søndag 10. juli 2011

Vaskeromstanker og bittelitt bad

De siste dagene har jeg hatt en del fokus på vaskerom og litt bad inne i hodet mitt og litt i tegneprogram. Ikke at jeg kan skryte på meg de helt store kunnskapene på tegneprogrammer altså, men har nå gjort mange forsøk. Synes det er bra jeg, siden jeg har drevet på "matpapirnivå" tidligere *klapp på skulderen til meg selv*. Uansett, så har jeg funnet ut at løsninger som virket smarte inne i hodet mitt, ikke nødvendigvis var så smarte på tegningene;). Det er da det er så godt å ha profesjonelle Marit med bloggen Nr14 i bakhånd. For jammen meg har ikke damen tegnet ned noen av de forslagene jeg ikke greide å tegne selv da gitt. Det er lykke det, virkelig;). Her er hennes forslag til innredning på vaskerommet vårt, og som jeg har prøvd å tegne selv:

Først et oversiktsbilde av innredningen sett ovenfra og ned: 

Bilder: Marit Nr14
Her er det løsning med hjørneskap i to hjørner. Det ene hjørnet har fått en vask som er plassert oppå et hjørneskap. I den andre enden er det et stort hjørneskap, som jeg hadde tiltenkt som klessjakt. Dvs. at tøyet ramler ned i dette skapet fra klessjakta på badet i 2 etg. Evt at klessjakta ender i langskapet Marit har tegnet inn ved siden av hjørneskapet. For at mannen skal slippe å bøye seg så altfor langt ned for å ta ut skittentøy, er det ønskelig med en eller to skuffer under dette skapet da. Som Marit foreslår, til f.eks klessortering.. Siden vaskerommet i seg selv har en litt låst romløsning, er det ikke mulig å endre på bla døren inn dit. Trappen er på høyre side og sluserommet er ved siden av, bak veggen døren er plassert. I tillegg er det både et vindu og en utgangsdør på motsatte vegg og en slags sluse med dør inn til teknisk rom. Derfor begrenser det seg litt hvor i rommet man kan ha innredningen og ikke minst benkeplate. I tillegg bør innredningen være slik at tilgjengeligheten for min "hjulbeinte" mann er mest mulig optimal. Ikke at han kommer til å bruke dette rommet SÅ mye da, men å hjelpe til med klesvask og evt stryking, det bør det tilrettelegges for. De som måtte lure, så er mannen enig i dette;)).

I utgangspunktet ønsker vi vaskemaskin og tørketrommel litt opp fra gulvet, med skuffer under, men da mister vi benkeplass, og har derfor inntil videre droppet denne løsningen. Noe Marit også var enig i;)

På motsatt side av veggen med innredning, befinner det seg en "ubrukelig" vegg, som har trapperom på andre siden. Marit kom med det geniale forslaget å plassere skap/skuffer under repoet/tomrommet under trappen. SMART!!

Bilde: Marit Nr14
Dette vil vi prøve å få en snekker til å lage til oss. Inne i disse skapene kan man enten ha uttrekkbare trådkurver, eller rett og slett lage til skuffer til å trekke ut. Her kan jeg faktisk ha klessortering. Med 5 personer i huset, blir det mye tøy, og det skal ikke bare sorteres, men også oppbevares ett sted, uten at det står i veien.. Mulig vi må tenke en løsning hvor vi kan ta ut kurvene slik at mannen faktisk får med seg klærne til vaskemaskinen.. Han kan selvfølgelig bruke et balje da, og putte klærne oppi der og ta den med bort til vaksemaskinen.. ;)). Skjønner vi har en del praktiske utfordringer som må løses fremover. Heldigvis har vi ikke dårlig tid. Døren rett frem er inn til teknisk rom. Her kunne jeg kanskje tenke meg en slags trekkspilldør, slik at vi slipper å ta hensyn til dør og dens slagretning. Over denne døren, altså på tvers oppunder taket skal jeg ha en klesstang hvor jeg kan henge opp ferdig tøy som er strøket (f.eks bunader og skjorter osv). Har også planer om å ha en klesstang  på nivå med mannens sittehøyde, som kan strekkes/felles ut ved behov.. Hvordan vi løser det, får jeg ta siden;).

Marit tegnet også et enklere forslag på vaskerommet, da uten hjørneskapene og med utslagsvask uten benkeskap under. En veldig grei løsning dette også, og helt sikkert mye billigere, men da mister man skapplass;).

Bilde: Marit Nr14
 Det er mulig vindu og dør er plassert litt annerledes på hustegningen(?). Vinduet er iallefall endret til smalt, det samme på badet i 2 etg.

Til slutt legger jeg vet en tegning av baderomsinnredningen i 2 etg. Her har Marit tenkt det samme som meg, nemmlig å flytte klessjakta fra hjørnet og litt lenger ut og ved siden av skyvedøren. Selv prøvde jeg på å tegne denne løsningen ved å bruke kjøkkeninnredning og hjørneskapet der. Men Marits løsning var ikke så gæli den heller. Bak skapet med klessjakta, kan man plassere en søppelbøtte, slik at den ikke står i veien;). Lurt;). Vi har fremdeles ikke greid å bestemme oss for type innredning ennå. Jobber fortsatt med å finne en praktisk løsning som passer for alle, og som i tillegg er pen å se på;).

Bilde: Marit Nr14
Må bare nevne at både vaskerom og bad foreløpig er utkast, de første sådan. Det kommer garantert fler;). Nå skal jeg myse litt rundt og titte på andre sine vaskeromsløsninger;).

Note: Mens jeg laget dette innlegget, tegnet Marit rett og slett en vaskeromsløsning i Ikea-planneren også hun. Ingen tvil om at denne damen er effektiv;)). Slenger med et par vaskeromsforslag laget inne på Ikea sine sider også:
Bilde: Marit Nr14
Er det bare meg, eller virker vaskerommet veldig lite??...

Ha en fin fin kveld og tuddeluuu fra Marilinn

Ps til Line som hadde bloggen Morsomme ting.
Utrolig hyggelig at du titter innom og fortsatt legger igjen koselige tilbakemeldinger. Setter stor pris på det;). Håper du starter opp igjen bloggingen din. Tror ikke jeg er den eneste som mener det;). God sommer til deg og dine;). Sommerklem fra meg.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Morsomt dette og vaskerommet er IKKE lite;) Det hjørnehøyskapet måler 105 cm x 105 cm. Tenk hva du får av plass i det du:)Sidevegger på det må snekkeres og det er kanskje også det enkleste med tanke på at kanskje klessjakta skal integreres. Høyde 233 cm og takhøyt, dvs. ekstra lagring på toppen til ting dere sjelden trenger. Hjørneskapet med vasken kan egentlig være vanlig rettvegg-skapmodul men tegnet sånn for å balansere det litt mot hjørneskapet. Det blir litt "dødplass" innerst i hjørnet og på siden i hjørneskapet men også litt nyttig siden vann/avløp til vaskemaskin også krever litt plass.

Det lar seg ihvertfall orden med Ikea-moduler....så nå får du bare fortsette å tenke litt:) Flott at du fikk opp linken:)

Vigleik sa...

Dette ser ut som det blir knallbra. Virkelig flott og luftig. Ser ut som en drøm går i oppfyllelse.

Gleder meg til å se resten.

Vigleik.

salige lavendel sa...

Dette vaskerommet er iallefall som rene slottet i forhold til mitt...Tror det blir kjempebra! Takk for titten her hos deg!

Anonym sa...

Åh.. men skjønne deg da! Du er søt du! Takk for koselig melding:)så glad jeg blir!
Vel.. jeg tror desverre ikke jeg kommer til å starte på bloggingen igjen. Nå har jeg litt andre prosjekter på gang ser´u ;)(fantasi på høygir=sying, snekring + div.annet =salg :)) )Men jeg kommer fortsatt innom noen av mine favvis-blogger vettu:)
men du! Så gøy det er å følge med på løsningene på vaskerom. Jeg følger nøye med.. skal jo bygge dette selv til våren.. og kanskje tar jeg med meg noen smarte ideer;)
God sommerklem tilbake til deg min venn:)
Line

Anonym sa...

Stikker innom for å si fra om at jeg oppdaterte siste vaskeromsinnlegget på bloggen min. Du finner et par linker med tanke på utfellbart strykebrett der:)