lørdag 14. mai 2011

ENDELIG: HUSTEGNINGER

Den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves sies det.... Fikk omsider hustegningene i ettermiddag. HURRA!!!! På tide egentlig, siden arkitekten har ruget på de i nesten 5 uker.. Det blir fortsatt noen få endringer. Skal bytte om på noen rom nede, men har ikke helt bestemt hvem og hvor de skal være. Noen vinduer skal opp, noen skal flyttes på, og iallefall ett skal vekk. Så litt for sent at trappen burde ha byttet plass med badet nede. Hvis vi skal gjøre om på dette nå, må vi tegne om hele andre etasje. Oooog det har vi ikke tid til. Vi skal jo flytte inn i år, ikke neste år.. Byggesøknad blir sendt til uken.

Dessverre er ikke bildene av beste kvalitet. Hustegningene var godt brettet da vi fikk de, ikke så mye vi får gjort med det. Benevnelsen på rommene stemmer ikke helt heller. Arkitekten har glemt sette på riktige navn på rommene. Vårt soverom er f.eks ikke et allrom...*flirer*.

 Klikk på bildene for større versjon.

Fasade:

På grunn av formen på tomta, er vi nødt til å ha hovedinngang og utgang til terrasse på samme side. Skulle svært gjerne hatt inngangen på andre siden av huset, noe som hadde gjort planløsningen enklere.. Men, tomta er for smal til det. Det kommer ikke så godt frem på bildet, men det er et karnapp under verandaen i andre etasje. Verandaen oppe er dratt ut på siden, slik at vi får en overbygget terrasse nede. Denne må vi gjøre noe med, siden overbygget ikke er så stort som vi ønsket..

1.etasje:


Litt skjevt scannet inn, men tegningene er store og scanneren er liten..;). Garasjen blir stor. Den skal romme en liten konebil og en diger bil som mannen kjører. En sportsbod til sykler, ski, og annet som trenger oppbevaringsplass. Fra garasjen har vi valgt å ha en dør inn til huset. Da kommer vi først inn i en sluse, hvor mannen kan parkere alle rullestolene sine og ikke minst bytte til innestol. Her skal han også ha mulighet til å spyle hjulene på rullestolene sine, slik at han slipper å dra skitt videre inn i huset når han skal rengjøre rullestolene. Hallen blir romslig, med trapp og sjaktheis. Rett ved hovedinngangen har vi valgt å ha wc og et garderoberom. Vaskerommet vårt blir stort med egen utgang faktisk.. Lurer veldig på om vi skal ha utgang eller ikke... Badet nede, skulle som nevnt over helst ha vært i gangen, men det får bare ligge der det ligger.. Veggen mellom tv-stue og soverom/gjesterom/hobbyrom/kontor blir flyttet litt på, slik at tv-stuen blir ørlitegrann større. Så får vi se om tv-stuen bytter plass med soverommet da.. Hovedstuen ble litt større enn forventet, mens kjøkkenet ble litt mindre enn ønsket... Blir vanskelig å flytte veggen mellom kjøkkenet og hovedstuen pga karnappet.. Vi ønsker ikke åpen løsning til kjøkkenet. Det jeg virkelig gleder meg til å ta i bruk, er matboden og kjølerommet.. Det har jeg ønsket meg lenge:).

2.etasje:


Jada, fortsatt skjevt..;). Her har arkitekten glemt igjen noen benevnelser som ikke stemmer i det hele tatt. "Soverom 2" blir hovedbadet vårt. Her skal vi ha klessjakt ned til vaskerommet som ligger rett under. Trenger jeg å si at dette også er noe jeg gleder meg til å ta i bruk....;). "Soverom 4" blir treningsrom og oppbevaringsrom for medisinsk utstyr. Døren lengst til venstre går inn til loftet som er over garasjen. "Kontoret" blir garderoberommet vårt. "Allrommet" blir foreldresoverom. Det lille rommet ved trappen blir wc. Dette rommet ønsker jeg å dele opp, slik at jeg får skapplass til sengetøy osv. Det lille rommet ved siden av tv-stuen blir bod. Tv-stuen er ment som leke-/oppholdsrom for ungene. De te andre rommene er barnerom. Teknisk rom blir i tilknytning til vaskerommet nede. Barnerommet helt til høyre ble litt smalere enn det vi tegnet inn... Altså ikke helt fornøyd med det da... Men det kan hende vi tar det i bruk som treningsrom istedet.. Vi får se..

Ja. Det var vel det jeg kom på akkurat nå. Har ikke får sett så mye på tegningene ennå, og har heller ikke regnet ut kvm på alle rom. Vet at kjøkkenet er i underkant av 24 kvm, og hovedstuen 30 kvm. Leker litt med tanken på om vi skal bytte plass på stuen og kjøkkenet.. Men, ser jo at vinduer og dører tar mesteparten av veggplassen... Ett sted må vi jo ha kjøkkeninnredningen. Nærmere beskrivelser av rommene kommer etter hvert.

Nå tror jeg at jeg skal ta kvelden. Så får vi se nærmere på hustegningene i morgen.

God helg og god natt fra

post signature

10 kommentarer:

Guttemamma sa...

Så spennende at det endelig begynner å stemme, på tide:-)
ser flott ut,virkelig!!
Jeg tror sikkert du kan putte bomullsskjortene i frysen også?? Puss av søljene...vet at søs dyppet q-tips i sølvpuss og så tok det på søljedelene,ble knallblank!
Lykke til!!
klem♥

aase sa...

Hei på deg!

Spennende å se tegningene deres. Jammen er det mye dere må tenke på, dere er så flinke. Det blir jo en utfordring når dere ikke kan ha alt på et plan. Tenkte kanskje dere ville ha deres soverom nede...

Ser du snakket med guttemamma om sølv til bunaden, jeg oppbevarer mitt i tupperware bokser og de behøver faktisk ikke pusses annet enn å tørke bittelitt over med en fille.
Jammen mye styr for at vi skal skinne på store dager! Jeg elsker bunaden min da, så glad mamma gad meg mulighet for å velge den! Har Lierbunad jeg.

Jeg er veldig lei meg for å måtte si at vår 48 kvm "store" butikk ikke er veldig vennlig mot de som trenger litt ekstra. Trappa inn til butikken er over 3 trinn og ikke mulig for elektrisk stol. Jeg har en dør på siden som fint kan brukes om man har en liten nett stol og ikke stor elektrisk stol. Inne i butikken er det jo ikke veldig mye ledig plass, men om jeg vet dere kommer en liten time før.......så klargjør jeg for din kjære inn sidedøra. Han har en liten lett stol han kan ha med på tur i vanskelige bygg eller....Vi klarer å få han over den dørstokken der evt....hva tror du. Jeg er veldig lei for dette altså, men det er kommunens bygg og det er vernet, så vi får ikke gjøre noe...

Jeg kjørte jo maxi drosje for noen år siden og hadde god tek over dørstokker da....Håper dere tør ta turen til meg alikevel....det hadde jo vært så koselig å hilse på dere♥.

Klem Aase tlf 90 95 79 48 ring meg veldig gjerne!!

Anonym sa...

Gratulerer med å endelig å ha fått hustegningene i hus!! :)Føles godt tenker jeg..og føles nok enda bedre når byggesøknaden er sendt tenker jeg.
Det ser flott ut Marilinn. Må være herlig med terrasse i 2. etasje også.
Bare å henge i nå da skjønner jeg;)
Ha en fin kveld videre.
Klemmer fra Line

Vibeke / Mammas Hus sa...

Så moro! :D Det er vel ikke alt man kan få, selv om man bygger selv. :S

Ang kjøkkenet; Dere må jo ikke ha overskap?? ;) Ei venninne (jeg har blogget det) har et stort rom med MASSE vinduer som kjøkken. Ingen overskap, bare noen høyskap på en vegg.

Anette Willemine sa...

Ønsker deg og dine en vakker 17. mai-feiring, Marilinn! Kos dere masse! :)

Klem,
Anette Willemine

Anno 2009 sa...

Tusen takk Line:)). Veldig hyggelig å se deg her inne og høre fra deg igjen;)

Håper det står bra til;)

Klemklem fra Marilinn

Anette Willemine sa...

Er innom for å ønske deg en fin ny uke, Marilinn!

Så deilig at tegningene endelig er i hus.

Klem,
AW

chaussures mbt tariki sa...

nice sharing!

vivian sa...

Dette blir deilig for dere. Masse plass og masse som skal planlegges. Regner med du har store planer for hvordan det ferdige huset skal bli. Masssssssse lykke til videre. Gleder meg på deres vegne.

Klem fra Vivian.

Villa Minde sa...

Ååå så nydelig huset blir! Fantastisk fin fasade og flott rominndeling. Dere har vært ordentlig flinke! Det blir så moro å følge byggeprosessen fremover ;o) Klem klem