mandag 4. mai 2009

Mens man venter på tomt..

Kan man jo alltids fornye litt på enkelte småting i huset. Handlet inn en del bokser med hvit og sølvspray for en stund tilbake, og i dag fikk jeg endelig litt tid til å bruke dem også.

Har masse som bør fornyes , men tiden strekker ikke alltid til, så derfor er det nødvendig å porsjonere det ut.

Jeg elsker lamper, og kunne hatt tusen stykker, men det skulle ha tatt seg ut tenker jeg. Så lenge jeg ikke aner hvordan min nye stue blir, får jeg nøye meg med å fikse på de lampene jeg har i vår nåværende stue istedet. Her er noen før og etterbilder av dagens lille jobb:

Naturfarget fot.
Hvit fot..

Svart lampefot og et par (av veldig mange) svarte lysestaker..

Fikk i dag en pen sølvfarge....


Var fint i sort også, men det ble litt hardt mot alt det lyse i stuen. Dessuten var det litt greit med en forandring også..

Et "sølvfat" som min far har brukt til oppbevaring av skruer og muttere osv i, var ikke særlig pent lenger. Men etter noen runder i spraydusjen i dag, så det iallefall litt penere ut..
Ikke så enkelt å se noen forskjell på bildene. Men, det er forskjell altså.
Må jo ha med et bilde av den flotte brødboksen min også da. Den "ramlet plutselig" inn på posten fra Lobelia.no i forrige uke...
Ikke helt den skriftfargen jeg hadde ventet meg, så den boksen får stå for seg selv. Et stykke fra boksene med svart skrift...
Alt i alt er jeg meget fornøyd med det lille jeg fikk gjort i dag. I morgen skal det handles inn flere bokser sølvspray.. Nå er det bare å plukke ned en del av messingen jeg har lagt vekk på loftet...Har fått skikkelig dilla nå ja...
I tilegg har jeg diverse kurver, to sofabord, enda en lampe, kurvstol, pidestall, gammelt skap, to gamle stoler som også skal fikses opp... Jau da, bare å brette opp ermene her ja..... Men får vel ta kvelden føst tenker jeg...

10 kommentarer:

Cecilie sa...

Hehe, se der ja: brødboks, gitt!!!! :) Grattis! Slike ting har en merkelig trang til å snike seg inn i huset! Men ja: jeg trodde også at teksten på den skulle være sort, så jeg skjønner godt at du ble litt forundret.

Rålekkert med spray-fornying, altså! Har et par slike sorte lysestaker selv som hvisker i det stille, men du har jo så rett i at ting tar tid. Litt etter litt, og små museskritt - så kommer deg seg nok etterhvert ;)

Ha en superduper dag!

Klem

Cathrine sa...

Hei:) takk for besøket i bloggen. så arti å se at noen andre planlegger et hvalsatd hus. blink skal etterhvert bruke bilder fra huset vårt i katalogen.. de bildene som finnes i blink katalogen/nettsiden viser ingenting om hvor flott dette huset er. vi fjernet alle vegger på stue og kjøkken. ble alt for mange vegger for vår del.. og mange små rom.. vil heller ha en stue/kjøkken på over 70 kvadrat :) elsker det så lyst og åpent. angrer ikke. har også gjort en del andre endringer... flyttet badet helt i enden for å få litt bedre løsninger. og fjernet døra som er tegnet inn igangen mot soverom/bad like ved trappen til loftet! ang fjerning av vegger på stua var det viktig for oss å ikke få en stor drager stikkende ned fra taket i stuen. den ble trekt opp på loftet istede. er uansett ikke loft areal over stuen. Loftet er uinnredet enn så lenge. det er noe vi vil ordne selv:) men er klart med rør opplegg til doen og har "gulv" der oppe. trappa og gelender er også klart helt opp.

loftet er noe vi gleder oss til å ta selv ettervert.. enn så lenge klarer vi oss fint med 2 små barn og oss selv på 160 kvadrat :)

spør om du lurer på mer:) ekspert på Hvalstad ;) mange bilder av huset vårt på blink sin facebook gruppe..

Mitt og Mine sa...

Så utrolig fine lampene og stakene ble etter spayingen! Skjønner ikke at jeg ikke kan få fingeren ut og sprayet litt!!??

Klem M

Guttemamma sa...

Så kjempeflink du har vært,alt ble jo så fint!! Leste kommentarene til pappa under...som du sier,både sterkt og morsomt... Synes du virker så sterk...og lykke til med nettshoppingen og sprayingen!!
Kle fra Anette og god helg!!

Liv Elin sa...

Fin brødboks - den så ikke for stor ut heller , eller ....greit at det ikke tar for mye plass på kjøkkenbenken.

Flott blogg du har her- og navnet var også morsomt da....spennennde med husplaner da - blir kjekt å følge med ! :)

Håper du får en flott dag !
hilsen fra L (Liv75 fra NM)
Husrom & Hjerterom

madam mim sa...

Hei og takk for koselig hilsen på bloggen min! Så hyggelig at du vil følge meg fremover, jeg legger deg til på blogglista mi også .-9 Sånn sølvspray har jeg lenge tenkt på å kjøpe meg, må få ut fingeren nå - det ble jo så fint!
Må bare få si at du virker som en sterk og tøff dame med tanke på det du har opplevd siste året, du er en inspirasjon.Både mentalt og på interiørfronten :-) Ha en fin kveld!

ramboline97 sa...

Hei frue, og tusen takk for veldig hyggelig hilsen. JEG BEUNDRER DEG!! har lest litt på bloggen din nå, hvor tar du tid fra?? Innlegget sitat fra din sønn er helt herlig.. tenk om det kunne vært så enkelt?? Du kan selvsagt legge til, og jeg følger deg.. Gleder meg til å se at dere får drømmetomt og et hus som gjør det lettere for dere alle.. Ha en deilig fridag, så blogges vi snart igjen...
Tomineshjem

Anonym sa...

Hei,

Så fin blogg du har!
Hit kommer jeg gjerne igjen!

Ha en fin onsdag :)

klem ann-christin

Anonym sa...

Kjempefin blogg du har - glad for at jeg fant denne..Jeg har selv sprayet noen lysestaker, men når jeg tar på de i ettertid så farger de av :-( Kan jeg spørre hvilken spray du har brukt???

Hilsen
Aud

Anno 2009 Hjem og sånt sa...

Hei Aud. Så hyggelig at du ramlet inn på bloggen, også i et innlegg jeg skrev for noen år siden da gitt:)

Hvilken spray jeg brukte på tingene i innlegget husker jeg jammen meg ikke. Men, mener å erindre at sprayene kom fra Europris eller Biltema. Er i grunn veldig fornøyd med sprayboksene fra de to nevnte butikkene.. ;). Har hørt at det kan være en fordel å spraye på en grunning først og at fargen da sitter bedre. Har ikke prøvd det selv, men vurdere å å teste det ut neste gang jeg skal spraye farge på gjenstander ;).

Hilsen Marilinn