søndag 23. september 2012

Penstue og Tv-stue


Det blir mye penstue og tv-stue her på bloggen for tiden, men det er disse rommene som er sånn nogenlunde presentable akkurat nå. Penstuen tar mer og mer form og eskene er igjen tilbake på det rommet som en dag skal bli gjesterom og kontor. Sjenken og høyskapet er endelig i hus, ferdig malte til og med;). Ble veldig fornøyd med fargen Sort Pepper   på høyskapet. En Ektorp Jennylund stol fra Ikea har også flyttet inn. Nå mangler det bare noe på veggene og eventuelt gardiner, så er dette rommet i huset nesten å anse som ferdig.. Iallefall ferdig møblert;)) .


Her er den nye kosekroken min. Godt med leselys, og ikke minst en krok med god oversikt. Sitter man her, får man med seg det meste, både inne og ute;). Nå skal det sies at jeg ikke har sittet her ennå, men bare vent hehe;). Veldig fornøyd med den nye lenestolen vår fra Ikea. Hadde egentlig planer om å velge grått eller hvitt trekk, men ble inspirert av Iris med denne bloggen, og valgte rutete stoff istedet;). Den hvite trekassen ved siden av stolen inneholder en mengde uleste interiørblader og noen aviser jeg gleder meg til å ta fatt på etter hvert... :)


Høyskapet skal få knotter jeg kjøpte på Kremmerhuset for snart ett år siden. Om noen skulle lure, så skal den store klokken tas ut av emballasjen og henges opp på veggen.. Er litt usikker på om den skal få henge over skapet, eller på en annen vegg i stuen...  Synes det er veldig kjekt å bli kvitt eskene som stod her altså.

Så var det dette sølvbordet mitt da... Jeg finner rett og slett ingen egnet plass til dette flotte bordet. Akkurat nå står det ved siden av tre-seteren, men blir ikke helt fortrolig med plasseringen...Får tygge litt mer på den, og evt flytte det litt rundt omkring her....

I tv-stuen har jeg sikret med den ene enden av sofaen som favorittplass. Her ser jeg på tv og dupper av sånn i ny og ne..;). Helt til høyre i bildet skimtes mannens godstol lånt fra Hjelpemiddelsentralen.


Fra nevnte favorittplass, ser man rett bort på tv`en, og det ser slik ut:


Stereoskapet under tv`en er vi veldig fornøyde med. Pynten på hylla mellom skap og tv, er som resten av pynten i huset akkurat nå, tilfeldig plassert;).


Dørene på stereoskapet er en god del større enn selve åpningen. Denne åpningen har ingen standard størrelse, derfor valgte vi dører som var mye større, fremfor dører som var mindre. Dørene heter Bestå og kjøpt på Ikea. Har vist bilde av skapet før, men nå er folien festet på glasset og innholdet på plass. Mangler fortsatt knottene, men det kommer;).

Resten av tv-stuen ser slik ut (ubloggifisert):Har noen bildelister som skal opp på veggene her inne, men klarer ikke bli enig med meg selv ennå, hvor de skal plasseres.. Innerst i kroken er det veldig mørkt, og forhåpentligvis kommer det en snasen uttrekkbar vegglampe. Må bare få kjøpt en først.

Har fått noen spørsmål både her og på mail ang bordet i penstuen. Det er kjøpt på Bohus for en del år tilbake, og var opprinnelig brunt. Har malt og slipt det selv. Bordplaten er slipt helt ned og beiset, mange ganger for å få en litt røff look.. Hadde jeg visst at det fantes en beis som het DRIVVED, så hadde jeg vel brukt det istedet  hehe.. Bordplaten må slipes og beises på nytt, da overflaten har blitt veldig stygg..

Veldig hyggelig med tips og hyggelige tilbakemeldinger fra dere. Tusen takk:).

Line: Som jeg har skrevet før, så venter jeg i spenning på din nye blogg. Nå nærmer det jammen seg også, wiii;)). Håper det går bedre med foten og at den ikke er brukket. Fortsatt god bedring med tilhelingen;).

Da er det straks natta her. I morgen skal det etter planen velte inn med både snekker, rørlegger og folk fra Hjelpemiddelsentral her.. Så får vi se da, om de faktisk kommer.. Kjenner at min tålmodighet overfor håndtverkere er rimelig liten... Er vi heldige, så får vi byttet vannlås under den ene vasken på hovedbadet, den har lekket siden vi flyttet inn OG fått på plass garasjeporten og den ene søylen ved inngangspartiet i morgen.. Vi krysser fingrene, og børster støv av forventningene nok en gang..;)..

God natt og tuddelluu fra Marilinn

9 kommentarer:

Emidoras verden sa...

Hei på deg Marilinn!!
En sen kvelds/ nattkommentar herfra:)
Gubban så fint dere har fått det! Nydelig farge på skapet du..og tv-skapet var jo virkelig praktisk.
Det var virkelig flott med rutete stoff i Jennystolen. Litt greit med litt mønster også:)

Kjedelig at dere er plaget med lekkasje.For håpe håndverkerne tar tak og får det fix ferdig for dere.
Skjønner din frustrasjon:)
Uansett...lykke til i morra!!
Godklem.

AnKa sa...

Så koselig dere har fått det. Og det er viktig at man bor seg til, og ikke henger opp ting før man er sikker på hvor man skal ha det. Jeg har enda endel bilder jeg ikke har hengt opp:)
Ønsker deg en flott dag og ny uke:)
Klæm AnKa

Anonym sa...

Gleder meg til hver gang du har knipset litt rundt omkring i nyhuset:) Ble fint det skapet du har malt i pepper-farge:) Greit å ikke kjøpe alt på en gang av lamper og slikt for etterhvert så ser du hva som virkelig passer perfekt. Jeg har også plan om å kjøpe en uttrekk-lampe og den planen har jeg hatt i 2 år nå....må bare finne den rette først;) Leit med problemer på badet men virker jo som det blir løsning nå med alle de folka som kommer innom idag.

Ha ei fin fin uke Marilinn:)

Anette Willemine sa...

Du verden så koselig dere har fått det - hittil. Det tar tid å bo seg til.
Veldig kjedelig med lekkasje, får ha lit til at det kommer i orden i dag. Skjønner godt at det kan tære på tålmodigheten når det gjelder håndverkere. Kjenner til, for å si det sånn.

Farvene du spør om kan du gjerne kombinere. Er det noen konkrete du tenker på?

Ønsker en fin ny høstuke!

Klem,
AW

Villa Drømmeverden sa...

Gøy å se litt mer fra huset deres!
Gleder meg til du viser mer, ser flott ut. Men vet hvor lang tid det tar..kjenner jeg begynner å bli utålmodig på meg selv:) Er det mulig å være så treg? Men jeg vet ikke hva jeg vil ha hvor og hva. Mange valg:)

Å ja, ta deg en tur opp i butikken min! DET hadde vært koselig! Kunne vi tatt en byggeprosess-prat over en kopp kaffe....tihi!

Klem fra Margit

Lille familien i nr.9 sa...

RE:
Vet rett og slett ikke hvilken gråfarge.. Sukk...
Men skal sjekke ut det nye fargekartet til Jotun Lady :) Skal på Damenes Aften på Byggmakker, og hun fargeeksperten fra Jotun kommer dit :D

Har ikke vært på Flisekompaniet enda og sett på flisene.. Har ikke det her, og må til nabobyen.. Blir nok ikke enda, men når man har fått huset tett tenker jeg å bare bestemme meg og handle inn.. Har værtfall et tak å ha tingene under, OG når valgene er tatt og ting kjøpt inn er det vanskelig å ombestemme seg ;P hehe...

Villa Fagerbakken sa...

Så koselig krok du har fått på stua...og TV-stua er sååå lun og koselig..får lyst til å krype oppi sofa'en der ja...
Gleder meg til flere bilder...etterhvert som du får tid: )
Ha en fin dag!
Klem Iris

Anne sa...

Takk for de alltid så hyggelige kommentarene dine inne hos meg! Det varmer! :) Så koselig dere har fått det i stuen. Den tv-benken var utrolig flott og den skjuler alt som trenger å skjules ikke minst! Kunne tenke meg noe sånt til tv'en vår også. Men kor har du kjøpt den store klokken på skjenken din?

Ha en fortsatt herlig torsdag! :)

Klem Anne

MissMette sa...

Hei Marilinn :)
Så koselig det var her hos deg ღ Nydelig, innbydende og koselig. Her la jeg meg til som følger, gleder meg til å titte inn her til deg ღ Nå skal jeg se litt mer her før jeg tar kvelden. Ønsker deg en fortsatt fin uke, klem fra Mette