mandag 30. mai 2011

De første kjøkkentegningene

Det ordner seg for snille jenter, og jeg har tydeligvis vært snill for nå har jeg kjøkkentegninger på bildefiler;).Tusen takk Marianne;-D. Det er mulig det blir noen endringer, men det er nå slik vi ser for oss at vi vil ha det, akkurat nå... Må nesten legge til at dette ikke er noe typisk kjøkken for funksjonshemmede, med hev- og senkbar funksjon. Vi har valgt å innrede kjøkkenet etter en mer "universell utforming". Altså, slik at kjøkkenet kan brukes uansett om du er "hjulbeint" eller går på bena;).


Siden vi ikke fikk til å få kjøkkenet større, ble det ikke plass til stoler på andre siden av kjøkkenøya. Derfor har vi valgt å sette på høye skap på enden, slik at det blir en forhøyning på øya. Litt uvant i begynnelsen, da vi var litt usikre på om vil ha det slik. Men, nå ser vi det praktiske i det. Denne kanten skjuler jo litt, om det skulle være litt rotete på benken. Dessuten kan vi kanskje ha stikkontakter på denne lille veggen, til kaffetrakter, brødrister osv.. Vi har jo ikke snakket med elektriker ennå da, så ikke sikkert det går.. Vi får se. Det er en åpning under kokeplata, slik at mannen kan trille under med bena og lage mat (les: koke pølser) ;)).


Vi har også valgt å ha det åpent under vasken, med dør foran for å skjule røropplegget. Så kan mannen jammen meg hjelpe til med oppvask også;)). Vi hadde først tenkt til å feste en sokkel på dørene, men valgte å droppe det siden vasken er plassert slik at den ikke synes så godt når man kommer inn på kjøkkenet fra stuen. Kan hende det finnes bedre løsninger enn disse dørene der da.. Vi har valgt hvit porselensvask, da den ikke blir så fort oppvarmet som stålvask (i underkant). Mannen har jo ingen følelser i bena og slipper da å bli skoldet på lårene.

Veggen med høyskap, kjøleskap, stekovn og micro blir muligens endret litt. Når vi ser på bildet, synes vi det blir litt voldsomt med så mye skap.. Så ett eller to blir kanskje fjernet... Vi må se litt mer på denne delen. Stekovn og micro er plassert ved siden av hverandre for å gjøre det enkere for mannen å bruke dette. Døren som skimtes helt til høyre på samme vegg, ved siden av vitrineskapene er inn til matbod og kjølerom.

Skulle som nevnt ønsket at kjøkkenet ble litt større. Men, på grunn av karnappet i stuen, går ikke det. Sånn er det, man kan ikke få alt man ønsker seg, og kjøkkenet er ikke knøttelite heller da;). Vi er i grunn fornøyd, og tror vi har fått det som vi vil nå, og da er det godt nok for oss;). Håper bare at byggesøknad går i orden nå da, og ikke minst at vi slipper innsigeler fra naboer...

Da er det straks natta her;)).

Kommer plutselig tilbake, tudddeluu;) fra

post signature

3 kommentarer:

Villa Minde sa...

Ååå det blir lekkert!! Og i tillegg praktisk og tilpasset deres familie - rene kinderegget hi-hi ;0) Veldig smart med kjølerom og bod i tilknytning til kjøkkenet, det kommer dere til å bli veldig glad for tror jeg. Det er i hvert fall det rommet jeg nesten er mest glad for at jeg har ;o) Ønsker deg og dine en flott dag og lykke til med videre planlegging! Stor klem fra meg

madam mim sa...

For et flott kjøkken! Her virker det som om dere har tenkt på alt. Nå gikk det opp for meg hvor mye man tar for gitt på kjøkkenet og andre rommtp planløsning. Synes det var veldig lurt med de høye skapene foran kjøkkenøya, jeg ville også gått for det :-)

Elisabeth sa...

milde mathilde....woooow, dette blir jo en drømmeløsning ser det ut til......spennende