torsdag 27. januar 2011

Da blir det hus med to etasjer..

Det gjør det gitt. Nå har både vi og arkitekt jobbet med en og samme tegning i mange måneder, og det blir omtrent like dyrt uansett hvordan man snur og vender på det. Siden alt ble på en flate, var str på huset ganske stort, og taket likeså. Mye takkonstruksjon koster flesk, og selv om taket ble gjort helt om, ble det alt for mye spenn i det og da måtte det til med ekstra og dyre støttematerialer (har ikke greie på materialer, så utdyper ikke det noe mer). Siden dette ikke dreier seg om noen skarve tusner, men en god del mer enn det, har vi forkastet tegningene. Neste uke blir det et nytt møte med arkitekt og prosjekteringsfirmaet, og da starter vi altså på nytt. Litt kjedelig, men tror det blir greit også. Med to etasjer får vi det kanskje mer som vi ønsker. Ikke minst får vi større hage også;). Vi skal ha sjaktheis, så det spiller ikke så stor rolle om vi har en eller to etasjer. Men, hadde vel helst sett at alle soverommene var på bakkeplan mtp brann. Får vel finne en eller annen evakueringsløsning på akkurat det. Regner med at det ikke vil ta så lang tid å få tegnet ferdig et nytt hus. Arkitekten og vi vet hvilke ønsker vi har, så sånn sett har det første prosjektet vært utrolig lærerikt. Det sies at man må bygge tre ganger for å bli helt fornøyd.. Det har ikke vi tenkt til, men kanskje vi tegner tre forskjellige hus istedet, før vi blir fornøyde.. Nuvel, håper egentlig på at det holder med en tegning til;). Føler igrunn lite behov for å lære så veldig mye mer om denne prosessen vi fortsatt befinner oss i..

I morgen skal jeg titte på kjøkken- og baderomsinnredninger, og innhente litt informasjon og brosjyrer. Trenger vel ikke si at jeg ser frem til det vel??

Takker nok en gang for kommentarene deres. Har ikke vært så aktiv, men tipper jeg blir det nå fremover..  Skal ta meg en skikkelig bloggrunde i helgen. På tide!!!

Tuddeluu fra

post signature

7 kommentarer:

aase sa...

Hei på deg, lenge siden nå!


Så bra dere er igang med to etasjer da, litt hageplass er jo også viktig da!! Sommeren skal jo nytes utendørs......

Sigdal herrgård er mitt drømmekjøkken............men det er leeeenge til!

Gleder meg til å følge dere framover!!

Klem fra vakre Lierbygda!

Villa Minde sa...

Hei hei ;0) Jeg er sikker på at dere kommer frem til en flott løsning! "Fordelen" med at det tar lang tid er nok at man har større sjanse til å få detaljene akkurat slik som man ønsker. Gleder meg til å se hva dere kommer frem til!! Kos deg masse med brosjyrer og jakten på "det perfekte" til deres hus fremover, det er vanskelig med ååå så moro! Ønsker deg og dine en herlig helg!`Klem fra meg

Anonym sa...

Surf ivei og se om du finner noe kjekt:) Kan jo være at den kjøkkenleverandøren også kan lage ønsket løsning på et bad etter inspirasjon av bilde du finner:)

Vi snakkes:)

Guttemamma sa...

Jammen tar det tid for dere,men sånn blir det vel når en ikke kan velge standarsløsninger. Høres ut som du er ved godt mot allikevel!! Også håper jeg arkitekten er flink og at det blir slik dere trenger!! Gleder meg til å følge med!!
klemmer♥

lavendel mio sa...

Dette blir sikker også bra, kjekt med litt hage og da:) Og ja, det koster flesk å bygge hus i dag, det har vel tredobblet seg siden vi bygde i 1998.
Det blir spennende nå når du skal begynne å se på bad:)
Vi følger spent med.
Ha en fin dag, klem Hanne

Line fra huset på landet sa...

Det kommer til å bli så fint Marilinn. Dette med å få større hage er jo absolutt veldig positivt da!:)).. og når heissjakt kommer på plass, så blir det bra for alle. Viktig det.
Spennende å se hva dere bestemmer dere for ang. kjøkken og bad. Venter i spenning til innlegg og bilder fra husprosjektet hagler på bloggen din :))

Ha en fin uke Marilinn. God klem fra Line

Emidoras verden sa...

Hei Marilinn!
Så spennende da!
To etasjer blir topp!
Så begynner moroa med farger og innredninger:)Du er sikkert
godt i gang allerede med planlegging:)
Lykke til!
Stor klem.