fredag 30. september 2011

Tomta er ryddet og klar til graving

 Jada gitt, nå skjer det virkelig ting her. For noen dager siden ble tomta ribbet for frukttrær. Trodde jeg skulle ha dårlig samvittighet, men etter hvert som trærne gikk i bakken, så vi det var mye råttent tre. Lot det stå igjen et epletre og et plommetre og håper de ikke er råtne de også. Stammene var faktisk fyllt med jord!! Kanskje ikke så rart siden de iallefall må være 40 år gamle, kanskje eldre også.

Slik ser tomta vår ut i skrivende stund, iallefall deler av den. Dårlig mobilbilde.

Foto: Anno 2009
Tomta vår fortsetter ned til venstre i bildet, og der er det ikke ryddet ennå. Mye rusk og rask der, bla, en falleferdig dukkestue og en masse gammel plank... Plenen vår kommer der etter hvert. Det viktigste var å få ryddet der huset skal stå. Graver og støpegjeng kommer rett etter høstferien, altså uke 41, og det er det jo ikke lenge til. Så det jobbes på høygir her nå, med å få bestemt hvor vann- og avløp skal være. Vi har fått frist frem til søndag kveld. Marit har også kastet seg rundt, og er igang med å tegne ned ønsker og forslag, samt komme med egne innspill, forslag og meninger. Gull verdt.

Onsdag fikk vi vite at byggesettet/elementene vil bli satt opp om en 6-7 uker. Det betyr at vi da kanskje har et fiks ferdig hus, utvendig det.. Men, er veldig forberedt på forsinkelser altså, så den biten tar vi helt med ro;). Uansett er det utrolig behagelig å tenke på at vi faktisk er igang, selv om det også er litt skummelt. For en ting er sikkert, det blir et stort hus.. Ser vel for meg at jeg ordner meg en tralle og fester den til en sparkesykkel, for det blir mange metre å gå..;)). Det gledes likevel å endelig få ett splitter nytt hus med større plass;)).

God helg til deg. Her blir det gullrekka i kveld, og husplanlegging resten av helgen;)

post signature

7 kommentarer:

Anonym sa...

Gullrekka skal jeg få med meg jeg også:).....men tenkte vi skulle rekke vaskerommet også ikveld:)) Tar det innimellom her.

Kjekt at dere fikk spart et par frukttrær men mulig de også må vike når store maskiner inntar tomta.

AnKa sa...

Spennende, gleder meg til å følge dere i husbygginga. Håper det er greit at jeg lenker til bloggen din? Ønsker deg ei flott helg:)

Anonym sa...

Spennende spennende!! Blir gøy å følge med deg etterhvert som veggene reiser seg! :-)

lavendel mio sa...

Vi følger spent med:)
Ønsker deg en herlig helg, klem Hanne

Anonym sa...

Må man så må man.. ta trærne altså;) Og når de er råtne i tillegg så gjør det jo ingen verdens ting.
Nå skjer det mye på tomta deres i de nærmeste ukene da skjønner jeg. Så moro! Tenker barna gleder seg også til stor tumleplass, nye rom og stor tomt å leke på? Gleder meg til bilder og å følge dere på den veien. Blir artig å se løsinger på rommene, farger, fliser, detaljer osv også.
Kos dere resten av søndagen. Her har vi holdt på med, og kommer til å fortsette litt utover dagen idag.. med hagearbeidet. Magnolia-treet og plommetreet skal få hønsenetting rundt seg og etterhvert striesekk over seg (elg og rådyr er aaaltfor glad i slike trær. He, he).
Så her settes alle mann i arbeid ute. Kjempeflinke og store barn som hjelper masse til er jammen kjekt når stor tomt skal gjøres klar for vinteren:)
Ha en fin høstferie Marilinn. Kos deg med planleggingen.
Klemmer fra Line

Anonym sa...

Haha!! Nei fiskestank vil vi helst slippe!! Vi er veldig fornøyde med gulvet! Det er askeparkett, og den er veldig lys og pen.

God søndag til deg også!!

Klem klem

Vibeke / Mammas Hus sa...

Hurra! :) SÅ moro at dere er i gang, og at det virkelig skjer noe!!

Masse lykke til - det blir moro å følge med!

Ha en fin søndag ♥