si meg helt enig.. Ok, det bråker ikke like mye som et vanlig trommesett, men det høres jo litt allikevel..At det ikke tar så stor plass derimot, der er jeg uenig.. For det tar faktisk plass, mye plass. Det skal heldigvis bare stå her i en uke til da, så blir det plassert der det skal stå, i et lokale på jobben hans. Skal vel holde ut det.

Det kommer oversiktsbilder av både spisestue og stue etter hvert...

I begynnelsen av uken som kommer er vi lovet de nye hustegningene. De har tydeligvis engasjert en rørlegger også denne gangen, for de mangler kun tegninger fra han... Dette er nytt for oss, så det blir veldig spennende å se hva de har jobbet med;). Det begynner å haste litt nå, hvis vi skal få startet støpingen allerede så fort snøen har forsvunnet. Så tegningene bør virkelig være slik vi ønsker denne gangen altså.. *krysser fingrene*.

Da er det lalletid her.

Klem fra

post signature

15 kommentarer:

Hemma på Landet sa...

Så fint du har det.:-) Stina

Hege sa...

Syns dere har det kjempekoselig Marilinn!
- skjønner likevel at du har lyst på mer plass for å få det praktisk:-)
Den som venter på no`godt ...
Ha en fortsatt fin søndag,
klem Hege.

Villa Minde sa...

Så koselig dere har det! Tallerkenhyllen og innholdet er helt nydelig! Jeg har samme "utfordring" som deg når det gjelder blomster - de blir veldig "udrøye" her i huset.. ;o) Gleder meg til å se de nye tegningene! Ønsker deg og dine en deilig søndagskveld! Klem fra meg

Anette Willemine sa...

Koselige bilder fra deg, Marilinn! :) Plass kan man nesten ikke få nok av synes jeg. Da vi flyttet inn i huset vårt så lurte jeg vel egentlig på hva vi skulle med alle de rommene, men det er helt utrolig hva man fort kan venne seg til ;)
Skjønner veldig godt at du gleder deg til større plass - til mer enn én ting ser jeg. *Fnis*
Med musikkspillende familiemedlemmer har jeg din største sympati når det kommer til lyd. Jeg hadde en laaang periode et helt rockeband med 5 ungdommer i musikk- og tv-stuen. Men pussige var jo at den dagen de endelig fikk sitt eget øvingslokale av kommunen, savnet jeg guttene. Ha, ha, til og med å lage mat for de savnet jeg. Det ble noen mamma-kringler den tiden der. :)

Nå blir det spennende med de nye tegningene da. Håper dere blir glad og fornøyde. :)

Ønsker deg og dine en fiiin søndagskveld.

Klem,
AW

lavendel mio sa...

Så koselig du har det!!
De blå tallerkene har jeg også etter mine foreldre som fikk de i bryllupsgave i 1956, de pryder min tallerken hylle:)
Blir spennende å følge husprosjektet deres.
Ønsker deg en fin uke, klem Hanne

Line fra huset på landet sa...

For en skjønn tallerkenhylle.. og enn enda skjønnere blå og hvite tallerkner!! De passet ypperlig der! Sukk... me want. Både hylle og helt like tallerkner:o)
Så artig å se bilder fra hjemme hos deg Marilinn! Jaja.. når trommesettet skal flytte om en uke, så klarer man jo alltids å holde ut.. haha. Nei, man kan le.. men her flyter det alltid!! av ledninger, pc og kabler på mitt spisestuebord. Min mann har dilla på alt av teknologi. Jøje meg. Men hvis det ikke er der, så er symaskinen min og alle stoffene der. NOE må man jo bruke det lange bordet til når det ikke spises på,..eller?!? ;)

Åååå.. så spennende det må være for dere dette med tegninger, husbygging og planlegging!! .. jo, altså, jeg skjønner det kan være langtekkelig og kjedelig og ikke minst veeeeente på at alle skal bli ferdige så dere kan komme i gang fysisk. Men å drømme seg bort i nytt hus, hage, all innredningen.. såå gøy!

Nei, nå har gubbers sovnet på sofaen ved siden av meg her. På tide å hoppe i loppekassa gitt.
Mange gode klemmer fra Line:)

Mona/Villa Tverrteigen sa...

Hei hei..
For en flott tallerken hylle du har. Den var meget spesiell med de utskjæringene. Likte den meget godt:)
Å den blå tallerken..*sukk* den var fin:))

Så koselig at du vil følge bloggen min, setter pris på det og at du fant veien innom meg.

Håper du får en fin kveld og en fin uke.
Klemmer fra Mona:)

~*~ saskia ~*~ sa...

I like the plates and the idea of storing them!

Have a happy start into SPRING x

Guttemamma sa...

Så koselig dere har det!! Og instrumentene..må le, de tar jo litt plass ja:-) Hva gjør en ikke for kjærlightene...!!
Lykke til med tegningene, igjen...denne gangen er det bra !!
klem♥

Line fra huset på landet sa...

Hei Marilinn:) Åh. Også den vakre tallerkenhylla med enda vakrere blå/hvite tallerkner igjen. Jeg er grønn av misunnelse!!

Sukk..nei, har ikke slikt hageskur vi heller. I wish!!
Overlock-maskin..hmm.. hva brukes den spesielt til?
Jeg hadde alt sytøyet mitt i stabler i spisestua jeg.. helt frem til vi kjøpte valp! Da fant vi ut at det måtte inn og bort. Hihi.. her taes ingen sjanser.
Det koster å ha søm som hobby:))

Ha en fin helg videre du med dine også;)
Gode klemmer fra Line

Anonym sa...

Heisann:) Veldig lurt å ta masse bilder sånn at en kan titte tilbake ja....jeg gjorde ikke det og angrer innmari på det;( Spent på å se tegningene og spent på hvor tallerkenhylla blir plassert:)

Hos oss snør det masse så blir nok ikke snøfritt med det første her nei. Søndag idag og gubben har kommet over halvveis med akryl-jobbing på det gamle panelet i yttergangen mens minsten på 13 holder på med varmepistol for å løsne gulvbelegg på trappetrinn:)Herlig med litt fremgang:)

Go søndag:)

Anette Willemine sa...

Hei, Marilinn! Er bare en liten tur innom for å ønske deg en glad onsdag! :)

Klem,
AW

Mitt Blogglandia sa...

Hei!

Jeg stikker bare innom for å si at jeg har en Award til deg på bloggen min, håper du tar i mot.

Klem,
LK

Guttemamma sa...

Hei,vennen!!
Den vekta har jeg hatt i "hundre år", så jeg vet faktisk ikke hvor den kommer fra ,beklager...
klem♥

Anette Willemine sa...

Hei, Marilinn! Stikker innom deg for å ønske deg en fin dag! Håper du har det bra!

Klem,
AW