mandag 27. april 2009

Noen gullkorn fra 5-åringen vår...

Tenkte jeg ville skrive ned noen gullkorn fra eldstemannen vår på 5 år. Han skjønner ikke helt det der at pappa nå er lam og ikke kan stå på bena sine lenger. Så det er mye rare tanker oppi lysluggens hode for tiden. Her er noen av spørsmålene han har stilt den siste tiden:

"Pappa, hvorfor kan du ikke bare gå selv a?" Litt lei av å hente ting for pappaen sin kanskje.. hehe

"Pappa, mistet du musklene dine på Sunnaas?"

"Pappa, kan du ikke bare ta ut lammet i bena dine da?" og

"Pappa, kan du ta musklene dine ut og sette de inn igjen etterpå?"

Ellers kunne han fortelle pappaen sin om sin egen opplevelse av hans første møte med pappa på intensivavdelingen på Ullevål sykehus:

"Når jeg så deg pappa, i sykesengen, da ble jeg kvalm, så jeg nesten måtte kaste opp. Men det gikk jo bra, for jeg fikk jo en pølse av onkel" ... Hehe. Ganske sterkt og litt søtt sagt av en liten gutt på 5 år synes jeg.

Eldstemannen vår elsker jo å pelle på hjelpemidler og annet som pappa trenger for å holde seg i form. Manualene er intet unntak... Så hver gang han løfter de, så sier han "Nå trener jeg musklene til pappa, ække jeg flink eller...".. Hehe, så søt og så naiv da...;)

Og helt til slutt:

"problemet ditt vettø pappa, det var at du landet på en stein etter at du kræsjet med den store hvite bilen...".. Aner ikke hvor han har dette med steinen fra da men.. Hihi.

Greit å få skrevet ned slike ord fra en barnemunn. Glemmer jo så lett. Artig å se tilbake på.

Ta får jeg vel ta kvelden;)

2 kommentarer:

Elisabeth sa...

åh, så herlige de er disse små som møter verden og egntlig ikke er helt forberedte, og lille-mann hos dere har virkelig møtt verden på en urettferdig måte må jeg si...gode gullkort du har skrevet her for videre minner....
klem til deg fra meg

Cecilie sa...

Nahh, så søt han er!! Virkelig! Det kan jo ikke være bare-bare for en liten tass å forstå hvilken endring som plutselig er skjedd, men jeg synes det høres ut som om han takler det på barns herlige, eget vis :)

Ha en kjempeflott uke!

Stor klem :)