tirsdag 13. mars 2012

Peisvalget i boks

Det går unna med husbyggingen for øyeblikket, og vi krysser av "to do" listen så blekket spruter, iallefall nesten;). De som har fulgt med en stund, har vel fått med seg min vingling mellom valg av peis... Vi ba til slutt mureren vår om å komme med et tilbud på murt peis til oss, i håp om at valget skulle bli enklere.. Det ble det jo på en måte, da vi rett og slett "forkastet" hans tilbud. Vi synes rett og slett det ble litt i dyreste laget for oss. Derfor har vi bestemt oss for å gå for en av Nordpeis sine modeller likevel. Overraskende nok falt ikke valget på hverken Estoril eller Roma høy som vi i månedsvis vinglet mellom, men Stockholm høy:

Nordpeis

Vi har vært på en rundtur i dag og tittet nok en gang på diverse utstillinger av peisovner. Stockholm høy, har vi ikke viet så mye oppmerksomhet tidligere, da vi syntes den virket altfor smal og liten. Den er selvfølgelig litt mindre enn Estoril og andre firkantede peistyper vi har tittet på tidligere, men kanskje mer passende til der den skal stå i stuen vår. Siden den ikke er så ruvende i bredden, kan vi tillate oss mer møblering ved siden av. Vi har hele tiden ønsket oss en vednisje ved siden av peisen, dette har vi valgt å vente litt med. Vi har ikke helt bestemt hvordan den skal være ennå, og lar det ligge til vi har tid til å fundere på den biten;). Vi kunne ha gått for den runde varianten til Roma mtp plass og str selvfølgelig, men prismessig ble den langt dyrere enn Stocholm. Vi er igrunn veldig fornøyd med å ha bestemt oss, og tror Stocholm vil passe fint inn ved siden av pipa vår;).

På runden vår fant vi også ytterdør vi har lyst på, i tillegg til en farge både mannen og jeg kan like. Ønsket er en svart dør, men siden solen står på hele dagen, ble vi frarådet dette. Valget blir derfor dør i en mørkere gråfarge istedet. Veldig flott!

I nyhuset er det mye som skjer for tiden, og jeg virkelig gleder meg til å se i slutten av uken. Både tak og vegger er iferd med å komme på plass;)).

Tusen takk for hyggelige kommentarer:). Ser det har kommet noen flere følgere også, velkommen;)

Nå, en liten bloggerunde..

Tuddelluuu fra
post signature

6 kommentarer:

Anonym sa...

Stilren og flott:) Gjennomtenkt valg så da blir dere helt sikkert fornøyd. Kjekt at valg av ytterdør også er gjennomført og du må gjerne hinte om type;)

Snart helg og jeg skal kanskje på tur med kamera:)

Vigleik sa...

Dette kommer sikkert til å bli bra og det er virkelig et flott peis.

Vigleik sa...

Dette kommer sikkert til å bli bra og det er virkelig et flott peis.

vartnyehjem sa...

Gratulerer med godt valg! :-) Er det ikke bra fantastisk med alle valg som er unnagjort og som man ikke trenger å bruke mer energi på å tenke på?? ;-)

Og så moro å høre at det er full fart i huset. Regner med du deler bilder med oss når du har vært der og gleder meg til å se! :-)

Elisabeth sa...

Så koselig å komme inn hit til deg igjen! Det begynner jo å bli skikkelig bra! Gratulerer. Jeg har hatt en liten bloggpause, men jeg prøver å følge med. Ha en fantastisk dag!

Vigleik sa...

Vi har en glassplate i herdet glass under peisen. Jeg er fornøyd, men det er fint med fliser, så lenge de blir i ca samme høyde som gulvet.