mandag 31. oktober 2011

Kontor/gjesterom/hobbyrom

Det har blitt en del stueplanlegging i de siste blogginnleggene. Så denne gangen beveger jeg meg inn på det rommet som skal fungere som kontor, gjesterom og hobbyrom. Ønskene for dette rommet, er at dette skal være et sted hvor ungene kan gjøre lekser, et oppbevaringssted for bøker, permer, skriver/kopimaskin og annet. Siden dette også blir mitt hobbyrom, håper jeg at jeg skal få plass til symaskiner og annet hobbyduppeditter som nå ligger og slenger over alt. Ellers er det planer om mange hyller, noen reoler og kanskje en kommode (?) med store skuffer. En sovesofa må inn, da vi har familie som bor langt unna. Mange ting og mange planer... Er veldig spent på om det blir plass til alt dette;). Sammen med Marit har vi kommet frem til et forslag til møblering. Legger ved fire bilder fra forskjellige vinkler:


Alle bilder: Marit

Mannen har ytret ønske om et skrivebord med hev- og senkfunksjon, og det må vi da prøve å få til. Marit har på den siste tegningen tegnet inn et skrivebord (til høyre) som skal forestille bord med hev- og senkfunskjon. Siden badet i første etasje er plassert innenfor kontoret, vil det bli en del gjennomgang her inne. Derfor er det viktig å tenke nøye gjennom møbleringen. Mannen vil komme til å bruke dette badet mye, og da bør han slippe å støte borti møbler med rullestolen sin på vei inn til badet. Det er derfor foreslått å ha reolsystem på vegg til høyre, i det du kommer inn i rommet. Denne løsningen bygger ikke like mye ut som et srivebord vil gjøre på samme plassen. Sovesofaen flyttet vi til under vinduet, slik at den ikke kommer i konflikt med gangpasasjen, når den er utslått. Kontoret er på ingen måte ferdig planlagt, men heller et meget godt utgangspunkt, slik det er tegnet nå;).

Har ikke hatt så mye tid til hverken blogging eller bloggbesøk den siste tiden. Grunnen er rett og slett av vi bygger hus hehe.. Har benyttet den siste uken å finne ut av hvor vi skal ha flis, hvor vi skal ha tapet, malte vegger, panelvegger osv.. At det var SÅ stor jobb, hadde jeg igrunn ikke forestillt meg.. En morsom jobb, for all del.. Men, plutselig ble det veldig mye en måtte bestemme seg for på en gang.. Et luksusproblem egentlig.. Men, for en som lider av beslutningsvegring, og som ombestemmer seg like fort som hun har bestemt seg, så er det et lite problem likevel;). Torsdag hadde vi byggemøte, og der ble vi fortalt at elementene til huset kommer i uke 48-49. To uker etter dette skal huset etter planen være tett... Jøss, det går jammen meg fremover;)).

Men, før elementene kommer på plass, så må selvsagt platen støpes ferdig først, og i disse dager er iallefall ringmuren støpt. Nå gjenstår bare det som er i midten;). Regner med resten støpes om kort tid;).

Foto: Nabo og mannen (øverste)

Begynner å se konturene av et hus nå;).

Innimellom stresset med alle valgene vi måtte ta, var jeg også på en heller "ufrivillig" interiørshoppingrunde... Jeg har gitt meg selv shoppestopp inntil huset er ferdig, men med flere gavekort i interiørforretninger som selvfølgelig gikk ut uken som var, hadde jeg intet valg;). Kjøpte masse lekkert, og gleder meg til å se det i nyhuset.. Men, nå blir det ikke mer innkjøp til nyhuset på lang, lang stund...

Neste blogginnlegg skal jeg ta for meg badet innenfor kontoret;).

Takker så mye for alle koselige kommentarer fra dere;)

Da er det natt her, og en ny uke har igrunn allerede startet.

God natt og tuddeluu fra
post signature

7 kommentarer:

det store hvite huset sa...

Deilig med et sånt rom som kan brukes til så mangt :). Ønsker meg et hobbyrom jeg og.., og det skal jeg nok få til nå som barna begynner og lee seg litt her ;). Er det i Krokstadelva dere bygger ? Syntes jeg kjenner igjen det ene huset bort i gata der :). jeg er opprinnelig fra Hokksund, så jeg har vært en del i traktene :)

Anonym sa...

Se der ja...morsomt å se at bygging er igang. Nå er det bare resten igjen;)

det store hvite huset sa...

Hei igjen ;).. det gule huset i bakgrunn dro jeg kjennskap på :).. Har vært mye i spikerveien, kjenner godt til Karlsen, Jansen, Schinnes (er søskenbarn til min mann), Eriksen, Aslaksen ... Noen du kjenner av disse ? Drivvedbeis kunne jeg godt tenkt meg.. Har du noe navn på en som er fin ?
Ønsker deg en god dag !

Klem fra Marianne

Anonym sa...

Flisene er lagt ja men det gjenstår tørketid, oljing, fuging og enda mer impregnering;) Fjelltur på gubben i "premie" imorgen siden ha la ferdig alt idag:)

Løsning på garderoberommet blir selvfølgelig servert på sølvfat imorgen:)

Guttemamma sa...

Gøy at dere er i gang utover tegneplanet!! Når er det planlagt ferdig??
Klem♥

lavendel mio sa...

Så spennende å innrede helt nye rom:)
Kommer til å gå fort nå når rå bygget kommer opp:)
Vi følger spent med:)
Ha en fin dag, klem Hanne

Villa Minde sa...

Å så spennende at byggingen er igang!! Og det er ingen tvil om at dere kommer til å få mange flotte løsninger :0) Gleder meg til å se hva du har kjøpt til nyhuset ;0) Ha en fortsatt fiin kveld! Klem fra meg